BlaBlaCar запускає BlaBlaHelp

BlaBlaCar запускає BlaBlaHelp

Безкоштовний мобільний додаток, який об’єднує користувачів BlaBlaCar з тими, кому потрібна допомога з купівлею продуктів під час розповсюдження Covid-19.

У сьогоднішній складній ситуації, коли людей усього світу закликають знаходитись вдома заради власної безпеки, BlaBlaCar задумався, як багатомільйонна спільнота може бути корисною суспільству. Провівши хакатон, присвячений пошуку рішень стосовно розповсюдження Covid-19, BlaBlaCar запускає BlaBlaHelp.

BlaBlaHelp — це безкоштовний мобільний додаток, який об’єднує користувачів спільноти BlaBlaCar з тими, кому потрібна допомога з походом до магазину чи аптеки.

Зараз багато людей опинилися у складній ситуації, коли таке просте і необхідне повсякденне завдання, як похід до магазину, стало ризикованою, а інколи — нездійсненною справою. Проте, хтось із сусідів або людей, які живуть в тому ж районі, можуть допомогти.

За 7 днів BlaBlaCar розробив новий картографічний додаток, щоб люди могли допомогти один одному з купівлею необхідних речей. Додаток дозволяє користувачам знайти надійних помічників або запропонувати свою допомогу сусідам. Лише в Україні BlaBlaHelp дозволить як мінімум 6-ти мільйонам людей (користувачів BlaBlaCar в Україні) допомогти один одному, а в цілому — 90 мільйонам людей в 22 країнах світу, де працює карпулінговий сервіс.

Як це працює?

  • Завантажте безкоштовний додаток BlaBlaHelp на Android та iOS.
  • Якщо ви хочете стати Помічником, увійдіть в додаток з вашого облікового запису BlaBlaCar або створіть новий. Поставте відповідну позначку про те, що ви готові допомогти.
  • Користувачі, які шукають допомогу або знають людей, які її потребують, зможуть знайти Помічників в своєму районі, уважно ознайомившись з їх профілем і зв’язавшись з ними.

Залогінившись в BlaBlaHelp через свій профіль в BlaBlaCar, користувач автоматично підвищує довіру до себе. Люди, які використовують BlaBlaHelp, щоб отримати допомогу, побачать повний профіль Помічника, включаючи його фотографію, відгуки, підключений аккаунт Facebook і дату створення профілю на BlaBlaCar.

Ми хочемо нагадати користувачам, що використовують BlaBlaHelp, про необхідність дотримання урядових рекомендацій щодо безпечної дистанції і використання профілактичних засобів під час допомоги сусідам.

Чому додаток має назву BlaBlaHelp?

Користувачі BlaBlaCar звикли допомагати один одному. Сьогодні люди особливо потребують нашої підтримки. Новий додаток BlaBlaHelp ґрунтується на ключовому принципі спільноти взаємодопомозі, і розширює можливості користувачів BlaBlaCar для підтримки один одного під час кризи.

«Оскільки взаємодопомога є однією з основних цінностей BlaBlaCar, ми запитали себе і користувачів нашої спільноти, який внесок ми можемо зробити у ці нелегкі часи. Так і виникла ідея BlaBlaHelp. Команда продемонструвала неймовірну відданість справі, створивши новий додаток менше, ніж за тиждень. Прийшов час нашим користувачам знову прийти один одному на допомогу. Що більше людей будуть добровільно допомагати один одному, то кориснішим ставатиме сервіс для суспільства», — говорить Ніколас Брюссон, генеральний директор і співзасновник BlaBlaCar.

Безкоштовна бета-версія BlaBlaHelp доступна на Android та iOS.

Проєкт, який з’явився на хакатоні #CodingNight

BlaBlaHelp був створений під час хакатону, який двічі на рік організовує BlaBlaCar. Це два дні, коли співробітники компанії генерують ідеї, об’єднуються в команди і створюють бета-версії продукту. У березні 2020 року, #CodingNight був перейменований на #CovidFight, де BlaBlaCar закликав своїх співробітників та користувачів поділитися ідеями щодо боротьби з розповсюдженням Covid-19. Після цього понад 50 волонтерів працювали над внутрішніми та зовнішніми проєктами, використовуючи наявні ресурси BlaBlaCar.

З початку кризи, пов’язаної з розповсюдженням Covid-19, BlaBlaCar дотримується урядових рекомендацій різних країн та ділиться ними зі своїми користувачами. У зв’язку із загостренням ситуації, BlaBlaCar попросив своїх користувачів утримуватися від поїздок, якщо в цьому немає крайньої необхідності, і вжив активні заходи щодо обмеження використання платформи. В Україні призупинені всі автобусні маршрути, у тому числі на платформі Busfor, і обмежено кількість місць, які можуть бути запропоновані в авто.

Візуальні матеріали

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride