Як користувачі BlaBlaCar бережуть планету

Як користувачі BlaBlaCar бережуть планету

У Міжнародний День Туризму говоримо про те, як шерингова економіка впливає на навколишнє середовище

У 1979 році у невеличкому іспанському місті Торремолінос Генеральна Асамблея Всесвітньої туристичної організації започаткувала Міжнародний День Туризму (англ. World Tourism Day). Щороку 27 вересня більшість країн організовують фестивалі, конференції та зустрічі для туристів, щоб обговорити їхній вклад у захист навколишнього середовища, сталий розвиток, міжнародний туризм і мир. А що робимо ми з вами, щоб допомогти зберегти навколишнє середовище?

Згідно з дослідженням PwC, 91% американців впевнені, що сучасний спосіб життя створює занадто багато сміття, яке забруднює планету, а 76% вважають, що позитивний вплив на навколишнє середовище має економіка спільного споживання.

Як ми разом з вами бережемо планету?

Зменшуємо шкідливі викиди у повітря

Викиди від транспорту — одна з найбільших проблем для планети. Вам відомо, що 27% викидів парникових газів створені саме автомобілями? Цю кількість можна зменшити завдяки спільному використанню громадського чи особистого транспорту. Наприклад, за останні 12 місяців користувачі BlaBlaCar, подорожуючи з попутниками та розділяючи витрати на пальне, зберегли приблизно 1 мільйон тон СО2.

Зменшуємо споживання пального

Окрім зменшення шкідливих викидів в повітря сервіси спільних поїздок мають ще одну перевагу — зменшення споживання пального. Оскільки бензин є невідновлюваним ресурсом, ця перевага є дуже цінною. BlaBlaCar дозволяє опублікувати поїздку і розділити витрати на пальне з попутниками, яким по дорозі. За останні 12 місяців користувачі BlaBlaCar зберегли 700 000 тон пального, що еквівалентно 250 000 кругосвітніх подорожей на автомобілі чи достатньо, щоб освітлювали Лос Анджелес протягом року.

Подорожуємо екологічно

Наша мета — зменшити кількість пустих пасажирських місць на дорогах, що позитивно впливає на навколишнє середовище. Середня заповнюваність автомобіля BlaBlaCar — 2,8 людей (у порівнянні із середнім значенням у Європі – 1,6 людей).

Плануєте тривалу подорож і маєте вільні місця в автомобілях? Не їдьте самі — опублікуйте поїздку і подорожуйте з попутниками. Так ви зберігаєте навколишнє середовище і планету.

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride