Система онлайн-бронювання: як це працює для водіїв

Система онлайн-бронювання: як це працює для водіїв

Ми запустили систему онлайн-бронювання в Україні, яка зробить ваш досвід спільних поїздок ще простішим і надійнішим.

Як працює система онлайн-бронювання для водіїв?

1. Створіть поїздку

  • Опублікуйте власний маршрут. Вкажіть міста відправлення та прибуття, а також дату і час поїздки. Якщо ви дбаєте про комфорт своїх пасажирів, поставте відмітку “Не більше 2 пасажирів на задньому сидінні”.
  • Встановіть справедливу вартість місця в автомобілі на пасажира.
  • Розкажіть пасажирам детальніше про свою поїздку в полі “Додаткова інформація”. Наприклад, вкажіть, де ви готові зустріти попутників, чи плануєте робити зупинки під час подорожі або яку музику слухаєте в дорозі.

Водії, які вказують багато важливих деталей про поїздку, швидше знаходять пасажирів та отримують менше однакових запитань від потенційних попутників.

2. Оберіть спосіб підтвердження бронювання

Коли ви опублікуєте поїздку, потенційні попутники надсилатимуть вам запити на бронювання. Ви можете вибрати між двома способами підтвердження запитів: автоматично або вручну.

  • Якщо ви хочете вибирати майбутніх попутників особисто, попередньо переглянувши їхні профілі, виберіть підтвердження вручну.
  • Якщо ви хочете, щоб запити підтверджувалися швидко, виберіть автоматичне підтвердження. Пасажири надають перевагу цьому способу.

Кількість вільних місць в автомобілі оновлюється автоматично. Це означає, що ви більше не будете отримувати безлічі дзвінків від потенційних попутників після того, як ваші місця заповнені.

3. Відповідайте на запитання від пасажирів

Потенційні попутники ставитимуть вам запитання щодо поїздки в розділі “Запитання водію”. Відповідайте швидко та конструктивно, щоб пасажири не ставили вам додаткових чи однакових запитань.

4. Отримуйте запити на бронювання

Коли пасажир надсилає запит на бронювання вільного місця у вашому автомобілі, ви отримуєте про це сповіщення по SMS та електронною поштою.

  • Якщо ви вибрали підтвердження вручну, ви можете підтвердити або відхилити запит на сайті, в мобільному додатку чи по SMS. Перш ніж відповідати на запит, ви можете переглянути профіль попутника та прочитати відгуки, які про нього залишили інші користувачі.
  • Якщо ви вибрали автоматичне підтвердження, усі запити підтверджуються системою, і вам не потрібно нічого робити. Після автоматичного чи ручного підтвердження запиту на бронювання пасажир отримає ваш номер телефону, щоб мати можливіть зателефонувати вам і уточнити деталі поїздки.

5. Переглядайте список попутників майбутньої поїздки

Завдяки системі онлайн-бронювання водії та пасажири можуть бачити, хто поїде разом з ними в автомобілі.

6. Вчасно прибудьте на місце зустрічі

Будьте відповідальним водієм: вкажіть зручне місце зустрічі для всіх учасників поїздки та приїдьте вчасно. Якщо ви запізнюєтесь, повідомте попутників у приватних повідомленнях (у мобільних додатках це зробити ще простіше) чи по SMS.

Ви легко впізнаєте майбутніх попутників за фотографіями у профілях. Щоб пасарижи також вас впізнали, додайте у профіль своє фото та фото свого автомобіля. Це можна швидко зробити на нашому сайті чи і мобільних додатках.

7. Отримайте оплату під час поїздки

Ваші попутники заплатять вам готівкою під час поїздки. Підготуйте дрібні гроші, щоб зручніше розрахуватись із пасажирами.

Зверніть увагу, що передоплата не передбачена умовами користування сервісу.

8. Подорожуйте разом і залишайте відгуки один про одного

BlaBlaCar — це спільнота, заснована на довірі. Відгуки допомагають формувати довіру в спільноті та швидко знаходити водіїв чи пасажирів для наступних спільних поїздок. Після поїздки ми попросимо вас залишити справедливі відгуки про своїх попутників, а вони залишать відгуки про вас у відповідь. Чим більше у вас відгуків, тим вищий ваш рівень досвіду.

Заощаджуйте на на подорожах?

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Плануйте свої поїздки за допомогою мобільних додатків BlaBlaCar також!

Find out more about

Що нового?

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride