BlaBlaStory з Дмитром Пастухом: «Будьте добрішими, воно повернеться»

BlaBlaStory з Дмитром Пастухом: «Будьте добрішими, воно повернеться»

Про подорожі з домашнім улюбленцем

BlaBlaStory – це історії про подорожі, натхнення, пригоди і нові знайомства. Ми поспілкувались з Дмитром про подорожі з домашнім улюбленцем та дізнались декілька лайфхаків для поїздок. 

Розкажи декілька слів про себе: чим займаєшся, що любиш

Звуть мене Дмитро. Я займаюсь онлайн маркетингом. На разі допомагаю торгівельній компанії спілкуватись на просторах інтернету зі своїми існуючими та потенційними клієнтами. Також веду свій канал в Telegram, в якому описую новини зі світу онлайн маркетингу і технологій.

Мені подобаються подорожі, я прихильник здорового способу життя, спорту і правильного харчування. Люблю собак і займаюсь особистим розвитком.

Як давно ти почав подорожувати? Як обираєш нове місце для подорожей?

Подорожувати я почав ще зі студентських часів. Тоді я долучився до лав команди КВК і на той час нашим основним засобом пересування був потяг. Об’їздили майже всю Україну: від Луцька до Луганська. Сьогодні ж у мандрівках досліджую спосіб життя в інших країнах. Поки список відвіданих країн невеликий (всього 4), але плани щоразу стають насиченішими.

В першу чергу, мені цікаво вивчати нове: інший спосіб життя людей, культуру, кухню, не пропущу екзотичні продуктові ринки… Тому країнами Європи менше цікавлюсь, бо культура схожа на українську. Планую шукати нове в Азії і, мабуть, Америці, а Європа для мене – це морський і гірськолижний відпочинок.

Розкажи про свій досвід на BlaBlaCar. Як почав користуватись? Куди найчастіше їздиш?

Під час подорожей Україною активно користуюсь сервісом BlaBlaCar. Зареєструвався у 2014 році: перші 1,5 роки їздив пасажиром, і ще 1,5 – водієм.

Вважаю, що найголовніше – це уважно обирати попутників. Усім раджу читати відгуки, дивитися інформацію про автомобіль, задавати питання водію по телефону.

Зараз я майже щоразу беру пасажирів під час поїздки додому (Київ – Кам’янець-Подільський), інколи беру з собою свого собаку. Зазвичай пасажири його полюбляють.

Чи є у тебе лайфхаки про те, як можна заощадити у подорожах?

При виборі нового маршруту прислуховуюсь до порад, потім вивчаю країну / місто / регіон: читаю статті, переглядаю фото, дивлюсь «Орел и Решка. Шопинг» – мене дуже цікавлять гастротури, дрібниці, що формують культуру та інші, незвичні для мене речі.

У тебе є цікаві історії з подорожей?

Якось я планував поїхати додому, але не мав кому залишити свого собаку Хаті і тоді ми вперше спробували з ним поїздку в якості пасажирів. Дякуючи сервісу, знайшов попутників, які погодились взяти мене з собакою. Незважаючи на те, що дорога назад зайняла 11 годин замість звичних 6-7 через проблеми з автомобілем, у кінці поїздки я подякував водієві, що погодився взяти мене з білим пухнастим другом і побажав гарної дороги. Будьте добрішими, воно повернеться.

Понад рік назад я отримав змогу сам стати водієм. Чесно кажучи, одна з причин покупки авто – можливість завжди взяти з собою Хаті. Після придбання автомобіля почав більше їздити з ним додому. Він дуже подобається пасажирам. Хаті згадують у відгуках і високо оцінюють поїздку. Окрім подорожей додому, ми з ним встигли пройти підйом на карпатську вершину “Піп Іван Мармароський”, накупатись і напитись солоної води під Одесою, назбирати грибів у сусідніх з Києвом областях. До всіх цих місць ми їздили разом на авто, часто з попутниками.

Звісно, Хаті непросто переносить далеку дорогу (йому жарко, мало місця), але по його поведінці помітно, що головне – бути біля хазяїна, адже він – найкращий друг.

Дай декілька порад початківцям

Подорожуючим раджу просто подорожувати, але не забувати про безпеку. Сам факт подорожі – це вже круто, досліджуйте.

Find out more about

BlaBlaStory

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride