Італійський режисер Карло Альберто Кавалло проїхав 9 країн на BlaBlaCar

Італійський режисер Карло Альберто Кавалло проїхав 9 країн на BlaBlaCar

80 днів, 9 країн, 24 зупинки, 16.000 км та 100 попутників: італієць відправився в подорож по Європі, від Атлантики до Тихого океану

Італійський психолог і режисер Карло Альберто Кавалло організував масштабну подорож, в рамках якої за 80 днів проїхав 9 країн, зробив 24 зупинки і поділився з більш, ніж 100 мандрівниками своїми історіями, порадами та культурними особливостями. В рамках подорожі італієць заїхав на декілька днів в Україну – до Львова і Києва.

Під час своєї подорожі Карло користувався сервісом BlaBlaCar, знаходячи водіїв для поїздок між містами.

carlo

«Спільні поїздки дозволяють людям заощаджувати, а також позитивно впливають на навколишнє середовище. Проте, звичайно ж, цих причин зовсім недостатньо, щоб пояснити, чому райдшеринг стає настільки популярним в світі. Мені здається, є ще дві істотні причини, чому люди готові пропонувати вільні місця в своїх автомобілях незнайомим людям: це довіра і драйв».

BlaBlaCar «Від узбережжя до узбережжя»: зупинки по дорозі

Подорож Карло Альберто Кавалло розпочалася в Лісабоні. Далі він вирушив у Коїмбру (Португалія), Мадрид, Барселону (Іспанія), Бордо і Париж (Франція). Зробивши декілька зупинок, Карло проїхав Брюссель (Бельгія), Амстердам (Нідерланди), Бремен і Берлін (Німеччина), Краків (Польща), заїхав до Львова та Києва (Україна), а потім поїхав до Росії. Завершується його подорож Монголією, де Карло зніматиме другу частину свого кіно «Продовження Меконга».

Ми зібрали декілька порад від Карло щодо подорожей, знайомств і спілкування з іноземцями. Ділимось ними з вами.

Будьте соціальними

Світ змінився, став менш індивідуальним і більш відкритим. До цього потрібно пристосовуватись, у тому числі в подорожах.

carlo-1

Користуйтесь Google Translate

Сьогодні не обов’язково досконало знати мову, щоб подорожувати іншими країнами. Я часто використовую Google Translate, щоб перекласти якесь слово.

Спілкуйтесь більше

В Лісабоні поруч з однією станцією метро є невеличкий ринок. Він розділений на дві частини: з однієї сторони ви побачите безліч розкладок з фруктами, овочами, прикрасами та іншими дрібницями. А з іншої сторони ряд ресторанів і кафе. Що тут особливого? А те, що ви можете об’єднати дві речі – з’їсти суп в ресторані разом зі смачним хлібом, купленим на ринку. Звідки я це знаю? Спілкуюсь з місцевими жителями, наприклад :)

carlo-2

Дізнавайтесь більше про міста

Я завжди думав, що Познань – таке собі нудне промислове місто, нічого особливого. А насправді це дуже гарне і комфортне місто з безліччю скверів, вулиць і старовинних будівель. Про більшість цікавих місць я дізнався від поляків Франека і його дівчини, у яких орендував квартиру.

Подорожуйте частіше

Відкиньте зайві упередження, подорожуйте і насолоджуйтесь життям.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Подорожі

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride