Де катати в Україні: траси у Львівській області

Де катати в Україні: траси у Львівській області

Гірськолижні курорти поруч зі Львовом, куди зручно доїхати на авто

Гірськолижний сезон 2016-2017 офіційно відкрито, а це означає, що час планувати поїздки в гори і точити канти. Ми вирішили розповісти вам про гірськолижні курорти України, що стануть альтернативою Драгобрату і Буковелю. Адже в Україні є безліч місць, де можна відмінно покатосити навіть з невеликим бюджетом.

У першій частині нашого огляду ми розкажемо про гірськолижні траси в Львівській області.

Як доїхати

На сьогоднішній день найкращою трасою в бік Закарпаття є траса Київ-Чоп (М06), яку відремонтували до Євро-2012. За останні кілька років була відремонтована і друга траса — Львів-Мукачево (Н09), по якій найзручніше добиратися до Івано-Франківська. Досвідчені автомобільні мандрівники радять заздалегідь спланувати свій маршрут, не покладаючись на найкоротші шляхи GPS навігатора. Тут правило «Тихіше їдеш – далі будеш» працює на ура.

То де ж катати у Львівській області? Славське, Волосянка, Розлуч, Орявчик-Звенів, Тисовець, Плай вже чекають на вас.

Славське

Це один із найвідоміших гірськолижних курортів України. Тут тренується національна збірна, займаються фрірайдом початківці і просунуті бордери. Він вважається і багатолюдним, тому будьте готові до черг на підйомниках та великої кількості людей у ресторанах. Оскільки курорт знаходиться недалеко від Львова (140 км), багато місцевих полюбляють приїхати сюди на вихідні. Інфаструктура курорту досить розвинена: тут вам і невеликі готелі для родини, і садиби та зруби, де можна зупинитися компанією. Великим плюсом є те, що будинки знаходяться зовсім поруч із горою.

Траси в Славському абсолютно різні — від 200 до 2000 метрів. Загальна площа, де можна кататися, становить 36 км. Проблем з прокатом бордів, лиж та іншого спорядження на курорті немає — всюди працюють прокатні пункти.

Волосянка

Курорт знаходиться зовсім поруч зі Славським (8 км) і недалеко від Львова (150 км). Більшість туристів, які приїжджають у Волосянку, зупиняються в великому готельному комплексі “Захар Беркут” або в невеликих готелях і будинках. На відміну від Славського, до гірськолижного курорту у с. Волосянка можна доїхати на автомобілі, а на самому курорті — користуватися двокрісельним витягом довжиною 2.8 км. На горі знаходиться ресторан та різні кафе для відпочинку.

Траси в Волосянці розділені для любителів і досвідчених бордерів та лижників на сині, червоні та чорні, загальною довжиною більше 9 км. А початківці можуть вчитися катати на лівій стороні гори.

Орявчик—Звенів

Це один з невеликих, але не менш цікавих гірськолижних курортів України, що знаходиться недалеко від траси Київ — Чоп, отже дістатися туди на автомобілі не складе труднощів. Тут є все для сноубордистів і лижників, які лише починають катати — від хороших схилів для спусків до підйомників без черг. Кататися тут можна на п’яти трасах довжиною до 1400 метрів, а підніматися за допомогою мультиліфта або двох бугельних підйомників довжиною 960 і 350 метрів відповідно. На місці можна взяти в оренду будь-яке спорядження.

Курорт знаходиться за 136 км від Львова і за 160 км від Івано-Франківська. А за 3 км від курорту Орявчик—Звенів розташований Тисовець, де теж можна катати.

oryavchyk1

Тисовець

Як і Славське, курорт Тисовець відомий, як тренувальний табір нашої української збірної з біатлону і бігових лиж. У розпорядженні лижників і сноубордистів три бугельні витяги і канатна дорога з кріслами довжиною 1.5 км, з допомогою якої можна дістатися на більшість трас. На курорті є кілька трас для катання, трамплінів для фрістайлу і могула (К115, К90, К55)

На території гірськолижного курорту розташовані готелі та приватні садиби, а також прокатні пункти для оренди будь-якого спорядження. Нагорі і внизу можна відпочити і підкріпитися в одному з ресторанів або кафе. Поруч з горою є паркінг, що зручно для туристів, які приїхали на власному автомобілі.

Пилипець

Між селами Міжгір’я та Воловець знаходиться Пилипець, який так само славиться своєю різноманітністю трас для лижників і сноубордистів. Траси різного рівня складності знаходяться на схилах двох гір — Гимба і Ряпушка. Велика частина спусків рівна, але є чорні траси з трамплінами та крутими поворотами. Найдовша траса — 4000 м, а внизу є кілька коротких трас для новачків. До Пилипця можна дістатися зі Львова (190 км) або Ужгорода (135 км). Є кілька бугельних підйомників, довжина яких від 440 до 1500 метрів.

Перегляньте також гірськолижні курорти Закарпатської області.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Путівники

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride