В Європу на BlaBlaCar: 4 аеропорти поруч з Україною

В Європу на BlaBlaCar: 4 аеропорти поруч з Україною

Куди найчастіше подорожують українці на BlaBlaCar

Щоб поповнити свій список відвіданих країн, не обов’язково їздити на дорогому і незручному громадському транспорті або чекати появи бюджетних авіаліній в Україні. Потрібно просто ретельно спланувати маршрут, враховуючи всі можливі варіанти.

Пропонуємо вам 4 аеропорти Польщі, до яких можна дешево і комфортно доїхати на BlaBlaCar, а звідти полетіти практично в будь-яку країну Європи. Обирайте відповідний і вирушайте в подорож.

Міжнародний аеропорт Катовіце

Міжнародний аеропорт Катовіце — другий великий аеропорт Польщі, розташований в Пижовіце. Звідси за допомогою бюджетних авіаліній можна полетіти в більшість країн Європи, а квитки взяти іноді по вартості чашки кави. Наприклад, за допомогою Wizz Air можна відправитися в Лондон, Брістоль і ще кілька міст Англії; на Кіпр або Мальту, до Франції, Грузії, Італії, Португалії та інших країн. Ryanair з Катовіце літає у Німеччину та Італію. Додаткову знижку на переліт, проживання або сніданок можна отримати від самого ж аеропорту, скориставшись спеціальними програмами лояльності.

Доїхати з BlaBlaCar

Один з найзручніших і дешевих способів дістатися до аеропорту Катовіце — спільні поїздки на автомобілі. Наприклад, поїздка на BlaBlaCar з Києва в Катовіце складе в середньому 450 гривень і займе близько 11 годин. Зі Львова — 350 гривень і 5 годин.

За червень до Катовіце на платформі BlaBlaCar опубліковано більше 5000 місць зі Львова і ще 5000 місць з інших міст України.

Міжнародний аеропорт Люблін-Cвіднік

Один з найпопулярніших для українців аеропортів – польський аеропорт Люблін-Свіднік — знаходиться в межах 90 км від українського кордону і за 10 км від Любліна. На сайті є можливість вибрати українську мову, а з аеропорту літають бюджетні авіалінії Wizz Air і Ryanair до інших європейських міст. Так, з Любліна на Ryanair можна полетіти в Ірландію та Сполучене Королівство, а Wizz Air везе до Ізраїля, Нідерландів, Об’єднаного Королівства, Швеції та Норвегії.

Доїхати з BlaBlaCar

Скориставшись пропозиціями на BlaBlaCar, зі Львова до Любліна можна доїхати за 160 гривень і 4 години. З Києва дорога займе близько 8 годин і складе 450 гривень з людини.

У червні в Люблін опубліковано близько 3000 місць зі Львова, 800 з Києва і 5000 з інших міст України.

Міжнародний аеропорт Варшава Шопен

Варшавський аеропорт імені Фредеріка Шопена — один з найбільших польських міжнародних аеропортів, який здійснює перевезення пасажирів в країни центральної і західної Європи. Аеропорт Шопена є свого роду хабом для багатьох дешевих авіаліній, в тому числі airBaltic, який літає в Латвію, EuroLot (Україна, Польща, Латвія, Словаччина), Norwegian (Скандинавія) і Wizz Air. Останній здійснює перельоти в Іспанію, Італію, Німеччину, Англію, Португалію, Україну та інші країни.

Доїхати з BlaBlaCar

Подорожі з України в Польщу на BlaBlaCar користуються величезною популярністю серед українців. Особливо це стосується Варшави, де за комфортною поїздкою з попутниками завжди йде прогулянка містом, а звідти — переліт до цільової країни. У Варшаву на BlaBlaCar можна виїхати з будь-якого великого міста України, а вартість місця варіюється від 300 гривень (зі Львова) до 500 гривень (з Києва).

У червні на BlaBlaCar опубліковано близько 9000 місць зі Львова, більше 2500 з Києва, понад 1500 з Тернополя і ще більше 10000 з інших міст України.

Міжнародний аеропорт Краків-Баліце

Це другий аеропорт Польщі після Шопена за кількістю пасажирів, а також прийнятих і відправлених рейсів. В аеропорт прилітають відомі бюджетні авіалінії Ryanair, за допомогою яких можна дешево дістатися в Аліканте, Барселону, Болонью, Брюссель, Будапешт, Кальярі, Дублін, Східний Мідландс, Единбург та інші міста Центральної і Західної Європи. Крім цього, Краків має зручну розв’язку всередині країни. За допомогою LOT і EuroLOT можна прилетіти в інші великі міста Польщі, в тому числі в Варшаву, Вроцлав або Люблін.

Доїхати з BlaBlaCar

Велика кількість поїздок з України до Кракова на BlaBlaCar пояснюється, перш за все, гарною якістю доріг і порівняно невеликим часом в дорозі. Так, поїздка з Києва до Кракова займе близько 10 годин і складе в середньому 500 гривень. Якщо їхати зі Львова, місце в автомобілі обійдеться в 300 гривень і складе близько 4 годин в дорозі.

До Кракова в червні опубліковано 9000 місць зі Львова, більше 1000 з Києва, понад 1500 з Тернополя, понад 1000 з Франківська і ще більше 5000 з інших міст.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Маршрути

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride