BlaBlaStory з Олександром Мріном: «Кожна подорож і кожен попутник — унікальні»

Зміст
  1. Саша, розкажи про себе: чим займаєшся, ким працюєш, що любиш?
  2. Коли і як ти вирішив приєднатися до BlaBlaCar. Для яких поїздок зазвичай використовуєш сервіс?
    1. Для яких поїздок найчастіше використовуєш сервіс (відрядження, мандрівки и т.д.) ?
    2. У тебе є звичний маршрут? Куди їздиш найчастіше?
    3. У тебе є цікаві історії з поїздок? Наприклад, незвичайні попутники, пригоди в дорозі і т.д.
    4. Дай декілька порад початківцям користувачам. На що звернути увагу, з чого почати?
  3. Заощаджуйте на подорожах з попутниками!

Ми впевнені, що кожна подорож та кожен попутник унікальні та цікаві. В цьому, на власному досвіді, переконався активний мандрівник Саша Мрін та поділився з нами своєю історією.

Саша, розкажи про себе: чим займаєшся, ким працюєш, що любиш?

Привіт. Мене звати Саша і чим я тільки не займався в своєму житті. Подорожую, розвиваюсь, захоплююсь езотерикою, психологією та філософією. Веду свій канал на YouTube, де про це все й розповідаю. Також, я працюю медіа баєром (від англ. media buyer) - це щось типу маркетолога, але тільки в IT сфері. Мабуть, важливо сказати, що всі мої дії та вчинки в житті я роблю заради саморозвитку. Можу довго розповідати про те, що я за людина, але вам набагато простіше буде дізнатись це з мого YouTube каналу.
Sahsa_2

Коли і як ти вирішив приєднатися до BlaBlaCar. Для яких поїздок зазвичай використовуєш сервіс?

Мій перший досвід поїздки на BlaBlaCar був за маршрутом Нім (Франція) - Барселона (Іспанія). Але маю сказати, що раніше я користувався сервісом “Подорожники” (прим. ред. - український стартап «Подорожники», який придбав BlaBlaCar та вийшов на ринок України в 2014) ще до появи BlaBlaCar.
Тож у мене був схожий досвід, але сам BlaBlaCar я спробував закордоном. Я тоді жив на півдні Франції і до Барселони можна було доїхати за 4 години. Квитки на потяг дорогі, подорож літаком краще планувати заздалегідь, а BlaBlaCar - завжди поруч та дешевше. Так я поїхав до Барси, у мене навіть відео з тієї подорожі є.
Мій досвід користування сервісом розпочався з дуже цікавого знайомства. Я був в захваті від життєвого досвіду, знань, відкритості та комунікабельності водія і тим, як молодо він виглядав для своїх років. Тож, всю дорогу ми говорили, що дуже мені подобалось. Взагалі, я люблю нові знайомства та цікаві розмови - це ще одна з причин, чому я ще багато разів користувався BlaBlaCar.
Sahsa_0

Для яких поїздок найчастіше використовуєш сервіс (відрядження, мандрівки и т.д.) ?

Знаєте, я не використовую сервіс для одного типу поїздок. Я користувався BlaBlaCar і в подорожах, і коли мені просто необхідно було доїхати до іншого міста у справах. Для мене BlaBlaCar - це завжди швидше, зручніше, комфортніше, а головне - веселіше та корисніше за інші види транспорту. А отже, сервіс підходить для різних типів поїздок.

У тебе є звичний маршрут? Куди їздиш найчастіше?

Ні, звичних маршрутів немає. Кожен раз все інакше. Хочу також сказати, що в різних країнах BlaBlaCar по-різному працює. Наприклад, у Франції всі грошові операції проходять через прикріплену до профілю карту, кошти на якій блокуються ще до моменту поїздки. Мені, як людині з пострадянським типом мислення, яка звикла до готівки та “халяви”, це спочатку не подобалось, але потім я зрозумів, що це досить зручно. Та й відчуваєш себе комфортніше (відчуття, ніби купив квиток) і водій до поїздки відповідальніше відноситься. Тож тепер я за те, щоб не платити готівкою. Коли подорожував Італією, там була система бронювання, яка наразі працює в Україні і мені було досить незвично платити за поїздку готівкою. Але, можливо, це просто мої вподобання.
Sahsa_02

У тебе є цікаві історії з поїздок? Наприклад, незвичайні попутники, пригоди в дорозі і т.д.

Таких історій багато. Чесно кажучи, в моєму випадку, якщо поїздка пройшла без надзвичайних пригод чи цікавих знайомств, то це фейл для мене. Мені подобаються пригоди, тому навіть не знаю, як це все помістити в текст.
Якось у мене було 2 поїздки на BlaBlaCar підряд і перша була зі студентом на маленькому Renault, який тільки починав водити, тому ми обережно їхали 60 км/год. А одразу після нього мені трапився професійний гонщик на спортивному Subaru з яким їхали зимовими нічними Альпами.
Одного разу їхав з хіпі, а також їхав в Париж з якимось багатим швейцарцем, який був настільки ввічливим, щедрим та добрим, що годував мене в ресторанах та носив мої валізи.
Думаю, є дуже багато людей, які беруть попутників не заради грошей. Наприклад, в мене був випадок, коли я їхав з Польщі до Білорусії на дуже дорогому авто, водій якого був українцем, але мешкав в Польщі. Він допоміг мені перетнути кордон, нагодував дорогою, відвіз прямо до будинку моїх друзів та відмовився брати за поїздку гроші.
Подорожуючи Європою, я познайомився з неймовірними людьми і дійсно вважаю, що вони беруть попутників просто для компанії. Наприклад, в Ніццу я їхав з французькими багатіями на спортивному BMW, також, подорожував з топ менеджерами великих корпорацій та бізнесменами. Таким людям досить важно знайти час та просто поговорити по душам, а ми декілька годин в дорозі розмовляли. Навіть зараз, згадуючи ці поїздки, розумію, як це круто.
Буквально декілька днів тому я повернувся з поїздки містами західної України. Подорожував там на BlaBlaCar, оскільки не планував маршрут заздалегідь і все вирішував в останню мить. Так от, в Україні BlaBlaCar - це безумовно колорит. У нас дуже колоритні та добрі люди. Я завжди в захваті від того, як якийсь дідусь використовує сервіс, адже для нього досить важко було освоїти всі ці технології. Але таким як він, завжди допомагають діти і їм це подобається.
Наші люди дуже відповідальні та добрі в поїздках. Більше всього мені подобається як легко можна потоваришувати з попутниками, просто відразу стати близькими друзями. В своїх останніх поїздках я тричі змінював плани під час поїздки. Ну ось, наприклад, їхали з Рівного в Тернопіль. Водій з Рівного (музикант), його друг з Одеси (мандрівник та музикант), поряд хлопець, що їхав подорожувати в Словаччину та ще один хлопець - бізнесмен. І так вийшло, що за три години дороги ми вирішили зупинитись в кафе, пообідати та подивитись замок. І навіть не помітили, як стали друзями, тому зовсім не хотіли прощатись, коли поїздка закінчилась.
Коли все це згадую, розумію, що BlaBlaCar - це кращий спосіб подорожувати для мене.

Дай декілька порад початківцям користувачам. На що звернути увагу, з чого почати?

Чесно кажучи, я не завжди дивлюся відгуки чи фото, а отже ви самі можете вирішувати, чи важливо це для вас. Я би просто радив обрати BlaBlaCar та подорожувати в зручний для вас час. Просто спробувати. Це буде саме той досвід, який вам потрібен, точно кажу.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками!

[cta type="yellow" link="https://www.blablacar.com.ua/search?fn=&tn=&utm_source=UA_BBCBLOG&utm_medium=other&utm_campaign=UA_BBCBLOG&comuto_cmkt=UA_BBCBLOG"]Знайти поїздку[/cta]   [cta type="green" link="https://www.blablacar.com.ua/zaproponuvati-novi-mistsya?from=%D0%A5%D0%B0%D1%80%D0%BA%D1%96%D0%B2&to=%D0%9A%D0%B8%D1%97%D0%B2&utm_source=UA_BBCBLOG&utm_medium=other&utm_campaign=UA_BBCBLOG&comuto_cmkt=UA_BBCBLOG"]Запропонувати поїздку[/cta]
Плануйте свої поїздки за допомогою мобільних додатків BlaBlaCar також!

Читати далі

    yuliia.krupenko

    Схожі статті

    Піднімайся наверх