BlaBlaCar та Suzuki підготують автомобілістів до тривалих поїздок

BlaBlaCar та Suzuki підготують автомобілістів до тривалих поїздок

Сервіс спільних поїздок BlaBlaCar разом з Suzuki звертають увагу автомобілістів на ключові моменти, які варто перевірити в автомобілі перед тривалою поїздкою.

Осінь пора подорожей і поїздок не лише за грибами, а й в інші міста або навіть країни. Автовласники, які часто подорожують, знають, наскільки важливо провести своєчасне технічне обслуговування транспортних засобів, щоб поїздка була комфортною, а головне безпечною для всіх учасників дорожнього руху.

(завантажити зображення)

Вирішувати технічні проблеми по мірі їх виникнення, як правило, коштує дорожче, ніж проводити регулярне технічне обслуговування. Згодом витратні запасні частини зношуються і псуються, а технічні рідини втрачають свої властивості. Однак ви можете впевнено сідати за кермо свого автомобіля, якщо дотримуєтесь графіка регламентного обслуговування.

Для того, щоб отримати задоволення від подорожі на автомобілі, а не витрачати гроші і час на непередбачувані ситуації, BlaBlaCar спільно з фахівцями Suzuki рекомендують виконати 7 ключових перевірок перед тим, як відправитися в дорогу.

Колеса

В першу чергу, необхідно перевірити чи відповідає сезонність шин погодним умовам майбутньої подорожі. Глибина протектора шини повинна бути більше встановленого виробником мінімуму. Огляньте шини на предмет наявності пошкоджень, тріщин, нерівномірного зносу. При необхідності зробіть ремонт або заміну шин. Підтримуйте правильний тиск в шинах відповідно до завантаження автомобіля. Як правило, виробник вказує необхідне значення тиску повітря в шинах на спеціальних табличках. Недостатній тиск повітря у шинах призводить до нестійкої поведінки автомобіля на дорозі і зайвої витрати палива і, як наслідок, збільшення опору. Якщо ви помічаєте присутність вібрації на рульовому колесі або відведення автомобіля в одну або іншу сторону під час їзди, то необхідно провести балансування коліс і регулювання кутів сходження і розвалу.

Олександр Ваховський, активний користувач сервісу BlaBlaCar, каже: «Автомобіль це, в певному сенсі, такий же гаджет, як і будь-який електронний девайс, зі своїм набором технічних характеристик і параметрів. Тому кожному водієві, перш за все, варто адекватно оцінювати, на що реально здатна його автівка і не намагатися, наприклад, підкорювати на седані із заднім приводом гірські обмерзлі серпантини в Карпатах».

(завантажити зображення)

Гальма

Перед тривалою поїздкою, рекомендуємо переконатися у справності гальмівної системи. Перевірте рівень гальмівної рідини в бачку, який повинен бути між відмітками мінімального і максимального рівня. Якщо рівень рідини наближається до позначки мінімального рівня, то необхідно перевірити стан гальмівних колодок, дисків та інших елементів гальмівної системи. Якщо вони в нормі, долийте в бачок гальмівну рідину відповідного типу до позначки максимального рівня. Слідкуйте за тим, щоб при натисканні педалі гальма вона чітко зупинялася на постійній висоті, педаль не повинна «пружинити». Якщо ви помічали нерівномірність в гальмуванні (різне гальмівне зусилля на різних колесах), підвищений шум і низьку ефективність гальмування, то краще звернутися до фахівців сервісного центру.

Склоочисники

Це простий і досить недорогий елемент, але без якого не обійтися в дорозі. Справні склоочисники допоможуть зберегти хорошу видимість під час сильної зливи або снігу, а також дбаючи про безпеку на дорозі. Якщо ви помітили, що склоочисники стали шуміти, вібрувати, “малювати” смуги на склі або просто не чистять скло їх пора міняти. Не забудьте залити рідину в бачок омивача.

Система кондиціонування

Щоб подорож надовго залишила приємні враження, в салоні вашого автомобіля повинен бути сприятливий мікроклімат. Якщо ви стали відчувати неприємні запахи в салоні автомобіля, то фахівці рекомендують провести заміну фільтру салону і антибактеріальну очистку повітропроводів і випарника.

Масла та інші рідини

Перевірка рівня масла та інших рідин в автомобілі це один з обов’язкових пунктів перед кожною поїздкою. Кожен раз, плануючи тривалу подорож, не полінуйтеся перевірити рівні технічних рідин і моторного масла.

Автомобільні лампи і АКБ

Не забудьте перевірити, чи всі лампи в автомобілі справно світять. Сядьте на водійське сидіння, включіть запалювання і по черзі включайте:

  • Повороти вліво-вправо;
  • Кнопку аварійної зупинки;
  • Задню передачу;
  • Габаритні вогні (підсвічування номерного знака);
  • Близьке / дальнє світло;
  • Протитуманні ліхтарі.

Попросіть свого знайомого, який буде стояти біля автомобіля, щоб він підтвердив справність усіх режимів, які ви включаєте. Також переконайтеся, що акумуляторна батарея справна і заряджена.

Планування подорожі

Заздалегідь готуйте маршрут руху. Визначтеся, на яких заправках ви будете заправляти автомобіль пальним (не заправляйте на сумнівних заправках). Якщо ви подорожуйте з дітьми, то пам’ятайте, що діти до 12 років повинні сидіти в спеціальних дитячих кріслах. Ретельно плануйте кількість і розміщення багажу. Пам’ятайте, що чим більше завантажений автомобіль, тим більше пального споживає двигун.

Святослав Бордовський, активний користувач BlaBlaCar, каже: «Чіткий розрахунок маршруту із відмітками на маршруті відповідних АЗК допоможуть вам уникнути турбот щодо пошуку місця для відпочинку та поповнення запасів якісного пального»

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride