Містична Україна: топ 5 найзагадковіших місць

Містична Україна: топ 5 найзагадковіших місць

Замки з привидами, загадкові гори та галявини, містичні поселення — знаходьте в Україні

Лякаючі костюми, гарбузи, що оживають та можливість кардинально змінити свій образ на один день — з кожним роком Halloween стає все популярнішим, у тому числі і в Україні. І, незважаючи на те, що офіційне святкування у всьому світі відбувається в ніч з 31 жовтня на 1 листопада, ми пропонуємо розпочати заздалегідь і дещо нетрадиційно. Куди вирушити на найзагадковіших вихідних жовтня? Ми знаємо як мінімум 5 таких місць в Україні.

Підгорецький замок, Львівська область

Відвідуючи Підгорецький замок, ви неодмінно почуєте легенду про білу панну. За переказами, 400 років тому граф Вацлав Жевуський одружився із красунею Марією, що була молодша за нього. Старий граф ревнував дружину, яка одного дня не повернулась із прогулянки. Після цього пішли чутки, що чоловік вбив дружину, замурувавши її. Кажуть, що і сьогодні Марія блукає коридорами замку, нагадуючи про свою присутність.

Адреса: Підгірці, Бродівський р-н., Львівська область

shutterstock-312745682

Галявина Громовище на Житомирщині

Що може цікавити вчених та туристів у звичайній галявині? Якщо говорити про Громовище, то тут є чому дивуватись! Це місце магнітом притягує до себе грозові блискавки, тому місцеві намагаються його уникати. Вночі на галявині виникає дивне світіння, а під час археологічних розкопок тут були знайдені римські та боспорські монети.

Адреса: с. Купище Коростенський район, Житомирська область

shutterstock-351972065

Домініканський собор, Львів

Ми звикли прямувати до Львова за запашною кавою та оригінальними закладами. А як щодо містики? Подейкують, що у Домініканському соборі живе привид монаха-домініканця в білому плащі з чорним хрестом на спині. Білий монах обходить підвали, з’являється на хорах, проходить в замуровану бібліотеку вже понад 10 років. Тому іноді в бібліотеці падають книги, починає відсуватись портьєра та інші дива. Перевірте, що з цього правда.

Адреса: Музейна площа, 1, Львів

shutterstock-433588351

Камінне село, Житомирська область

За легендою, колись у лісі було розташоване багате село. Одного разу через нього проходив старий в убогому одязі і попросив хліба у господаря багатого двору. Той махнув на нього рукою: «Іди собі, чоловіче, ніколи мені». Старий вийшов з села, озирнувся і село враз скам’яніло. На одному з каменів, де він відпочивав, залишився величезний слід босої ноги. Місцевість і насправді являє собою скупчення великих валунів, що нагадують сільські будинки. Тут є свої «школа», «майдан» та «церква».

Адреса: на схід від села Рудня-Замисловацька Олевського району Житомирської області  

shutterstock-499227037

Замок Паланок, Мукачево

Замок Паланок раніше був резиденцією Трансільванського князівства і має не одну легенду у своїй історії. Кажуть, що в стіні було замуровано доньку графа Друггета, за те, що дівчина, закохавшись, здала замок під час облоги польським військом. А Софія Баторі, що також мешкала у замку, прославилась іншою історією — для того, щоб зберегти свою молодість, вона приймала ванни з крові.

Адреса: м. Мукачево Закарпатська область

shutterstock-324925571

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Подорожі

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride