Як організувати комфортну поїздку через кордон

Як організувати комфортну поїздку через кордон

Плануючи поїздку через кордон, необхідно добре підготуватись. Ми підготували декілька порад, які допоможуть зробити вашу подорож приємною і зручною.

Як водій, що перетинає кордон, ви несете відповідальність за ваших пасажирів та їх багаж.

Компетентні органи (працівники міліції, прикордонної та митної служби тощо) можуть попросити пасажирів надати дійсне посвідчення особи, паспорт або візу, які необхідні для в’їзду в дану країну. Водія і пасажирів можуть також запитати про те, що знаходиться в багажі чи оглянути його.

Деякі європейські країни стикаються зі зростанням нелегальної міграції, а мігранти, у свою чергу, часто стають жертвами контрабандистів, які експлуатують їх необхідність у переїзді.

Тому водії повинні бути дуже пильними при перевезенні пасажирів через кордон. Якщо з пасажиром або з його багажем виникають проблеми, водій може бути запідозрений у сприянні порушенню закону при перетині державного кордону (наприклад, у контрабанді через недбалість).

Щоб уникнути подібних підозр, які можуть призвести до судового переслідування, будь ласка, дотримуйтесь наступних рекомендацій щоразу, коли публікуєте поїздку закордон:

Перевіряйте профілі

Будь ласка, перевіряйте профілі ваших потенційних пасажирів. Підтверджуйте бронювання тільки від тих користувачів, які зв’язалися з вами через свій профіль, і тих, хто бронює поїздку для себе особисто. Відмовляйте користувачам, які намагаються забронювати поїздку через третіх осіб або пропонують додаткову плату (понад узгодженої ціни поїздки).

Перевіряйте документи

При першому ж спілкуванні в особистих повідомленнях або по телефону повідомте пасажирам, що збираєтеся перевірити, чи є у них посвідчення особи та необхідні візи – та виконайте цю перевірку перед відправленням в дорогу. Дайте чітко зрозуміти, що ви візьмете з собою тільки тих пасажирів, чиї документи є дійсними.

Сумнівів бути не повинно

Якщо у вас є які-небудь сумніви щодо пасажира чи його документів, будь ласка, дайте чітко зрозуміти, що до перетину кордону ви проїдете повз поліцейську дільницю або прикордонний пункт. Якщо такий варіант неможливий, або якщо пасажир не згоден, будь ласка, відмовте йому в поїздці.

Заради вашої власної безпеки, ніколи не перевозьте пасажирів через кордон, якщо відчуваєте дискомфорт або щось підозрюєте. Ви не можете компетентно судити про справжність посвідчення особи або віз ваших пасажирів, тому ніколи не соромтеся відмовити в поїздці.

Ознаки підозрілої поведінки пасажира

  • Намагається зв’язатися з вами, забронювати або оплатити поїздку через третю особу
  • Хоче забронювати більше одного місця Відмовляється від розмови по телефону
  • Пропонує додаткову оплату

У BlaBlaCar ми намагаємося зробити вашу поїздку з попутниками приємною, незалежно від маршруту чи походження попутників. Ми впевнені, що райдшеринг може і повинен бути силою добра, яка з’єднує людей по всьому світу під час спільних подорожей і дозволяє ефективніше використовувати наші обмежені ресурси. Однак, враховуючи нинішню геополітичну ситуацію, візьміть до уваги наші поради з техніки безпеки, щоб ваша подорож закордон була якомога приємнішою.

Грузія: 112/121

Казахстан: 112/102

Росія: 112/101

Фінляндія: 112

Латвія: 112/02

Білорусія: 112/102

Заощаджуйте на подорожах з попутниками!

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Події

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride