Де поїсти на маршруті Київ — Львів? Рейтинг закладів по дорозі до Львова.

Де поїсти на маршруті Київ — Львів? Рейтинг закладів по дорозі до Львова.

Ми на власних шлунках перевірили маршрут Київ — Львів та знайшли кафе, де можна смачно поїсти.

Щодня за маршрутом Київ – Львів подорожують сотні мандрівників, які їдуть у справах чи на відпочинок. Це один з найпопулярніших напрямків, що завжди притягує увагу туристів та учасників спільноти BlaBlaCar, адже Львів є унікальним містом, в якому кожен знайде щось для себе та назавжди закохається в нього.

В середньому дорога займає близько 6 годин і важливо робити невеликі зупинки під час подорожі, щоб перепочити, перекусити та відновити сили.

Рано-вранці ми разом з командою гастрономічного порталу Cityfrog сіли в авто та вирушили до Львова. Дорогою ми зупинялися майже кожні 100 км в кафе чи ресторанах, що притягували нашу увагу назвою, цікавою локацією чи яскравою ілюмінацією.

00

Одна машина, 4х попутники, 20 годин дороги, 1087 км шляху, 8 закладів, багато жартів та велика ревізія. Що з цього вийшло? Читайте в нашому матеріалі.

Якщо плануєте тривалу поїздку, краще заздалегідь знайдіть місця, де зручно зупинитись дорогою та перекусити. Погодьте їх з попутниками, щоб час відправлення та прибуття був зручним для всієї компанії.

Органічне кафе в еко-садибі Maison Blanche

01

Розташування: 18 км траси М06 Київ – Чоп.

Орієнтир: на 18 км траси звернути направо. Це місце досить легко побачити з дороги, проте важливо вчасно помітити поворот та не пропустити з’їзд з основної дороги. Біля садиби є велика парковка.

Якщо ви виїжджаєте дуже рано, розпочніть свою подорож зі сніданку в Maison Blanche. На першому поверсі двоповерхової садиби знаходиться кафе та магазин органічних продуктів, а на другому — готель. В теплу пору року радимо сісти на терасі. На території садиби є дитячий майданчик та міні-город з томатами, морквою та зеленню, також є вольєр з кудлатим кроликом.

  • Наше замовлення: органічна вівсяна каша (300 г/45 грн.), яєчня з двох яєць з сардельками (85 грн.), сирники з органічного сиру на кукурудзяному борошні. (180/30 г/80 грн.), йогурт з органічного молока (150 мл/25 грн.).

02

По смаковим показникам очевидно: в приготуванні всіх страв використовуються органічні фермерські продукти та натуральні закваски.

В меню: закуски и салати (80 – 85 грн.), супи (60 – 80 грн.), більше 10 позицій основних страв (35 – 90 грн.) и піца (100 – 165 грн.). Додатково замовте сезонні фрукти, органічні мед, сметану, ягідний сироп.

  • Час очікування замовлення: 15 хвилин.
  • Для дітей: дитячий стільчик та дитячий майданчик.
  • Wifi: ★★★★★
  • Висновок: однозначно рекомендуємо до відвідування.

Ресторан-мотель «Вояж»

03

Розташування: 119 км траси М06 Київ – Чоп.

Орієнтир: заклад добре помітний з дороги. Зручний заїзд і велика парковка.

За 15 км до Житомира ми зробили зупинку, щоб перевірити ресторан «Вояж». Це повноцінний ресторан, бар та апартаменти для бажаючих заночувати. На сайті закладу тут рекомендують проводити весілля. Основна зала виглядає святково: дерев’яні меблі, лляні скатертини, камін в центрі і гарний балкончик з видом на озера. Весною і влітку там чудовий краєвид.

  • Наше замовлення: сезонна пропозиція – крем-суп з гарбуза з беконом (220 г / 33 грн.) яйце «Бенедикт» з беконом (160 г / 41 грн.), салат «Цезар» (260 г / 91 грн.), фірмова страва «Чанахі» (300 г / 65 грн.).

04

На обкладинці меню цитата Фрідріха Шиллера: «Кохання та голод правлять світом». Тут точно сподобалось би закоханим чи голодним. На той момент ми не відносились до жодної з зазначених категорій. Рішення скуштувати яйце «Бенедикт» було вольовим. Варіація на тему популярного сніданку складалась з пересушених тостів, плавленого сиру із зеленню та яйця пашот, яке трохи прикрасило страву, зовсім трохи. Салат «Цезар», на жаль, був «класично» заправлений майонезом, а розмір сухариків сподобався б тільки дуже голодним мандрівникам. Навіть закоханим вони не по зубам. Гарбузовий крем-суп та фірмова інтерпретація грузинської страви вдалися на славу. Замість баранини в «Чанахі» кладуть курячі сердечки. В меню великий асортимент сніданків та закусок, супів, гарнірів, страв з м’яса, риби, закусок до пива.

  • Час очікування замовлення: 20 хвилин.
  • Для дітей: дитячий стільчик та дитячий майданчик.
  • Wifi: ★★★★★
  • Висновок: закохані та голодні точно знайдуть тут чим посмакувати. Обирайте фірмові чи прості страви, їх важко зіпсувати.

Хінкальня «Буба»

05

Розташування: м. Житомир, вул. Київська, 10

Орієнтир: центральна вулиця міста. Окремої парковки немає, але автомобіль можна залишити на узбіччі біля самого закладу чи біля кінотеатру «Україна», що навпроти.

Якщо ви не встигли звернути на об’їзну дорогу, то потрапите до Житомира. Ми зробили це навмисно, щоб знайти тут місце, де можна смачно поїсти та відпочити з дороги. «Буба» – це заклад в центрі міста і цим багато чого сказано. Відкрита кухня, привітний персонал, стильний грузинський інтер’єр, настрій та їжа.

  • Наше замовлення: хінкалі (1 шт / 75 г / 10 грн.), асорті пхалі та баклажанів (90 / 70 / 70 / 70 / 75 грн.), чебуреки з м’ясом (2 шт / 53 грн.), хачапурі на шампурі, готується на мангалі (300 г / 52 грн.), теплий салат з курячим кебабом (200 г / 56 грн.), домашній лимонад «Тархун» (300 мл / 46 грн.).

06

  • Час очікування замовлення: 20 хвилин.
  • Для дітей: дитячий стільчик.
  • Wifi: ★★★★★
  • Висновок: По загальному враженню — це краще місце з усієї поїздки. Радимо запланувати час для повноцінного обіду під час подорожі та відвідати цей заклад.

Ресторан «Пані Яна»

07

Розташування: 219 км траси Київ – Чоп, с. Пилиповичі

Орієнтир: заклад знаходиться з протилежного боку дороги, але є зручна розв’язка, де можна розвернутись і окрема парковка.

Ми потрапили в класичний ресторан української кухні на узбіччі. Навколо альтанки і підвісна гойдалка (розвага для дитини).

  • Наше замовлення: грибний крем-суп (30 грн.), вареники з лівером (250 г / 40 грн.), млинці з вишнею (27 грн.), млинці з куркою та грибами (45 грн.).

08

Уявіть 17 сторінок меню, 2,5 з яких — це салати. Вибір складний, але нам довелося його зробити. Першою несподіванкою стали шкварки з цибулею до вареників. В меню не зазначались. Якщо самі по собі домашні вареники досить смачні, то бонус зіпсував все великою кількістю жиру, в якому втонула вся страва. Гриби в млинцях були пересолені, що стало перешкодою до їх споживання. Суп-пюре свою назву не виправдав. А от млинці з вишнею стали справжньою смачною відрадою.

  • Час очікування замовлення: 25 хвилин.
  • Для дітей: дитячий стільчик.
  • Wifi: ★★★
  • Висновок: Класична українська кухня для прихильників ситних страв, на жаль, не наш варіант.

Ресторан «Оffroad»

09

Розташування: 305 км траси Київ – Чоп, с. Колоденка, вул. Ровненская, 1а

Орієнтир: великий готельно-ресторанний комплекс «4х4» добре помітно з дороги. Зручний під’їзд та окрема велика парковка.

Цей заклад знаходиться на середині маршруту до Львова. Тож, скоріше за все, ви та ваші попутники вже встигнуть зголодніти. Гарним рішенням буде зробити невелику перерву, щоб смачно поїсти та набратися сил для подальшої подорожі.

Комплекс «4х4» знаходиться на повороті. Навіть проїхавши заїзд до ресторану, припаркувати машину можна трохи далі, біля іншого входу. На другому поверсі ресторану «Porshe’нь» проходив дитячий день народження, тож ми розмістились на першому в «Оffroad». Про що зовсім не пошкодували. В інтер’єрі переважає автомобільна та рибацька тематика. Екстер’єр тут дуже сподобався і в теплу пору року можна сісти на великій терасі.

  • Наше замовлення: качина ніжка з яблуками під апельсиновим соусом (100 г / 56 грн.), філе судака на подушці з овочів (200 г / 99 грн.), салат з язика під пікантною заправкою. (200 г / 76 грн.).

10

Одноголосно було прийнято рішення, що кухня тут чудова та анітрохи не поступається столичній. Свіжі та хрусткі овочі в салаті, в який не пошкодували язика, риба без кісточок (хоча попередили, що вони можуть трапитись) та ніжніша качина ніжка знову пробудили апетит.

  • Час очікування замовлення: 20 хвилин.
  • Для дітей: дитячий стільчик.
  • Wifi: ★★★★★
  • Висновок: рекомендуємо до відвідання.

Ресторан «Antique House»

11

Розташування: 354 км траси Київ – Чоп, м. Дубно, вул. Замкова, 17.

Орієнтир: поворот в місто біля заправки WOG, 5 хвилин центральною вулицею до старовинного замку.

Ми навмисно вирішили відвідати невелике місто Дубно, яке знаходиться поряд з основною трасою М06. Можливість відвідати Дубенський замок та відновити сили буде приємним бонусом для попутників. Головне – заздалегідь погодити час для такої зупинки.

По ліву сторону від замку знаходиться готель «Antique House» з однойменним рестораном. На вході нас зустрів швейцар, а інтер’єр викликав культурний шок (приємний). Це саме те, що потрібно після довгої поїздки.

В основній залі розташовані антикварні буфети, картини та засерверовані столи. Ми спустились старовинними східцями до льоху, де нас чекала неймовірна колекція старовинних предметів, затишний стіл та опудала тварин.

  • Наше замовлення: грибная юшка (32 грн.), персики, фаршировані куркою (2 шт / 40 грн.), жуль’єн з креветками (200 г / 85 грн.), млинці з вишнею (42 грн.).

12

Було б дивно замовити в такій атмосфері дичину. Вибір був очевидним: овочі, фрукти, морепродукти та курка. Найбільше сподобався жул’єн з великою кількістю креветок. Неочікувано та приємно. Незвичне поєднання консервованих персиків з філе курки прийшлось до смаку. Єдине зауваження до замовлених страв – кількість та якість сиру. Грибна юшка та млинці зауважень, як і захвату, не викликали.

  • Час очікування замовлення: 20 хвилин.
  • Для дітей: –
  • Wifi: ★★★★★
  • Висновок: рекомендуємо до відвідання, емоцій вистачить надовго.

До Львова залишилось 167 км і після довгої дороги ми вирішили чим швидше поїхати до Львова. На зворотній шлях ми залишили ще декілька закладів.

Ресторація «Гридниця», Олеський замок

13

Розташування: 75 км від Львова трасою М06.

Орієнтир: помітний з’їзд з основної траси М06, рухайтесь за дорожніми вказівками до замку, доки не прибудете на місце призначення.

Заклад знаходиться в самому Олеському замку. Тут є на що подивитись та зробити декілька селфі, а вже потім — їсти! Ми вирішили, що раніше на місці ресторану був винних льох. Атмосфера відповідна: дерев’яні меблі, лицарські обладунки, декоративні шкури тварин і навіть середньовічні костюми. В них можна сфотографуватись за додаткову вартість (40 грн. з людини).

  • Наше замовлення: куряча зупка (39 грн.), борщ український (39 грн.), куліш по-козацьки (45 грн.), телятина з горіхами (80 грн.), кава по-турецьки (35 грн.).

14

В цій дегустації перемогли куліш та куряча зупка. Борщу не вистачило наваристості та пампушек з часником, телятина виявилась трохи сухою. Під час очікування замовлення ми напружено рахували кількість сигналів СВЧ-печі. В результаті, всі страви виявились посередніми. Нічого особливого. Враження від кухні компенсує настрій місця та природа навколо.

  • Час очікування замовлення: 20 хвилин.
  • Для дітей: дитячий стільчик.
  • Wifi: відсутній, як і мобільний зв’язок. Тож нарешті можна поспілкуватись з попутниками.
  • Висновок: рекомендуємо до відвідання. Пам’ятник архітектури додасть вражень до мандрівки!

Гостельно-ресторанний комплекс «Айвенго»

15

Розташування: 215 км траси Львів – Київ.

Орієнтир: Сучасний лицарський замок помітно здалеку, на території є велика парковка. с. Колоденка, ул. Зеленая, 53

Невелика зупинка на екваторі шляху додому підніме настрій всім мандрівникам. Ми знову опинились в замку, інтер’єр двоповерхового ресторану повністю відповідає екстер’єру закладу та його назві. Широкий вибір страв прийдеться до вподоби вашій компанії попутників, які вже встигли зголодніти за декілька годин дороги.

В меню два види салату «Цезарь», салат «Нісуаз», чорноморскі мідії, три види пасти, м’ясо, риба та багато варіантів страв, що готуються в тардирі. Навіть є кальян.

  • Наше замовлення: борщ український з пампушками (300 г / 50 г / 50 грн.), деруни зі шпинатом під вершково-грибним соусом (230 г / 40 грн.), телятина під грибним гратеном (200 г / 85 грн.), банош зі шкварками та грибами (350 г / 80 грн.). В якості десерту – сирники з родзинками (360 г / 65 грн.) та шоколадний фондан (130 г / 50 грн.).

16

  • Час очікування замовлення: 15-20 хвилин.
  • Для дітей: дитячий стільчик.
  • Wifi: ★★★★

У підсумку поїздки, чесно кажучи, всі ми були здивовані, що безпечно поїсти та відпочити в дорозі можна не лише на заправках.

Ресторани та готельні комплекси добре впорались зі своїми першочерговими задачами. І не так все страшно, як на перший погляд може здатися жителям мегаполісу. Вірогідність того, що аромат шкварок в машині буде супроводжувати вас всю дорогу, все ж існує, але вона не така велика, як нам здавалося.

У всіх закладах нас приємно вразив рівень сервісу, привітний персонал та дуже смачні страви. Якщо ви давно мріяли поїхати до Львова та хвилюватись щодо довготривалої поїздки та складності маршруту, тепер можете не сумніватись. На шляху вам зустрінуться багато закладів, які щодня гостинно приймають мандрівників, що прямують трасою М06 та будуть раді побачити вас в якості гостя, щоб нагодувати та дати можливість перепочити з дороги.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Подорожі

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride