Зближуючи людей

Зближуючи людей

Дослідження соціального впливу спільних поїздок

Ми рідко говоримо про особисте поза близьким колом спілкування. Спільні поїздки створюють особливий простір для спілкування людей, які навряд чи зустрілися би за інших обставин. Люди знайомляться, розмовляють, забуваючи про бар’єри.

Завантажити дослідження

Дослідження «Зближуючи людей» — це наразі найбільша робота на тему соціального впливу спільних поїздок у світі. Ми зробили це разом з французькою консалтинговою компанією Le Bipe, опитавши понад 5 тисяч людей та розглянувши типи соціальних зв’язків, які з’являються завдяки поїздкам з попутниками.

Зустрітись з близькими та відвідати любі серцю місця

Спільні поїздки  дозволяють комфортно і недорого подорожувати. 45% користувачів кажуть, що з моменту, коли з’явився BlaBlaCar, вони стали частіше подорожувати та їздити кудись на свята і вихідні. 80% користувачів їдуть на зустріч з родичами та друзями. З них 60% кажуть, що завдяки BlaBlaCar бачаться з близькими частіше.

Розділити безцінний досвід

Згідно з результатами дослідження, під час спільних подорожей попутники часто діляться один з одним важливою інформацією. 87% користувачів зізнались, що здобули безцінний досвід завдяки поїздкам.

«87% користувачів кажуть, що здобули безцінний досвід завдяки спільним поїздкам».

Детальніше вивчивши, про що попутники розмовляють, ми дізналися, що під час подорожей 84% користувачів дізналися щось нове, а 76% учасників відчули себе корисними для інших. А найдивовижніше те, що кожен п’ятий користувач зізнався, що під час подорожі ділився таємницями та розповідав про себе досить особисті речі, про що ніколи не говорив раніше.

Назустріч один одному

50% користувачів кажуть, що протягом минулого року люди, з якими вони подорожували, відрізнялись від тих, з ким вони зазвичай спілкуються. З них 47% розповіли, що стали більш відкритими до інших культур та точок зору завдяки спільним поїздкам.

Спільні поїздки змінюють вас

Ми проаналізували, наскільки важливі розмови під час поїздки впливають на те, наскільки ви будете відкритими до людини іншої раси чи культури та як ви сприйматимете точки зору ваших співрозмовників. Ми вирахували співвідношення шансів, який показує ступені залежності між двома змінними. І результати нас дуже здивували.

«Користувачі, які отримали важливу життєву пораду під час поїздки, в 4 рази частіше кажуть, що їм стало простіше говорити про особисте»

Користувачі, які поділилися з попутниками особистими таємницями, про які нікому не розповідали раніше, в 5 разів частіше казали, що їм стало простіше відкриватися іншим після спільних поїздок. А ті, хто під час поїздок отримали важливу пораду — в 4 рази. Спільні поїздки створюють особливу атмосферу та сприяють тому, аби люди відкривалися іншим. Важлива розмова з попутниками в авто може змінити вас.

А тепер знайомтесь з нашими користувачами — Луїс-Віктор, Мартін, Розіта та Маріне. У кожного із них своя історія.

Find out more about

Події

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride