5 найпопулярніших морських курортів серед користувачів BlaBlaCar, окрім Одеси

5 найпопулярніших морських курортів серед користувачів BlaBlaCar, окрім Одеси

Міжнародний сервіс пошуку попутників BlaBlaCar з’ясував, куди українці їдуть на море, окрім Одеси

Райдшеринг або спільні поїздки з попутниками вже давно стали для українців зручною альтернативою пересування між містами. Опція стає особливо актуальною під час активного літнього сезону, коли залізничне сполучення з невеликими містами незручне або повністю відсутнє, а графік громадського транспорту та рівень комфорту не задовольняє потреби пасажирів.

Ми вирішили з’ясувати, в яких курортних містах України побували користувачі сервісу цього літа, і склали список з 5 місць, не враховуючи Одесу, яка по праву вважається чи не головним морським курортним містом країни.

  • Кирилівка, Запорізька область
  • Бердянськ, Запорізька область
  • Затока, Одеська область
  • Южне, Одеська область
  • Залізний Порт, Херсонська область

Кирилівка

Пляжний морський курорт на березі Азовського моря, якому найчастіше надають перевагу сім’ї з дітьми. Селище знаходиться за 3 години їзди на південь від Запоріжжя і відомий своїми піщаними пляжами, чистим глибоким морем і мінімальною кількістю туристів.

Доїхати з BlaBlaCar

Один з найбільш оптимальних способів дістатися до Кирилівки – забронювати вільне місце на BlaBlaCar. Наприклад, у літній період в Кирилівку щодня публікується близько 50 поїздок. З Києва можна дістатися за 450 гривень, з Дніпропетровська – 200 гривень і 4 години.

За перші місяці літа на платформі BlaBlaCar опубліковано більше 2000 поїздок в Кирилівку з Києва, Дніпропетровська, Харкова та інших міст України.

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Бердянськ

Один з найпопулярніших морських курортів Приазов’я, який щорічно відвідує близько півмільйона українців. У 2005 році Бердянськ отримав статус курорту національного значення, а окрім пасивного відпочинку на пляжі усім відвідувачам доступні розваги у аквапарку “Мис доброї Надії”, який є візитною карткою міста.

Доїхати з BlaBlaCar

Через місто проходять автомобільні дороги Т-0815, Р-37, якими зручно добиратися до курорту. На BlaBlaCar маршрут до Бердянська є одним з найбільш популярних у літній сезон. З Києва до Бердянська можна доїхати за 400 гривень, з Дніпропетровська – 200 гривень, з Харкова – 350 гривень.

За перші місяці літа на платформі BlaBlaCar опубліковано близько 3500 поїздок до Бердянська з Києва, Харкова та інших міст України.

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Затока

Завдяки великій кількості баз відпочинку, розважальних комплексів і пляжів, Затока – один з найбільш відвідуваних українських морських курортів. Місто розташоване в 60 км на південний захід від Одеси.

Доїхати з BlaBlaCar

Автолюбителі добре оцінюють якість дороги з Одеси в Затоку, тому поїздка на автомобілі стане раціональним варіантом. З Києва в Затоку на BlaBlaCar можна доїхати за 230 гривень, з Дніпропетровська – за 300 гривень, а з Одеси – за 40 гривень і 1 годину.

За перші місяці літа на платформі BlaBlaCar опубліковано більше 1000 поїздок в Затоку з Києва, Харкова та інших міст України.

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Южне

Ще одне невелике, але досить відоме курортне місто в Одеській області, яке знаходиться всього за 45 км від обласного центру. За 10 км від Южного знаходиться Коблево – курорт і виноградники.

Доїхати з BlaBlaCar

На BlaBlaCar є хороший вибір пропозицій з різних міст України до курорту. З Одеси до Южного можна дістатися за 40 гривень і 1 годину, а з Миколаєва поїздка займе півтори години і складе близько 60 гривень за вільне місце.

За перші місяці літа на платформі BlaBlaCar опубліковано понад 300 поїздок до Южного з Києва, Дніпропетровська, Миколаєва та інших міст України.

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Залізний Порт

Досить відоме курортне місто Залізний Порт розташоване на березі Чорного моря в Херсонській області. Відпочивають тут в основному молоді люди, сім’ї з дітьми завдяки чистим піщаним пляжам, відкритому морю і різноманітними розвагами.

Доїхати з BlaBlaCar

На платформі BlaBlaCar є поїздки в Залізний Порт з різних куточків України. Наприклад, з Києва або Харкова на курорт можна добратися за 300 гривень, за 90 гривень – з Миколаєва, або 50 гривень і півтори години з Херсона.

За перші місяці літа на платформі BlaBlaCar опубліковано близько 800 поїздок в Залізний Порт з Києва, Херсона, Дніпропетровська та інших міст України.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Місця

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride