Як почати подорожувати з BlaBlaCar?

Як почати подорожувати з BlaBlaCar?

Все, що потрібно знати для початку подорожей

За останні декілька років райдшеринг, або спільні поїздки з попутниками, набув неабиякої популярності. Плануючи подорож до іншого міста, складно не згадати про BlaBlaCar. Це міжнародний райдшеринговий сервіс, найбільша у світі спільнота попутників, що об’єднує водіїв і пасажирів, яким по дорозі.

>>> Про сервіс BlaBlaCar

>>> Як працює BlaBlaCar

З чого почати?

Сервісом BlaBlaCar можуть користуватись лише зареєстровані водії та пасажири, профілі яких перевірені службою підтримки. Пройдіть швидку реєстрацію на сайті BlaBlaCar. Це можна зробити через Facebook (сервіс підтягне всю необхідну інформацію про вас) або ж за допомогою електронної пошти. У другому випадку вам необхідно буде додати номер телефону та інші персональні дані:

  • Фото. Профіль з актуальним фото збільшує довіру та формує перше враження, тому оберіть одне з найкращих і додайте до профілю.
  • Фото автомобіля. Якщо ви реєструєтесь як водій – додайте актуальне фото вашого автомобіля. Попутники краще розумітимуть, на якому автомобілі поїдуть та з легкістю знайдуть його на місці зустрічі.
  • Біографія. Напишіть коротко про себе: розкажіть про вашу роботу чи хобі, улюблений жарт чи книгу. Це допоможе знайти компанію зі спільними інтересами.

>>> Для чого заповнювати профіль і додавати фото на BlaBlaCar?

Що далі?  

Забронюйте вільне місце у автомобілі, якщо ви – пасажир

Скористайтеся пошуковою системою прямо на головній сторінці BlaBlaCar: вкажіть місто відправлення та прибуття, щоб побачити всі пропозиції водіїв за вашим маршрутом. Поїздки можуть бути відсортовані за датою, часом відправлення та ціною. Для запобігання помилок (друкарських помилок) у написанні пунктів відправлення / прибуття, ми рекомендуємо обирати міста з автоматичних підказок, які з’являються при введенні назви. Якщо результатів пошуку дуже багато, ви можете звузити їх, наприклад, вказавши конкретну дату і потрібний часовий інтервал для відправлення.

Щоб подивитися доступні поїздки в зворотному напрямку, ви можете натиснути кнопку зі стрілками, яка розташована між полями з початковою і кінцевою точкою маршруту в частині пошукової форми. Якщо ви знайшли потрібну поїздку, але хочете отримати більше інформації, не соромтеся задавати питання водієві. Для цього натисніть на кнопку “Зв’язатися з водієм”.

На сторінці поїздки перегляньте, з ким буде проходити подорож, а на сторінці водія – уважно прочитайте відгуки про нього від інших попутників. Все влаштовує? Забронюйте вільне місце у автомобілі. Після того, як водій підтвердить бронювання, ви отримаєте його номер телефону, щоб узгодити остаточні деталі поїздки.

Запропонуйте поїздку, якщо ви – водій

Запропонувати поїздку на BlaBlaCar можна за лічені секунди. Просто натисніть «Запропонуйте поїздку» та виконайте три прості дії, описані нижче.

  • Крок 1. Виберіть маршрут: вкажіть міста відправлення та прибуття; щоб більше пасажирів зацікавилося вашою поїздкою, додайте також проміжні пункти, у яких ви можете зупинитися; виберіть дату та час.
  • Крок 2. Додайте деталі поїздки: виберіть ціну за місце; вкажіть, скільки місць ви хочете запропонувати; виберіть опцію «Не більше 2 пасажирів на задньому сидінні», якщо хочете запропонувати комфортнішу поїздку; додайте іншу інформацію, як-от коментар до поїздки, розмір багажу, відхилення від часу виїзду та маршруту: це допоможе вам уникнути великої кількості уточнюючих запитань, а пасажирам буде легше вирішити, чи ваша поїздка їм підходить.
  • Крок 3. Виберіть тип підтвердження: виберіть, як ви хочете керувати запитами на бронювання: автоматично або вручну; опублікуйте пропозицію поїздки; вона відразу з’явиться на веб-сайті та в мобільному додатку, і пасажири зможуть забронювати місця.

>>> Як запропонувати поїздку

>>> 5 речей, які допоможуть прокачати профіль водіям

>>> 5 порад, які допоможуть швидко знайти пасажирів

Залишайте відгуки

Після кожної поїздки або взаємодії з користувачем ми наполегливо рекомендуємо залишати відгуки. Чому це важливо?

  • Щоб поділитися своїм досвідом з спільнотою. Ваш відгук допоможе іншим користувачам оцінити надійність попутника і спростить процес вибору компанії для поїздки. Відгуки допомагають формувати надійну спільноту, засновану на довірі та взаємній повазі.
  • Щоб отримати відгук у відповідь і формувати свою репутацію. 75% користувачів, які залишають відгук, отримують відгук у відповідь. Чим більше у вас відгуків, тим більше до вас довіри з боку інших користувачів, і тим простіше вам буде знаходити попутників для спільних поїздок.
  • Щоб мати можливість подивитися, з ким у вас були поїздки. Всі відгуки зберігаються у відповідному розділі, і, за бажанням, ви завжди зможете переглянути їх, та згадати, з ким і коли у вас були поїздки.

>>> Чому потрібно залишати відгуки?

>>> BlaBlaStory з Амбасадором Дімою Міндаліним: Я з задоволенням залишаю відгуки про пасажирів

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Спільнота BlaBlaCar

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride