BlaBlaStory з Єгором Акуловим: сама подорож — це вже велика пригода, і я бажаю усім відчути це

BlaBlaStory з Єгором Акуловим: сама подорож — це вже велика пригода, і я бажаю усім відчути це

BlaBlaStory – це історії про людей, які не уявляють своє життя без подорожей Україною та світом, нових знайомств і цікавих історій в дорозі та користуються сервісом BlaBlaCar.

Цього тижня ми говорили з Єгором Акуловим про життя в Румунії, подорожі Україною і інтернаціональних попутників.

akulov_1

Розкажи кілька слів про себе: чим ти займаєшся, ким працюєш, що любиш.

Мене звати Єгор, я живу в Києві. Я працюю у великій іноземній FMCG компанії. Сам я отримав фінансову освіту, але після того, як потрапив в молодіжну організацію з розвитку, для себе визначив, що мені подобається HR. Цим зараз і займаюся, працюючи у відділі по роботі з персоналом.

Не завжди є можливість присвятити свій вільний час улюбленим заняттям. Але я намагаюся поєднувати приємне з потрібним і, звичайно ж, з корисним). Наприклад, під час поїздки на роботу читати (тільки так виходить) або дивитися фільми (обожнюю кіно у всіх його проявах), а під час подорожей знайомитися з цікавими людьми, адже нові знайомства лише розширюють кругозір. Напевно, найбільше люблю подорожувати, в тому числі і BlaBlaCar.

Коли і як ти вирішив приєднатися до BlaBlaCar. Для яких поїздок зазвичай використовуєш сервіс?

Все почалося з автостопу в далекому серпні 2011 року, коли я не знав про BlaBlaCar взагалі. Тоді я жив у Румунії близько місяця і в мене зі своїми колегами по проекту була можливість доволі часто подорожувати. Якось на вихідних ми вирішили з’їздити в Карпати в одне село, що знаходилося досить далеко від більш-менш цивілізованого світу. Туди ми дібралися нормально, а от назад нам сказали, що найближчий автобус буде тільки через пару днів. Тоді ми (10 людей!) вирішили доїхати автостопом до найближчого містечка. Так нам і вдалося доїхати на двох машинах.

Звичайно, нам тоді пощастило, оскільки ми тоді зловили дуже швидко авто. Зазвичай, ти до кінця не знаєш, коли точно доберешся до своєї фінальної точки (може бути, що сьогодні, а може бути і післязавтра).

Так я і прийшов до BlaBlaCar, оскільки я точно знав, коли я приїду, а в умовах обмеженого часу це завжди важливо.

Вперше скористатися BlaBlaCar мені вдалося як водієві. Тоді я як раз поєднував багато корисних речей — їхав на одеський кінофестиваль з друзями, а заодно і допомогти іншим дістатися до потрібного населеного пункту. Сьогодні я подорожую частіше як пасажир для подорожей (з друзями, один), це весело і цікаво кожен раз. І водієві не даєш заснути.

akulov_2

У тебе є звичний маршрут? Куди їздиш найчастіше?

Так, є такий маршрут, і він лежить за кордон, до Польщі. Як тільки туди переїхало багато моїх друзів, то і їздити я став частіше. При чому не в одне місто, а в кілька. Ось і зараз думаю, коли ж все-таки вирватися в наступний раз.

А взагалі, не має значення, куди ти найчастіше їздиш. Я люблю в принципі їздити, куди б це не було. А з хорошою компанією хоч і на край світу.

У тебе є цікаві історії з поїздок? Наприклад, незвичайні попутники, пригоди в дорозі і т.д.

Передусім, їхати BlaBlaCar — це вже цікаво, а незвичайні і цікаві попутники у мене траплялися досить часто. Наприклад, по дорозі зі Львова до Варшави з нами їхала дівчина, яка сама з Білорусі, вчиться в Польщі, а їхала через Львів з Туреччини. При тому, що вона вчиться тільки на другому курсі, вона вже встигла об’їздити півсвіту і півдороги розповідала, як вона побувала в Ірані, після цього вирушила в Таджикистан, як потім познайомилася з багатьма людьми Пакистану і їздила там автостопом, як її не хотіли пускати в кілька країн, тому що вона була в Пакистані, і як вона розповідає батькам про поїздки тільки після того, як повертається назад.

А один раз мені дуже пощастило їхати з Варшави до Києва з молодими, але мега досвідченими “BlaBlaCarниками”. До цього вони як водії вже їздили мільйон разів і кожен раз був для них особливим. Якось вони навіть підвозили далекобійника, який розповідав секрети довгих подорожей та специфіку водійської культури в кожній країні. За розмовами у нас і пройшла майже вся дорога — 14 годин, і навіть 3 години на кордоні (потрапили на перезмінку на двох кордонах, ха-ха) пролетіли як мить.

Одного разу, коли я був водієм, я з дуже великим здивуванням помітив, що у мене не працює один двірник. Я з жахом молився, щоб не було дощу, тому що їхати довгу дорогу було б …. Слава богу його не було, але нерви це трошки попсувало.

“Сама подорож — це вже велика пригода, і я бажаю усім відчути це”.

akulov_3

Кілька слів для скептиків :) Чому тобі подобається BlaBlaCar? Чому варто спробувати подорожувати за допомогою сервісу іншим?

Є 3 причини, чому я люблю BlaBlaCar.

Перша — це люди. Ніколи не знаєш, яким саме буде твій попутник. Може бути приємний співрозмовник, може бути мега цікавий, а може бути просто мовчазний — все одно це прекрасно, коли ти знаходиш нових знайомих.

Друга причина — це реальна економія часу. Коли ти порівнюєш дорогу на автобусі —великому, незручному і повільному, і на машині, на якій ти можеш дістатися в рази швидше — це важлива перевага. А як бонус — дивіться пункт один.

Третє — я великий прихильник collaboration economy, а BlaBlaCar — яскравий тому приклад. Якщо тобі по дорозі, то чому б не допомогти комусь також дістатися до потрібного міста, розділити свої витрати і заодно провести цікаву поїздку? А також отримати приємні бонуси: можна попросити зупинитися, коли ти втомився або дійсно це потрібно. І, в крайньому випадку, поспівати всією машиною улюблену пісню.

Дай пару порад початківцям користувачам. На що звернути увагу, з чого почати?

Коли я вибираю своїх попутників — я дивлюся на кілька фактів:

  • Наявність фото профілю (можна відразу визначити, хто більше вселяє довіри)
  • Наявність відгуків (як позитивних, так і негативних, так можна краще зрозуміти, як водій керує, який він співрозмовник)
  • Подивитися на кількість друзів у фейсбуці (також перевірка надійності, чим більше, тим ймовірніше, що попутник буде адекватним і товариським)
  • Звичайно ж зручний для мене час (коли саме відправляється та приїжджає)
  • Ціна (якщо ти зв’язався з водієм, а ціна не відповідає тому що він вказав, то, швидше за все, ти його не вибереш), а також можна переглянути на сторінці поїздки профілі інших пасажирів, які також їхатимуть в авто

Щоб максимально себе убезпечити, можна, як тільки ви зустрінетеся з водієм, сфотографувати номери машини і саму машину, а також зробити селфі з водієм (хороший водій буде тільки радий цьому) і відправити всі ці фотки своїм друзям, або викласти в фейсбук, а краще ще і дати телефон водія своїм друзям.

Наостанок хочу всім побажати: подорожуйте! Це найкраще, що може бути у вашому житті.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками!

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Плануйте свої поїздки за допомогою мобільних додатків BlaBlaCar також!

Find out more about

BlaBlaStory

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride