Поїхати на вихідні: замки «Золотої Підкови» у Львівській області

Зміст
  1. Олеський замок
  2. Підгорецький замок
  3. Золочівський замок

Велична архітектура, історія та мальовничі пейзажі замків Львівщини завжди притягували людей із різних куточків України. «Золота Підкова» — один з найпопулярніших маршрутів відомими замками протяжністю приблизно 230 км, який варто проїхати. Три замки — Олеський, Підгорецький та Золочівський — можна відвідати «одним махом», їдучи з Києва чи зі Львова, а якщо є більше часу, можна заїхати ще до Свіржського та Старосільського замків неподалік.

  • Олеський замок


Олеський замок — один з найпопулярніших замків Львівщини, якому понад 600 років. Протягом усієї своєї історії він неодноразово потерпав від руйнацій: пожеж, землетрусів та навіть навмисного руйнування під час пошуку коштовностей. Через деякий час замок перейшов у власність держави. Тут була жіноча школа, під час війни — табір військовополонених, пізніше — військові склади.
Сьогодні Олеський замок — одна з частин Львівської галереї мистецтв з колекцією ікон, картин та скульптур. Знаходиться пам’ятка поруч з трасою, тому дістатись до нього легко.

  • Підгорецький замок


Відомий як «польський Версаль», Підгорецький замок — один з найкращих прикладів поєднання ренесансу та бастіонних укріплень. Саме Підгорецький замок виконував роль Лувру, коли на території знімали відомий фільм «Д’Артаньян і три мушкетери». Сьогодні тут цілий замковий комплекс: палац, парк, вали та римо-католицький костел. На території працює музей, створений ще у 1940 році, в якому зараз проходить реставрація.

  • Золочівський замок


Золочівський замок — ще один свідок безлічі історичних подій, що відбувались на території України. Впродовж століть Золочівський замок був королівським палацом, оборонною фортецею, панською садибою та навіть школою. У XX столітті він був практично повністю зруйнований та згодом відновлений. Сьогодні це одна з найвизначніших пам’яток архітектури Львівщини. У дворі розташований Великий палац з експозиціями інтер’єрів з XVII століття, картинами та скульптурами. Неподалік — Китайський палац із зразками східної архітектури та прикладами мистецтва Японії, Єгипту та Китаю.

Читати далі

    yuliia.krupenko

    Схожі статті

    Піднімайся наверх