Десяток пляжних курортів України, де можна вдосталь накупатись

Десяток пляжних курортів України, де можна вдосталь накупатись

З початком теплого періоду думки мимоволі линуть до сонця, моря та пляжу…

Що ж, аби здійснити заповітну мрію, що жевріє ще з зими, необов’язково брати велику відпустку та вирушати за кордон. Достатньо знайти попутників на BlaBlaCar — та чухнути на один із пляжних курортів України. Які з них краще обрати — підкажуть наші друзі, сервіс пошуку вигідних подорожей TRIPMYDREAM.

ukr_1

Одеса

Одеська область

Перше, що спадає на думку, при згадці про літній відпочинок, — це звичайно південна столиця України, Одеса. Це ідеальний варіант для тих, хто воліє міксувати пляжний відпочинок з екскурсійним, а також полюбляє галасливі та вибухові вечірки. Пляжів в Одесі вдосталь і будь-який смак: платні та безкоштовні, галькові та плиткові. Звичайно, більшість із них може запропонувати все необхідне відпочивальнику (шезлонги, парасольки і таке інше) за додаткову плату. Ще одна прикметна особливість Одеси — велика кількість концептуальних закладів і якісних фуд-зон, що розташовані й поряд з пляжами. Дуже радимо бронювати житло в Одесі якомога заздалегідь, адже вже у травні все “забито”. А про квитки можете не хвилюватися — на BlaBlaCar ви завжди зможете знайти надійного водія, що швидко доставить вас до Одеси!

ukr_2

Скадовськ

Херсонська область

Невеличкий курорт на березі Чорного моря з довжелезною береговою лінією та мілким морем ідеально підходить для відпочивальників із дітьми. До того ж вода і повітря в Скадовську більш насичені йодом і бромом, а тому відпочинок тут не тільки приємний, але й корисний. Якщо розмірений відпочинок вам трохи набридне, відвідайте острів Джарилгач — унікальне місце української природи, один із найбільших островів України. Острів безлюдний, а тому вдалося зберегти природу в первозданному вигляді. Не дивно, що саме пляжі Джарилгачу є найбільш чистими і красивими, вода тут надзвичайно блакитного кольору і дуже прозора. Єдиний мінус — відсутність пляжної інфраструктури, адже це некомерційна зона.

ukr_3

Бердянська коса

Запорізька область

Чисте повітря, море з пологим входом, безкоштовні пляжі та озера з лікувальними грязями… Б’ємося об заклад, багато хто не підозрює, що все ці принади знаходяться в Запорізькій області, в заповідній зоні під назвою Бердянська коса. Тим не менш, тут вже збудовано немало готелів та пансионатів; аквапарк та дельфінарій; чимало ресторанів і дискотек. Тож це місце підійде будь кому — сімейним людям і молодій компанії.

ukr_4

Затока

Одеська область

Доступний та безпрограшний варіант — курорт Затока, що під Одесою. За останні роки тут збудовано нереально багато готелів і гостинних домів на будь-який смак і бюджет. І це є як позитивним, так і негативним фактором: адже тепер влітку у Затоці занадто багато туристів.

Проте більшість пляжів чисті та доглянуті, вода тепла, є всі необхідні умови і розвинена інфраструктура для відпочинку. Для допитливих неподалік є Білгород-Дністровська фортеця, а для тих, кому набридне море, — Дністровський лиман.

ukr_5

Блакитні озера

Чернігівська область

Не морем єдиним! Іноді так хочеться поїхати на вихідні до лісу та озер. На цей випадок якнайкраще підходять Блакитні озера у селі Олешня. Біля них є все необхідне для відпочинку: чистий піщаний пляж, дитячі майданчики, місця для лову риби, альтанки для пікніка, безліч кафе і барів. Навколо озер збудували чимало туристичних комплексів на будь-який смак та бюджет. Тут до послуг відпочивальників і невеликі дерев’яні будиночки для сімей, і двоповерхові будинки для великих компаній, а для бюджетних туристів є кемпінги і намети для оренди.

ukr_8

Пуща-Водиця

Київська область

Під Києвом є ідилічне місце з озерами посеред прекрасного лісу. А ще й чисті доглянуті пляжі на додачу! Більшість з них обладнані всім необхідним: тапчанами та шезлонгами, туалетами та кабінками для перевдягання, здаються в оренду човники, а також працюють кілька кафе.

ukr_9

Коблеве

Миколаївська область

Але звернемося знову до морського відпочинку! Коблеве — це не тільки вино, а ще й чудовий курорт з протяжним пляжем і сосновим бором, завдяки якому повітря тут чистіше чистого. Хоч як таких готелів тут не дуже багато, орендувати житло дуже легко у “приватників”. Розваг в Коблеве вдосталь як для дорослих (численні розважальні заклади), так і для дітлахів (зокрема, доволі великий аквапарк).

ukr_10

Лазурне

Херсонська область

Крім Скадовська, в Херсонській області є ще чимало популярних курортних зон, які з кожним роком все більше набирають популярності у відпочивальників. Залізний порт, Хорли, Більшовик… але більш приємний і комфортний відпочинок можна знайти в селищі Лазурне. Пляжі тут широкі, узбережжя більш рівне, а вода — взагалі окрема тема, не дарма ж селище Лазурним назвали! Пляжі тут обладнані роздягальнями, туалетами, дитячими зонами, за окрему плату ви можете взяти в оренду шезлонги, парасольки та матраци. Уздовж набережної знаходиться безліч кафе, ресторанів і нічних клубів. Ну і з поселенням, якщо, звичайно, подбати заздалегідь, також проблем не виникне. У Лазурному є безліч готелів, гостьових будинків, пансіонатів, санаторіїв, та й просто кожен другий приватник здає в себе кімнату або частину будинку за цілком доступними цінами.

ukr_1

Конча-Заспа

Київська область

Окрім Пущі-Водиці, кияни на вихідні можуть вибратися до Кончи-Заспи, яку багато хто сприймає лише як елітарну зону. Звичайно, є тут VIP-комплекси, вхід до яких коштує немалі гроші. Але є й прекрасна альтератива! Деякі пансіонати та бази відпочинку пускають відвідувачів на свої приватні пляжі за невеличку плату. Чистий та доглянутий берег Дніпра — забезпечений!

Заощаджуйте на подорожах з попутниками!

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Плануйте свої поїздки за допомогою мобільних додатків BlaBlaCar також!

Find out more about

Місця

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride