7 способів заощадити більше грошей для подорожей

Зміст
  1. Пийте менше кави
  2. Навчіться готувати
  3. Робіть менше перекусів
  4. Купуйте речі «з історією»
  5. Продавайте непотрібні речі
  6. Киньте палити
  7. Спробуйте заробити більше
  • Заощаджуйте на подорожах з попутниками
  • Давайте почнемо з невеличкої вправи. Візьміть блокнот і ручку і зробіть список обов’язкових витрат для вашої подорожі, наприклад, віза, страхування, квитки, рюкзак, поповнення мобільного і так далі. Підрахуйте їх.
    А у стовпчику поруч напишіть свої «стихійні» витрати. Це те, що ви витрачаєте на каву в McDonald's, їжу, нічні клуби чи кіно, цигарки і так далі. Якщо вам складно зробити це зараз — спробуйте записувати свої витрати протягом тижня — двох. А потім додайте їх. Вийшла кругленька сума, правда? Думаю, ви навіть здивовані, як так вийшло. Фінансисти називають такі витрати «фантомними». Долар тут — долар там — і бачимо круглу суму.
    Яке відношення ці витрати мають до подорожей? Зі свого досвіду, а також з досвіду своїх друзів скажу, що зазвичай основною причиною, чому люди не подорожують, є відсутність грошей.«Я не можу собі це дозволити» — так частіше говорять чи «В мене занадто багато витрат, на разі подорожувати — не моя основна мета». Проте знаєте, у чому основний момент? Більшість витрат, які у нас є на цей момент, можна скоротити без роздумів. І гроші для подорожей відразу з’являться.
    nomadic-matt
    Не важливо, наскільки дешевою ви плануєте зробити свою подорож, гроші вам всеодно знадобляться. Ось декілька порад, як можна заощадити і підготувати свій бюджет до найближчої поїздки:

    Пийте менше кави

    Обожнюєте McDonald’s? А McDonald’s обожнює ваші гроші. «Кава з собою» це такі щоденні дрібні витрати, які навіть не наводять вас на думку, що ви витрачаєте забагато. Але, ви знаєте, та щоденна кава за $5 — це $150 на місяць або $1800 на рік. А на ці гроші можна 2 місяці відпочити в Південній Азії. Що цікавіше — щодня пити каву чи насолоджуватись відпочинком у Тайланді чи подорожувати на острова поруч? Спробуйте чай замість кави 🙂

    Навчіться готувати

    Звісно, нам усім потрібно правильно харчуватись. Але щодня вечеряти в ресторанах — занадто дороге задоволення. Щоб зменшити ваші місячні витрати на їжу, спробуйте час від часу готувати вдома. Я навчився готувати ще в коледжі і поступово став харчуватись десь в ресторанах чи кафе лише двічі на тиждень. Сьогодні навчитись готувати дуже легко - мільйони сайтів, блогів чи відео-курсів. Пробуйте.

    Робіть менше перекусів

    Снеки, які ми любимо під’їдати протягом дня не лише додають нам зайвої ваги, але й поступово збільшують наші щомісячні витрати. Ми цього не помічаємо, оскільки це невеличкі витрати, але згодом бачимо немаленькі суми витрат на рахунках. Правильно харчуйтесь вранці, в обід та ввечері — і снеків багато навіть не хотітиметься.

    Купуйте речі «з історією»

    Або кажучи простіше — дозвольте собі інколи придбати секондхенд. Знаходьте їх, наприклад, на Amazon (книги чи електроніка зі знижками), сайтах з купонами, платформах, де люди обмінюються речами і так далі.

    Продавайте непотрібні речі

    У вас точно вдома є якийсь старий телевізор чи диван, телефон, яким ви давно не користуєтесь чи пара взуття, розмір якого вам не підійшов. Замість того, щоб тримати їх у себе в гаражі, продайте їх. Сьогодні є безліч платформ, де це можна зробити. Шерингова економіка працює.

    Киньте палити

    Паління не лише вбиває вас, як це люблять писати на пачках цигарок, а й вбиває ваші гроші. Так, пачка цигарок за $10 - це понад $3.650 на рік. Навіть половини цих коштів вистачить, щоб прожити 2 місяці в Центральній Америці. Якщо вам не хочеться кинути палити заради здоров’я — зробіть це заради подорожей.

    Спробуйте заробити більше

    Шерингова економіка дозволяє сьогодні заощадити, а інколи і заробити додаткові гроші. Наприклад, ви можете здавати квартиру чи кімнату на Airbnb, заощадити на подорожах з BlaBlaCar, продавати чи обмінятись речами на шерингових платформах. Ось тут я зробив список шерингових сайтів, які вам знадобляться під час подорожі до Європи чи Америки.
    А як ви заощаджуєте, щоб подорожувати більше?

    Заощаджуйте на подорожах з попутниками

    Знайти поїздку   Запропонувати поїздку
    *Фото з блогу Nomadic Matt.

    Читати далі

      yuliia.krupenko

      Схожі статті

      Піднімайся наверх