Невивчені куточки України

Невивчені куточки України

Наближаються тривалі вихідні, а це – чудовий привід вирушити у подорож, нехай навіть невелику.

Ми з TRIPMYDREAM обміркували і підібрали перелік не дуже відомих для більшості подорожуючих місць в Україні, куди без вагань можна поїхати на День Конституції. В Україні визначні дати традиційно святкують гучно, тому і День Конституції відзначається три дні — з 27 по 29 червня.

Саме тому можна припустити, що великі міста вже 26-го будуть напівпорожніми, оскільки більшість містян намагатимуться максимально використати вихідні. А ви вже вирішили, куди поїдете?

Мезин, Чернігівська область

u_1

Мезин, Чернігівська область Це невеличке, але вкрай живописне містечко сподобається тим, хто відчайдушно шукає місцину, де б відпочити душею. Славетне воно, в першу чергу, своїм розташуванням — на березі Десни серед чудового лісу. А, завдячуючи своїм природним багатствам, воно ще й отримало назву Української Швейцарії.

Проте, не лише своєю красою та цнотливою недоторканістю природи приваблює ця місцина. Тут, на мальовничому схилі Десни, не лише можна доторкнутись до енергетичного заряду багатовікового дуба Мазепи, але й поринути в історію на 40 тисяч років назад, аби доторкнутись до ери кроманьйонців.

Та все ж головної принадою міста є – чистий та недоторканий Мезинський природний заповідник, прогулюючись і милуючись яким, як ніколи усвідомлюєш, яка ж чудова туристична Україна і як багато цікавого можна дізнатись, подорожуючи лише теренами власної країни.

Вижниця, Чернівецька область

u_2

Мало хто свідомий того, що Вижниця, яка є Меккою для тих, хто цікавиться культурою українців, що мешкали на берегах славетного Черемошу, є привабливою для туристів. На жаль, поки що до міста не стоять шалені черги іноземних туристів, проте ті, хто цікавиться історією, обов’язково його відвідують, позаяк місто славетне не лише своїм історичним минулим, що сягає в історію аж до 1158 року, а й чарівними 12-ма водоспадами, печерою Довбуша, бурхливим Черемошем та відомим перевалом Немич, за яким починаються Буковинські Карпати.

Канів, Черкаська область

Канів – місто, яке близьке кожному українцеві. Саме тут знаходиться Тарасова гора, місцина, яка торкається серця кожного, хто плекає українську культуру. Тут поховано гуру української літератури – Тараса Шевченка.

Та все ж це місто цікаве не лише тим, хто вивчає творчість Шевченка, а й зацікавить і тих, хто шукає тихого відпочинку на березі водойми, поєднуючи відпочинок з рибальством. А Канів – найкраща місцина, де можна відпочити тим, хто любить суміщати і пізнання чогось нового і возз’єднання з природою, адже у Каневі існує і розлоге водосховище, і – дивовижний природний парк, біля якого безліч комфортних баз відпочинку, розміщених у лісі неподалік Дніпра.

Яремче, Івано-Франківська область

u_3

Звісно, не можна обійти увагою і Карпати, які ваблять туристів як взимку, так і в літній період. Якщо ви оберете місцем відпочинку невеличке містечко Яремче, то гарантовано забезпечите себе «ліками від нудьги». Охочим до пригод варто піти до скель Довбуша та відвідати місцеві водоспади. А от бажаючим розслабитися та злитися з природою можна запропонувати поїздку до прекрасного озера Синевир, а також відвідати місцевий зоопарк. Якщо ж хтось шукає екстремальності, то до їхньої уваги стежки у Карпатах. Особливо подібні подорожі стануть цікаві байкерам, адже де-де, а на карпатських стежках яскраві емоції їм гарантовано! У Яремчі гостям завжди раді. Тут надзвичайно приємний сервіс: затишні міні-готелі понад річкою та ресторани з національними стравами, а що головне — помірні ціни.

Кінбурнська коса, Миколаївська область

u_4

Проте тим, хто шукає не лише нових відчуттів та знань, а ще й бажає відпочити на морі, ми можемо запропонувати відвідати Кінбурнську косу у Миколаївській області. Той, хто обере цю місціну для відпочинку – не пошкодує, адже це – злам Дніпровсько-Бугського лиману та Чорного моря. Завітавши до цих країв, можна побачити не лише морські пляжі з білосніжними пісками, а ще й солоні та грязьові озера. А для допитливих мандрівників можемо запропонувати ще й занурювання до історії, адже саме у цих краях розташовано турецькі фортеці Кінбурн, що збудовані ще у XV столітті.

Майже до всіх перелічених місць найзручніше добиратися машиною. Тож знаходьте попутників на BlaBlaCar та вирушайте на зустріч новим пригодам та шикарному відпочинку в Україні.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками!

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Місця

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride