Історії користувачів, які надихають 🇺🇦

Історії користувачів, які надихають 🇺🇦

Ці історії додають оптимізму нам всім

Привіт,

Дякуємо вам, що в ці складні і неспокійні для України часи, ми залишаємося разом та допомагаємо один одному. Спільнота BlaBlaCar в Україні – це майже 9 мільйонів небайдужих людей, які готові підтримати, запропонувати подорож та скласти компанію в дорозі.

Нещодавно ми попросили вас поділитись історіями – про поїздки під час війни, про допомогу один одному, про людей. Ми отримали понад 5000 вражаючих, сміливих і сильних історій, і хочемо поділитись ними з вами. Користувачі BlaBlaCar – це амбасадори добрих справ, а ваші історії додають світла та надії українцям та Україні.

Я рада, що і під час війни сервіс працює. Я не маю історій про поїздок з волонтерами чи спроб виїхати звідкись. Але часто беру попутників – переселенців і це завжди дуже приємні люди.
Минулого тижня я підвозив молоду дівчину, яка родом з Маріуполя. Вона здалась мені дуже позитивною та патріотичною – світлою, як сонечко, людиною. Під час поїздки моя попутниця розповідала про жахи війни в її рідному місті, показувала фото руїн їх будинку. На щастя, вся її сім‘я змогла виїхати з-під окупації! Також мене приємно здивувало, що вона вільно говорила українською мовою – сказала, що раніше поставила собі мету її вивчити. Українців не підкорити ніколи! Слава Україні!
Гарний сервіс, який допомагає і водіям, і пасажирам. На період війни я вивозив рідних і близьких харківського і донецького напрямків. На початку березня мені вдалося евакуювати родину з грудним немовлям з підвала будинку у Бучі. Зараз родина вже у Німеччині в і неї все добре.
Одного разу я розділив поїздку з водієм – волонтером. Я також волонтерю, тому ми знайшли багато спільних тем для розмов і співпраці. Зараз вже він до мене телефонує коли збирається кудись їхати. Він допоміг мені вивезти речі з іншого міста бо через війну довелось переселитися. Загалом дякую вашому сервісу, окрім відкритої підтримки України я підтверджую ви робите важливо роботу для нашої перемоги та для безпеки і комфорту моїх співвітчизників і мене особисто.
Минулого тижня я підвозив молоду дівчину, яка родом з Маріуполя. Вона здалась мені дуже позитивна та патріотичною – світлою, як сонечко, людиною. Під час поїздки моя попутниця розповідала про жахи війни в її рідному місті, показувала фото руїн їх будинку. На щастя, вся її сім‘я змогла виїхати з-під окупації! Також мене приємно здивувало, що вона вільно говорила українською мовою – сказала, що раніше поставила собі мету її вивчити. Українців не підкорити ніколи! Слава Україні!
У перші дні активних бойових дій хотілося бути корисним. Шукав різними каналами людей, яким потрібна допомога у переїзді. Знайомі порадили завести собі обліковий запис у BlaBlaCar, і так я знайшов кілька людей, яких зміг вивезти в безпечне місце. Тепер намагаюся кожну свою дальню подорож реєструвати через BlaBlaCar. Час тяжкий і треба допомагати тим, кому це необхідно.
Я користувалася BlaBlaCar під час війни – їхала з Києва до Конотопа. Коли я опублікувала поїздку, щоб взяти з собою пасажирів, мені зателефонував чоловік та попросив підвезти його брата. Виявилося, що його брат військовий і він прямував з госпіталю знову на фронт. Я залюбки підвезла його безкоштовно! Я пишаюся тим, що зі мною їхав захисник.
Підвозив безкоштовно жінку, яка добиралася в місце, що наближене до фронту, де знаходився її поранений чоловік.
Сервіс працює справно під час війни, водії виконують поїздки.Трапляються надзвичайно круті водії, які не тільки допомагають в подорожах, але й рятують іншим життя під час своєї роботи.
Поки що водії-волонтери мені не траплялись. Хоча я за власні кошти купувала і відвозила BlaBlaCar чоловіка, який захищає нашу державу, та ще деяким переселенцям підвезла одяг, інші речі… Якби я була водієм, то ОБОВ’ЯЗКОВО волонтерила на цьому поприщі. Повірте, їхати в 5 ранку з попутниками в небезпечне місце жінці – це той ще стресовий квест! Тому дякую працівникам цього сервісу за категорію “Надійний водій”. Переконана, що ви дійсно перевіряєте водіїв на совість і відповідальність за здійснення поїздок. Це убезпечило мою особисту поїздку від недобросовісних водіїв або, не дай Боже, злочинців за кермом.
Зміг допомогти бабусі доїхати до пункту призначення, знайшовши машину на сервісі BlaBlaCar. А ще взяв двох людей у поїздку додому – не втратив дуже потрібні зараз гроші.
Самий безпечний та швидкий сервіс поїздок! Подяка вам та Богу! 23 Лютого ви мою доньку забрали з Чернігова, а 24 вже розпочалось бомбардування міста. Щиро дякую за допомогу, донька жива та здорова!
Наприкінці лютого я з 3-річною донькою вирішили виїхати за кордон. Нам потрібно було дістатись до польського кордону і я почала шукати варіанти, як доїхати. Врешті-решт я зареєструвалась на BlaBlaCar і побачила оголошення за маршрутом Львів-Шегині. Я вирішила їхати, навіть якщо ціна буде зависокою. Але на моє питання “Яка вартість поїздки?”, водій написав – “Безкоштовно”. Я навіть не одразу повірила. Ми з водієм поїхали в об’їзд Шегина, тому що там була сильно завантажена дорога. На наступний день ми вже були у Польщі! Я щиро вдячна пану Степану, який допоміг нам з донькою. Завдяки йому ми змогли спокійно та комфортно наблизитись до нашого пункту призначення.
8 квітня я прямувала в Україну з водієм з BlaBlaCar. Була приємно здивована, адже чоловік погодився забрати мене з дому, хоча моє місто було розташоване зовсім не по дорозі. Потім, вже в Україні, він довіз мене прямо до кінцевої точки – до мене додому. Коли я спитала : “ціна за поїздку як у додатку?”, то він відповів: “це по можливості, я везу безкоштовно, ціна то лише формальність”. Я думала, що такого не існує. Звичайно, я його віддячила, адже мала на це можливість. Водій дуже приємний співрозмовник і як виявилось, він взагалі задарма (без оплати) робить багато добрих справ, але волонтером себе не називає – соромиться. Дуже запам’яталась історія поїздки з ним! Янгола охоронця всім водіям і пасажирам під час поїздок 🙏
Під час воєнних дій я інколи їздив з одного міста в інше в межах області і пропонував свій транспорт для взаємних поїздок. Людям відразу пояснював які документи потрібно мати з собою, як поводитися на блокпостах.

Find out more about

Спільнота BlaBlaCar

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride