Поїздка вихідного дня: 5 міст в Україні, де є чим зайнятись

Поїздка вихідного дня: 5 міст в Україні, де є чим зайнятись

Ідеї для подорожі у будь-яку погоду

Прогулятись вулицями міста, надихнутись витворами мистецтва у місцевій галереї, зігрітись ароматною кавою та вдосталь наїстись в кафе — ось він, ідеальний план на весняні вихідні. Залишилось лише обрати маршрут і знайти попутників.

У цій статті ми розповідаємо про 5 міст України, де є чим зайнятись і на що подивитись у будь-яку погоду.

Подорожуйте від дому до дому.

Якщо ви за кермом, опублікуйте поїздку на BlaBlaCar, вказавши точні адреси відправлення і прибуття. Ваші місця забронюють попутники, які знаходяться до вас найближче.

Якщо ви — пасажир, знаходьте водіїв, які вирушають в дорогу неподалік від вас. Більше не потрібно їхати на виїзд із міста чи доїжджати до станції метро.

Кам’янець-Подільський

Фото – Wikipedia

Більш атмосферне українське місто, ніж Кам’янець-Подільський, ще потрібно пошукати. Хтось їде сюди, щоб дізнатися більше про його історію, хтось — прогулятися вузькими вуличками і заглянути в Старий Замок. Ми ж рекомендуємо пройтися до Площі «Вірменський Ринок», де колись торгувала вірменська діаспора Кам’янця, обійти вулиці, де зображені мурали (вони намальовані на будинках вулиць Зарванській, Соборній, Лесі Українки, Червоноармійській), подивитися на Ратушу і пам’ятник туристу. Зігрітися та смачно поїсти можна в одному із закладів Кам’янця біля Старого Замку.

Топ 5 атмосферних ресторанів Кам’янця-Подільського:

  • “Кафе під Брамою”
  • Кав’ярня “Кава від поліцмейстера”
  • “У Домінікана”
  • Кав’ярня на Зарванській
  • “Витребеньки від Диканьки”

Чернівці

«Маленький український Відень» — так в народі прийнято називати Чернівці. Це невелике місто, який знаходиться рівно на середині шляху з Одеси до Кракова, де колись було книжкових магазинів і бібліотек більше, ніж зараз кав’ярень.

Почніть прогулянку історичним центром міста, загляньте до єврейської синагоги, кафедрального собору в стилі ренесансу і вірменської церкви. Придбайте декілька книг у “Букіністі”. А справжнім надбанням Чернівців є Резиденція митрополитів Буковини і Далмації, спроектований чеським архітектором Йозефом Главкою. Зараз на території резиденції знаходиться Чернівецький Державний університет, а поруч — гарний дендропарк зі столітніми деревами, фонтанами та бронзовим бюстом тому самому архітектору.

Термальні води в Косино, Закарпатська область

На термальні води в Косино Закарпатської області з’їжджаються з різних куточків України. Село відоме своїми цілющими водами, які надходять з гірських мінеральних джерел. Термальні води тут мають унікальний хімічний склад та застосовуються для лікування захворювань опорно-рухового апарату. У деяких чанах температура води сягає понад 40-60 градусів. Також на території комплекту є декілька саун, розважальний екстрим-парк та атракціони.

Чернігів

Фото – Wikipedia

Місто відоме пам’ятками Київської Русі та Гетьманщини і знаходиться всього у 2 годинах їзди від Києва.

Красна площа – адміністративний та культурний центр Чернігова, де знаходиться унікальна П’ятницька церква, яка була збудована ще в кінці 12 – на початку 13 століття. За свою історію церква декілька разів була зруйнована та збудована заново.

Якщо ви бажаєте дізнатись більше про історію, тоді вам до Чернігівського Валу. Тут ви знайдете церкву, оборонні споруди, 12 чавунних гармат та великий історичний парк.  

Харків

Фото – 34travel

Ще одним містом, популярним серед користувачів BlaBlaCar, є Харків – місто студентів.

Центральний парк культури та відпочинку ім. Горького або харківський “Діснейленд” обов’язковий для відвідування як дітей, так і дорослих. Виділяйте на нього цілий день, адже на вас чекають понад 40 розваг, серед яких американська гірка, катапульта, Дім жахів та багато іншого.

Майдан Свободи є шостим за розмірами в Європі та п’ятнадцятим у світі і здатен вмістити населення невеликого міста. Без фото на одній з найвідоміших площ України поїздка до Харкова не буде зарахована.  

Якщо вам подобаються фонтани, тоді відправляйтеся до “Дзеркального струменя” або пам’ятника Перемоги. На початку фонтану ви побачите басейн з рівною смугою води як дзеркало, що і дало назву фонтану. А ввечері насолодіться підсвічуванням фонтану та фігурами з води.

Своєю красою вражає всіх жителів і гостей міста Сумський ринок. На першому поверсі в маленьких акуратних крамницях продаються різного роду продукти харчування як вітчизняні фермерські та заводські, так і рідкісні закордонні. На другому поверсі працюють магазини і бутіки, які продають одяг і взуття, предмети для дому та господарства, а також тут розташувалися кілька кав’ярень.

Є дорога? Будуть попутники

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Події

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride