6 замків України, до яких найзручніше доїхати на авто

6 замків України, до яких найзручніше доїхати на авто

Мальовничі замки та фортеці України, які варто побачити

В Україні незліченна кількість архітектурних споруд, мальовничих палаців і замків, міцних фортець і садиб. Оскільки більшість з них знаходиться у невеличких містах та селах, або поруч з ними, найоптимальніший варіант доїзду — на авто. Пропонуємо вам 6 мальовничих замків у різних куточках України, які варто відвідати у будь-яку пору року. Візьміть попутників, щоб заощадити на подорожі і зробити її цікавішою.

Замок-палац «Садиба Даховських», Черкаська область

(фото © vokrugsveta.ua)

Комплекс «Садиба Даховських» знаходиться в селі Леськово Черкаської області (за 5 км від містечка Монастирище) та створений чотирма поколіннями польських поміщиків Даховських, які володіли Леськовим у XVIII XIX століттях. У радянські часи комплекс був режимним об’єктом з обмеженим доступом, а на сьогоднішній день є архітектурно-ландшафтним комплексом, куди входить відреставрований замок, парк, що на березі річки Конелки, водосховище та «острів кохання». З 2003 року «Садиба Даховських» охороняється і доступна до відвідування лише за попередньою домовленістю.

Як доїхати з BlaBlaCar

«Садиба Даховських» знаходиться за 220 км від Черкас. Доїхати до с. Леськово можна за 3 години на власному авто.

Фортеця «Білий лебідь», Хмельницька область

(фото © ukraine-is.com)

Фортеця «Білий лебідь» або Меджибозький замок один із найстаріших замків України, який непогано зберігся до наших днів. Знаходиться у Хмельницькій області, у містечку Меджибож. Назву «Білий лебідь» споруда отримала завдяки особливому білому кольору, яким пофарбували її у 19 столітті. На жаль, на сьогоднішній день цей колір не зберігся. Сьогодні в казармах фортеці можна переглянути експозиції історичного і етнографічного музеїв, а також відвідати Музей Голодомору.

Як доїхати з BlaBlaCar

Найбільш оптимальний варіант — їхати по Житомирській трасі у напрямку Бердичева ~310 км. У містечку Летичів повернути на Меджибож, а далі пішки (~15 хв) пройтись до замку.

Кам’янецька фортеця, Хмельницька область

(фото © igotoworld.com)

Одна із найбільш відомих та неприступних архітектурних споруд України, Кам’янецька фортеця, знаходиться у Кам’янці-Подільському Хмельницької області. Фортеця була створена, щоб захищати Турецький міст єдиний в’їзд до міста, з яким вона чудово впоралась.

На сьогодні Кам’янецька фортеця є національною пам’яткою України, а відвідати її може кожен бажаючий. За 15 км від Кам’янця знаходиться ще одна визначна пам’ятка Хотинська фортеця.

Як доїхати з BlaBlaCar

На власному авто подорож до Кам’янця-Подільського з Києва їхати приблизно 7 годин через Е40/М06. З Кам’янця до Хотина — 20 хвилин.

Палац Вороніна, Тернопільська область

(фото © tamtour.com.ua)

Палац Вороніна красива споруда, збудована у стилі англійської неоготики та схожа на казковий замок. Знаходиться у місті Білокриниця Тернопільської області. Згідно заповіту графа Вороніна, замок перейшов у власність Кременецькому лісотехнічному коледжу. Сьогодні в одному з приміщень коледжу працює музей, де зібрана уся історія палацу та його власників. На території споруди є парк, де приємно погуляти весною чи восени.

Як доїхати з BlaBlaCar

Місто Білокриниця знаходиться хвилин за 20 від Кременця. Їдучи з Києва, прямуйте через Е40/М06 (~5 годин), з Тернополя —через Е85/М19 (~1 год).

Підгорецький замок, Львівська область

(фото © myplanet.com.ua)

Ця пам’ятка архітектури збудована у стилі Ренесансу і знаходиться у селі Підгірці Львівської області. Підгорецький замок є одним із найкращих в Європі зразків поєднання палацу з бастіонними укріпленнями. Місцеві жителі стверджують, що замок та вся територія навколо є місцем паранормальної активності із привидами та надзвичайною енергетикою. Сюди навіть приїздили учасники «Битви екстрасенсів» та інших ТВ проектів.

За 13 км від Підгорецького замку розташована ще одна визначна пам’ятка архітектури Львівської області – Олеський замок.

Як доїхати з BlaBlaCar

Село Підгірці знаходиться за 17 км від міста Броди. Замок, розташований на пагорбі, видніє здаля.

Замок Шенборнів, Закарпатська область

(фото © snap.com.ua)

Садиба Берегвар — це колишній мисливський палац графів Шенборнів, збудований у 19 столітті та поєднує різноманітні середньовічні стилі. Знаходиться у Мукачевському районі і на сьогоднішній день відомий як санаторій «Карпати». Саме тут проходили зйомки фільму «Снігова королева» та серіалу «Доярка з Хацапетівки». Навколо замку є парк, у якому ростуть сакури та рідкісні декоративні дерева, а, пройшовши дещо углиб, можна вмитися у «джерелі краси».

Як доїхати з BlaBlaCar

Доїхати до палацу легко. Прямуйте по трасі Київ – Чоп і зупиняйтесь біля санаторію «Карпати» безпосередньо (між населеними пунктами Сусково та Чинадійово. Дорога зі Львова на власному авто займе близько 4 годин, а відстань від Мукачево — 14 км (20 хвилин).

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Події

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride