BlaBlaCar досягла 100 млн користувачів до свого 15-річчя

BlaBlaCar досягла 100 млн користувачів до свого 15-річчя

Щомісяця понад 1 млн українців користується BlaBlaCar

19.10.2021 – BlaBlaCar, найбільша в світі платформа для поїздок, досягла 100 мільйонів користувачів по всьому світу. Україна стала одним із швидкозростаючих і ключових ринків та налічує понад 8 млн користувачів – щомісяця понад 1 млн українців використовує BlaBlaCar.

BlaBlaCar був створений в 2006 році з простої ідеї – створити спільноту попутників і звести до мінімуму незаповнені місця в автомобілях. Через 15 років спільнота BlaBlaCar досягла 100 млн користувачів по всьому світу. Україна стала одним з ключових ринків для компанії, де сервісом користується понад 8 млн людей. Компанії вдалося подвоїти число користувачів з 2018-го року завдяки швидкому зростанню в Україні, Східній Європі та Латинській Америці.

Сьогодні BlaBlaCar об’єднує користувачів, які здійснюють карпулінгові та автобусні поїздки, роблячи подорожі в 22 країнах більш доступними, ефективними і дружніми. Кожні 2 секунди на BlaBlaCar реєструється новий користувач.

Те, що здавалося нереальним 15 років тому, сьогодні стало популярним рішенням для подорожей по всій Євразії і в таких країнах, як Бразилія, Мексика, Туреччина та Індія. Сервіс має позитивний вплив на найрізноманітніші сфери діяльності:

  • Екологія: BlaBlaCar скорочує викиди CO2 на 1,6 млн тонн на рік, стільки ж вуглекислого газу продукують автомобілі в усьому Парижі за рік.
  • Соціум: щороку об’єднує понад 120 млн людей, які не зустрілися б у будь-якій іншій ситуації.
  • Економія: 600 мільйонів євро економлять користувачі за рік. На додаток до цього, поїздки з попутниками набирають популярності в зв’язку з ростом цін на паливо.
  • Доступність: понад мільйон місць зустрічі по всьому світу. Напрямки, які не існували або були погано пов’язані з громадським транспортом, тепер є частиною глобальної мережі мобільності. Наприклад, з Києва до віддаленого містечка Вилкове в Одеській області існує близько 5-7 варіантів поїздок як на автобусі, так і за допомогою карпулінга. І це в нетуристичний сезон.

Щоб побачити, як виглядає активність 100-мільйонної спільноти попутників, BlaBlaCar підготував анімацію всіх спільних поїздок у світі за день. Відео показує щільність і розмір мережі від французьких магістралей до віддалених куточків Бразилії.

Анімація показує всі поїздки BlaBlaCar за день

«BlaBlaCar з’явився в той момент, коли соціальні мережі майже не існували, а смартфони не були такими розумними. Тоді багато хто сумнівався, що спільне використання автомобілів коли-небудь зможе стати глобальним явищем. Сьогодні 100 млн людей користуються сервісом і пропонують рішення для найбільш нагальних екологічних та соціальних проблем планети. Неможливо передати словами, наскільки я вдячний всім причетним за досягнення цього результату », – каже Фредерік Маззелла, Президент і співзасновник BlaBlaCar.

«Цифри говорять самі за себе. BlaBlaCar сьогодні це мейнстрім. Ми продовжимо фокусуватися на інноваціях, щоб забезпечити більш розумний пошук, дозволяючи користувачам подорожувати буквально за будь-яким маршрутом. Ми також працюємо над цифровізацією автобусного ринку за межами Європи, в тому числі і в Україні, щоб створити єдину платформу для подорожей. За допомогою технологій ми продовжимо робити подорожі більш ефективними, зручними та екологічними », – підсумовує Ніколя Брюссон, Генеральний директор і співзасновник BlaBlaCar.

Наступна (автобусна) зупинка: Східна Європа і Латинська Америка.

Сьогодні 70% діяльності BlaBlaCar знаходиться за межами Європи, де мобільність розвивається стрімкими темпами. Це в першу чергу Україна і Бразилія.

Після придбання Busfor і Octobus BlaBlaCar зробила технологічний ривок, опинившись на передовій ринку цифрових послуг для автостанцій та автобусних перевізників. Сьогодні користувачі BlaBlaCar отримали великий вибір транспортних опцій і зручну систему бронювання поїздок на сайті або в додатку.

Сьогодні третина пропозицій поїздок на BlaBlaCar мультимодальні, тобто доступні поїздки як з попутниками, так і на автобусі. У BlaBlaCar є всі шанси, щоб зіграти ключову роль в цифровізації багатомільярдних автобусних ринків за межами Європи і розвитку глобального тренду на спільне використання автодорожнього транспорту.

Про BlaBlaCar

BlaBlaCar — це найбільша в світі платформа для поїздок, заснована на співтоваристві людей, що дозволяє 100 мільйонам користувачам подорожувати по 22 країнам світу. BlaBlaCar використовує технології, щоб заповнити вільні місця в дорозі, об’єднуючи користувачів, які шукають поїздки з попутниками або на автобусі, і роблячи поїздки більш доступними і зручними. BlaBlaCar скорочує викиди CO2 на 1,6 млн тонн і об’єднує більше 120 млн людей щорічно. Для додаткової інформації: www.blablacar.com.ua

Find out more about

Спільнота BlaBlaCar

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride