День Землі 2018: як спільнота BlaBlaCar піклується про планету

День Землі 2018: як спільнота BlaBlaCar піклується про планету

Райдшеринг сприяє розвитку екологічних міжнародних подорожей

22 квітня 2018 року, в Міжнародний День Землі, ми говоримо про те, чому важливо піклуватись про довкілля та як саме ми разом з вами можемо це робити.

Так, ми використовуємо 80% речей в середньому лише раз на місяць; власники дрилів за весь час користуються нею 12-13 хвилин. А власними автомобілями ми користуємось за призначенням приблизно 20 хвилин на день. У 97% випадків вони просто стоять на парковках, в гаражах чи на стоянках. До того ж, обмінюючись товарами, споживачі не лише заощаджують, але і сприяють зниженню попиту на матеріали та використання енергії. Таким чином, економіка спільного споживання може розглядатися, як сприятливий перехідний процес сталого розвитку.

Популярність економіки спільного споживання, очевидно, є однією з найважливіших глобальних соціально-економічних подій світу за останні десять років. Використовуючи онлайн платформи, мільйони споживачів почали пропонувати свої товари для споживання безкоштовно або за символічну плату. Хоча така практика існувала і до онлайн платформ, вона була обмежена шерингом між друзями та сім’єю.

З екологічної точки зору, роль шерингових платформ та сервісів полягає у тому, щоб спонукати людей бути менш залежними від індивідуальності власності речами, а замість цього отримувати швидкий і простий доступ до товарів, які належать іншим людям та у більшості випадків не використовуються.

Згідно з дослідженням PwC, 76% американців вважають, що економіка спільного споживання на сьогоднішній день має чи не найбільш позитивний вплив на навколишнє середовище, а 91% американців впевнені, що сучасний спосіб життя створює занадто багато сміття, яке забруднює планету. Як ми разом з вами піклуємося про планету?

Зменшуємо шкідливі викиди у повітря

Викиди від транспорту — одна з найбільших проблем для планети. Вам відомо, що 27% викидів парникових газів створені саме автомобілями? Цю кількість можна зменшити завдяки спільному використанню громадського чи особистого транспорту. Наприклад, за останні 12 місяців користувачі BlaBlaCar, подорожуючи з попутниками та розділяючи витрати на пальне, зберегли приблизно 1 мільйон тонн СО2.

Зменшуємо споживання пального

Окрім зменшення шкідливих викидів в повітря сервіси спільних поїздок мають ще одну перевагу — зменшення споживання пального. Оскільки бензин є невідновлюваним ресурсом, ця перевага є дуже цінною. BlaBlaCar дозволяє опублікувати поїздку і розділити витрати на пальне з попутниками, яким по дорозі. За останні 12 місяців користувачі BlaBlaCar зберегли 500 000 тон пального, що еквівалентно 250 000 кругосвітніх подорожей на автомобілі чи достатньо, щоб освітлювали Лос Анджелес протягом року.

Подорожуємо екологічно

Наша мета — зменшити кількість незаповнених автомобілів на дорогах, що позитивно впливає на навколишнє середовище. Середня заповнюваність автомобіля BlaBlaCar — 2,8 людей (у порівнянні із середнім значенням у Європі – 1,7 людей).

Плануєте тривалу подорож і маєте вільні місця в автомобілях? Не їдьте самі — опублікуйте поїздку і подорожуйте з попутниками. Так ви зберігаєте навколишнє середовище і планету.

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Навколишнє середовище

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride