Інтеграція з допомогою API BlaBlaCar

Відвідування сайту від 50 000 у місяць

Цей спосіб партнерства призначений для порталів з кількістю відвідувань від 50 тисяч у місяць. Для партнерів з великою кількістю відвідувань, які працюють з API у нас діють особливі умови, які узгоджуються з кожним партнером індивідуально. Для детальної інформації звертайтесь на пошту: [email protected]

З чого почати

API BlaBlaCar дозволяє шукати спільні поїздки так само, як і через сайт. Веб-сервіс створений на REST та доступний у двух форматах: XML та JSON

-> Ви готові створити крутий інструмент з нашим API?

Тоді вам сюди.

Ось декілька коротких порад для початку роботи:

Порада щодо інтеграції

Для того, щоб отримати доступ до API BlaBlaCar, ви маєте створити акаунт розробника на сайті. Так ви зареєструєтесь у нашому API gateway та отримаєте доступ до тестування API з невеликою квотою. Коли ви будете готові до запуску та потребуватимете більшої квоти, звертайтеся до нас.

Залишайтеся на зв’язку

Ми надсилатимемо лише інформацію про планові технічні роботи, статус та важливі зміни і вдосконалення.

Як скористатися  API?  

Цей API дає вам доступ до пошуку поїздок та їх деталей. Щоб отримати більш релевантні результати, ви маєте зробити точний запит з місцем відправлення, місцем прибуття та датою.  

Всі поля пошуку не є обов’язковими, але хоча б один пункт має бути заповнений для отримання результату.

Ви можете використовувати “fn” / “tn” параметри для повнотекстового пошуку  назви місця або “fc” / “tc” параметри для пошуку координат. Якщо вказані обидва параметри, повнотекстовий пошук  ігнорується та основним вважаються пошук по  координатам.

Використовуйте параметр “locale”, щоб отримати мову або країну користувача для запиту.

API повернеться з інформацією про вартість та необхідну валюту.

Значення за замовчуванням

Щоб надавати швидку відповідь, за замовчуванням API показує 10 результатів. Ви можете змінити кількість результатів  від 0 до 100 з параметром “limit”

Всі поїздки видаються автоматично, навіть заповнені. Змінити це можна з параметром “seats=1”

Як не використовувати API?

Як платформа, що постійно оновлюється, наявність вільних місць може змінюватись дуже швидко, а нові поїздки можуть з’являтись у будь-який час. Тому не варто кешувати результати, які ви отримуєте від API або за дуже короткий час (10 хвилин максимум).  

Також кеш може оминати параметр “locale”, що може вплинути на показ не найбільш зручних варіантів поїздки для користувача.

З цього ж приводу, не варто надсилати запит API, якщо він отриманий не від реального користувача.

Заборонено робити масові запити, тому ви маєте робити 1 запит для кожного окремого користувача.

Дизайн

Якщо у вас виникли питання стосовно дизайну чи стилістики, ви можете зв’язатися з нами, написавши лист на адресу [email protected] ми з радістю допоможимо з нативними макетами та версткою.

Умови користування

Користуючись цим сервісом, ви погоджуєтесь з умовами користування. Ви можете знайти нашу політику конфіденційності за посиланням.

Почати розробку

Коли ви будете готові розпочати роботу, зв’яжіться з нами, щоб підписати ліцензійну угоду та отримати доступ до більшої квоти доступу.  Базова квота становить 10 000 запитів на день.

Портал розробників BlaBlaCar

Iнші віджети та можливості свівпраці з BlaBlaCar

Find out more about

Що нового?

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride