5 місць для романтичної подорожі на вихідні

5 місць для романтичної подорожі на вихідні

Де влаштувати романтичну прогулянку

День Святого Валентина – чудовий привід влаштувати подорож. Погуляти в парку за містом, з’їздити в гори чи навідатись туди, де ви ще не бували – наша підбірка цікавих і романтичних місць вам на допомогу.

Озеро Синевир, Закарпатська область

Взимку озеро особливо казкове: навколо все вкрито снігом, від свіжого гірського повітря перехоплює подих, а комфортні дерев’яні будинки поруч створюють справжню романтичну атмосферу. Окрім спокійного відпочинку місцеві мешканці рекомендують випити смачної води з джерела, яке ніколи не замерзає; подивитись на вирізані з дерева легендарні статуї Синя і Вира чи навіть завітати до музею лісу. Для любителів активного відпочинку доступні прокати лижного спорядження. Правда, пологі спуски поруч з озером найкраще підійдуть новачкам.

Софіївський парк, Умань

Історія про Ромео та Джульєтту надто шаблонна? Ви просто не чули історії кохання прекрасної Софії та графа Потоцького, який створив заради неї шедевр паркового мистецтва на всі часи. Щоб навідатися до Софіївки, не треба довго придумувати привід. Цей парк неймовірно гарний, особливо в зимову пору. Тому приїздіть до Софіївки, де ви почуєте про пані Софію від місцевого гіда, поплаваєте на човні підземною річкою і погодуєте лебедів.

Український Хогвартс в Чернівцях

Український Париж. Так називають Чернівці, місто, збудоване ще за часів Австро-Угорської імперії.  Топ найпопулярніших місць Чернівців очолює чернівецький університет, який раніше був резиденцією Буковинських митрополитів. Відомий як український Хогвартс, він приваблює туристів з усіх куточків країни, та навіть став локацією для фільму «Тіні незабутих предків» – своєрідної алюзії на твір Коцюбинського. Чудовий парк на території університету і неймовірної краси будівлі стануть ідеальним місцем для прогулянки.

Зимова казка поруч з Оперним театром в Одесі

Є міста, які прекрасні у будь-яку пору року. Одеса – одне з таких. Скільки б разів ви не бували у морській столиці України, тут завжди знайдеться, чим зайнятись. Традиційна прогулянка Дерибасівською вулицею, відпочинок біля Оперного театру чи навіть екскурсія катакомбами. І море, яке особливо чудове взимку з його льодовими скалами, тишею на узбережжях і свіжим морським повітрям.

Дендропарк Олександрія, Біла Церква

Цей дендропарк на сьогоднішній день вважається одним з найкрасивіших в Європі та охоплює близько 200 га. Проект парку належить французькому архітектору Мюффо. Збудований на замовлення Олександри Енгельгардт – дружини коронного гетьмана польського Ксаверія Браницького. На своєму віку парк пережив не один занепад та відродження, але зараз має чим похизуватися: 16 мармурових скульптур, 20 водойм, рідкісні види рослин, деяким з яких понад 300 років.  Парк доволі часто навідували видатні люди, а саме польські та російські художники, письменники, поети.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Вихідні

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride