BlaBlaStory з Олександром Мріном: «Кожна подорож і кожен попутник — унікальні»

BlaBlaStory з Олександром Мріном: «Кожна подорож і кожен попутник — унікальні»

BlaBlaStory – це історії про людей, які не уявляють своє життя без подорожей Україною та світом, нових знайомств і цікавих історій в дорозі та користуються сервісом BlaBlaCar.

Ми впевнені, що кожна подорож та кожен попутник унікальні та цікаві. В цьому, на власному досвіді, переконався активний мандрівник Саша Мрін та поділився з нами своєю історією.

Саша, розкажи про себе: чим займаєшся, ким працюєш, що любиш?

Привіт. Мене звати Саша і чим я тільки не займався в своєму житті. Подорожую, розвиваюсь, захоплююсь езотерикою, психологією та філософією. Веду свій канал на YouTube, де про це все й розповідаю. Також, я працюю медіа баєром (від англ. media buyer) – це щось типу маркетолога, але тільки в IT сфері. Мабуть, важливо сказати, що всі мої дії та вчинки в житті я роблю заради саморозвитку. Можу довго розповідати про те, що я за людина, але вам набагато простіше буде дізнатись це з мого YouTube каналу.

Sahsa_2

Коли і як ти вирішив приєднатися до BlaBlaCar. Для яких поїздок зазвичай використовуєш сервіс?

Мій перший досвід поїздки на BlaBlaCar був за маршрутом Нім (Франція) – Барселона (Іспанія). Але маю сказати, що раніше я користувався сервісом “Подорожники” (прим. ред. – український стартап «Подорожники», який придбав BlaBlaCar та вийшов на ринок України в 2014) ще до появи BlaBlaCar.

Тож у мене був схожий досвід, але сам BlaBlaCar я спробував закордоном. Я тоді жив на півдні Франції і до Барселони можна було доїхати за 4 години. Квитки на потяг дорогі, подорож літаком краще планувати заздалегідь, а BlaBlaCar – завжди поруч та дешевше. Так я поїхав до Барси, у мене навіть відео з тієї подорожі є.

Мій досвід користування сервісом розпочався з дуже цікавого знайомства. Я був в захваті від життєвого досвіду, знань, відкритості та комунікабельності водія і тим, як молодо він виглядав для своїх років. Тож, всю дорогу ми говорили, що дуже мені подобалось. Взагалі, я люблю нові знайомства та цікаві розмови – це ще одна з причин, чому я ще багато разів користувався BlaBlaCar.

Sahsa_0

Для яких поїздок найчастіше використовуєш сервіс (відрядження, мандрівки и т.д.) ?

Знаєте, я не використовую сервіс для одного типу поїздок. Я користувався BlaBlaCar і в подорожах, і коли мені просто необхідно було доїхати до іншого міста у справах. Для мене BlaBlaCar – це завжди швидше, зручніше, комфортніше, а головне – веселіше та корисніше за інші види транспорту. А отже, сервіс підходить для різних типів поїздок.

У тебе є звичний маршрут? Куди їздиш найчастіше?

Ні, звичних маршрутів немає. Кожен раз все інакше. Хочу також сказати, що в різних країнах BlaBlaCar по-різному працює. Наприклад, у Франції всі грошові операції проходять через прикріплену до профілю карту, кошти на якій блокуються ще до моменту поїздки. Мені, як людині з пострадянським типом мислення, яка звикла до готівки та “халяви”, це спочатку не подобалось, але потім я зрозумів, що це досить зручно. Та й відчуваєш себе комфортніше (відчуття, ніби купив квиток) і водій до поїздки відповідальніше відноситься. Тож тепер я за те, щоб не платити готівкою. Коли подорожував Італією, там була система бронювання, яка наразі працює в Україні і мені було досить незвично платити за поїздку готівкою. Але, можливо, це просто мої вподобання.

Sahsa_02

У тебе є цікаві історії з поїздок? Наприклад, незвичайні попутники, пригоди в дорозі і т.д.

Таких історій багато. Чесно кажучи, в моєму випадку, якщо поїздка пройшла без надзвичайних пригод чи цікавих знайомств, то це фейл для мене. Мені подобаються пригоди, тому навіть не знаю, як це все помістити в текст.

Якось у мене було 2 поїздки на BlaBlaCar підряд і перша була зі студентом на маленькому Renault, який тільки починав водити, тому ми обережно їхали 60 км/год. А одразу після нього мені трапився професійний гонщик на спортивному Subaru з яким їхали зимовими нічними Альпами.

Одного разу їхав з хіпі, а також їхав в Париж з якимось багатим швейцарцем, який був настільки ввічливим, щедрим та добрим, що годував мене в ресторанах та носив мої валізи.

Думаю, є дуже багато людей, які беруть попутників не заради грошей. Наприклад, в мене був випадок, коли я їхав з Польщі до Білорусії на дуже дорогому авто, водій якого був українцем, але мешкав в Польщі. Він допоміг мені перетнути кордон, нагодував дорогою, відвіз прямо до будинку моїх друзів та відмовився брати за поїздку гроші.

Подорожуючи Європою, я познайомився з неймовірними людьми і дійсно вважаю, що вони беруть попутників просто для компанії. Наприклад, в Ніццу я їхав з французькими багатіями на спортивному BMW, також, подорожував з топ менеджерами великих корпорацій та бізнесменами. Таким людям досить важно знайти час та просто поговорити по душам, а ми декілька годин в дорозі розмовляли. Навіть зараз, згадуючи ці поїздки, розумію, як це круто.

Буквально декілька днів тому я повернувся з поїздки містами західної України. Подорожував там на BlaBlaCar, оскільки не планував маршрут заздалегідь і все вирішував в останню мить. Так от, в Україні BlaBlaCar – це безумовно колорит. У нас дуже колоритні та добрі люди. Я завжди в захваті від того, як якийсь дідусь використовує сервіс, адже для нього досить важко було освоїти всі ці технології. Але таким як він, завжди допомагають діти і їм це подобається.

Наші люди дуже відповідальні та добрі в поїздках. Більше всього мені подобається як легко можна потоваришувати з попутниками, просто відразу стати близькими друзями. В своїх останніх поїздках я тричі змінював плани під час поїздки. Ну ось, наприклад, їхали з Рівного в Тернопіль. Водій з Рівного (музикант), його друг з Одеси (мандрівник та музикант), поряд хлопець, що їхав подорожувати в Словаччину та ще один хлопець – бізнесмен. І так вийшло, що за три години дороги ми вирішили зупинитись в кафе, пообідати та подивитись замок. І навіть не помітили, як стали друзями, тому зовсім не хотіли прощатись, коли поїздка закінчилась.

Коли все це згадую, розумію, що BlaBlaCar – це кращий спосіб подорожувати для мене.

Дай декілька порад початківцям користувачам. На що звернути увагу, з чого почати?

Чесно кажучи, я не завжди дивлюся відгуки чи фото, а отже ви самі можете вирішувати, чи важливо це для вас. Я би просто радив обрати BlaBlaCar та подорожувати в зручний для вас час. Просто спробувати. Це буде саме той досвід, який вам потрібен, точно кажу.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками!

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Плануйте свої поїздки за допомогою мобільних додатків BlaBlaCar також!

Find out more about

BlaBlaStory

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride