Поїхати на вихідні: замки «Золотої Підкови» у Львівській області

Поїхати на вихідні: замки «Золотої Підкови» у Львівській області

Олеський, Підгорецький та Золочівський замки — «одним махом».

Велична архітектура, історія та мальовничі пейзажі замків Львівщини завжди притягували людей із різних куточків України. «Золота Підкова» — один з найпопулярніших маршрутів відомими замками протяжністю приблизно 230 км, який варто проїхати. Три замки — Олеський, Підгорецький та Золочівський — можна відвідати «одним махом», їдучи з Києва чи зі Львова, а якщо є більше часу, можна заїхати ще до Свіржського та Старосільського замків неподалік.

  • Олеський замок

Олеський замок — один з найпопулярніших замків Львівщини, якому понад 600 років. Протягом усієї своєї історії він неодноразово потерпав від руйнацій: пожеж, землетрусів та навіть навмисного руйнування під час пошуку коштовностей. Через деякий час замок перейшов у власність держави. Тут була жіноча школа, під час війни — табір військовополонених, пізніше — військові склади.

Сьогодні Олеський замок — одна з частин Львівської галереї мистецтв з колекцією ікон, картин та скульптур. Знаходиться пам’ятка поруч з трасою, тому дістатись до нього легко.

  • Підгорецький замок

Відомий як «польський Версаль», Підгорецький замок — один з найкращих прикладів поєднання ренесансу та бастіонних укріплень. Саме Підгорецький замок виконував роль Лувру, коли на території знімали відомий фільм «Д’Артаньян і три мушкетери». Сьогодні тут цілий замковий комплекс: палац, парк, вали та римо-католицький костел. На території працює музей, створений ще у 1940 році, в якому зараз проходить реставрація.

  • Золочівський замок

Золочівський замок — ще один свідок безлічі історичних подій, що відбувались на території України. Впродовж століть Золочівський замок був королівським палацом, оборонною фортецею, панською садибою та навіть школою. У XX столітті він був практично повністю зруйнований та згодом відновлений. Сьогодні це одна з найвизначніших пам’яток архітектури Львівщини. У дворі розташований Великий палац з експозиціями інтер’єрів з XVII століття, картинами та скульптурами. Неподалік — Китайський палац із зразками східної архітектури та прикладами мистецтва Японії, Єгипту та Китаю.

Find out more about

Вихідні

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride