Маршрут Київ – Одеса: місця, куди варто зазирнути по дорозі

Маршрут Київ – Одеса: місця, куди варто зазирнути по дорозі

Ми підготували для вас найпопулярніші місця, де варто зупинитись, подорожуючи за маршрутом Київ – Одеса.

За маршрутом Київ – Одеса, напевне, хоча б раз в житті їздив кожен. Відстань між цими містами становить 474 км, а добратись можна в середньому за 5 годин. Найпопулярніший і найзручніший маршрут проходить по Одеській трасі Е-95 і здебільшого оминає міста і села. Проте, їдучи по автобану, знайдеться на що подивитися.

Ми підготували для вас найпопулярніші місця, де варто зупинитись, подорожуючи за маршрутом Київ – Одеса.

Дендропарк Олександрія, Біла Церква

BlaBlaCar_Od_1

Цей дендропарк на сьогоднішній день вважається одним з найкрасивіших в Європі та охоплює близько 200 га. Проект парку належить французькому архітектору Мюффо. Збудований на замовлення Олександри Енгельгардт – дружини коронного гетьмана польського Ксаверія Браницького. На своєму віку парк пережив не один занепад та відродження, але зараз має чим похизуватися:

  • 16 мармурових скульптур
  • 20 водойм
  • рідкісні види рослин, деяким з яких понад 300 років

Парк доволі часто навідували видатні люди, а саме польські та російські художники, письменники, поети.

119 км від Києва, Святопокровська церква, Київська область

BlaBlaCar_Od_2

Село Пархомівка славиться Святопокровською церквою, яка була збудована у 1907 році. Це не просто церква, а цілий комплекс сакральних та господарських споруд, що збудовані в одному стилі. Належала ця церква родині Голубєвих, які крім зовнішнього фасаду, дуже переймалися виглядом церкви всередині. Тому церкву прикрашають наріжні мозаїки Миколи Реріха, оскільки брати Голубєви відмовились від релігійного живопису та рішуче не бажали в своєму комплексі модернізму.

186 км від Києва, Гранітний Каньйон, Черкаська область

BlaBlaCar_Od_3

Гранітний каньйон знаходиться в Буках і в народі відомий під назвою “українська Швейцарія”. Каньйон розташований на річці Гірський Тікич і належить до 100 чудес України. B XIX столітті тут був водяний млин, внаслідок чого сьогодні ми спостерігаємо його живописні руїни. Місце зачаровує своїми краєвидами. До того ж, альпіністи полюбляють його, адже тут можна тренуватися в скелелазінні. Берег каньйону здебільшого скелястий, іноді трапляється граніт. Чудове місце також для прогулянки і відпочинку.

208 км від Києва, Дендропарк «Софіївка», Умань

BlaBlaCar_Od_4

За маршрутом Київ – Одеса можна заїхати в два дендропарки, один з яких знаходиться в Олександрії, а другий – в Умані. Започаткований у 1796 році на кошти князя Станіслава Потоцького на честь коханої дружини Софії. Цей дендропарк площею близько 180 га, має безліч рідкісних рослин. В парку також є басейни, фонтани та навіть штучні водопади, найвищий з яких сягає 14 м у висоту. Крім цього парк налічує безліч скульптур, взяті з славнозвісних поем «Іліада» та «Одісея». Парк насправді дуже великий і гарний, тому, прогулюючись по ньому, майте на увазі, що ваша поїздка в Одесу може затягнутися.

296 км від Києва, Музей ракетних військ, Кіровоградська область

BlaBlaCar_Kiev_Od_6

Село Побузьке, Кіровоградської області славиться Музеєм ракетних військ, тож, якщо серед ваших попутників знайдуться зацікавлені хлопці – сюди слід заїхати, адже це унікальний музей. Експозиція складається з техніки та обслуговуючих засобів ракетного полку 46 ракетної дивізії ракетних військ стратегічного призначення СРСР і розташована в приміщенні казарм та штабу. Музей нараховує більш як 3000 експонатів.

441 км від Києва Петрівський замок, Одеська область

BlaBlaCar_Od_6

Петрівський замок називають “Садибою Курісів” та “Маєтком Покровським”. Маєток був заснований на початку XIX століття Іваном Курісом, а через 80 років був повністю перебудований його сином. Тут прожило три покоління Курісів. Архітектурі цієї будівлі притаманний готичний та мавританський стиль, чим він і нагадує казковий замок. Вважається одним з перших замків архітектури романтизму в Україні. Нині замок знаходиться в занедбаному стані і поволі руйнується, хоча так він здається ще більш таємничим і не припиняє приваблювати туристів.

Матеріал створений разом з uFest.in.ua.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Подорожі

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride