Поїхати на вихідні: мальовничі місця неподалік від Києва

Поїхати на вихідні: мальовничі місця неподалік від Києва

Дізнайтесь, куди можна поїхати на вихідні в червні

Попереду вихідні і ви роздумуєте, куди б поїхати відпочити? Ви будете здивовані, скільки чарівних куточків знаходиться буквально в десятках кілометрів від вашого дому. До того ж, кожне місце має свою індивідуальність та історію.

Ми розпочинаємо серію статей про живописні місця, старовинні замки та незвичні будинки, які знаходяться неподалік від українських мегаполісів. У цьому матеріалі вирушаємо з Києва.

Коростишівський каньйон

Приготуйте свій Instagram, адже більш мальовничого місця поруч з Києвом, напевно, немає. Коростишівський каньйон вже давно став одним з найбільш відвідуваних місць вихідного дня для киян. Тут можна провести час з сім’єю (якась добра людина поставила тут декілька альтанок), організувати пікнік для веселої компанії, порибалити або навіть долучитись до екстремальної авантюри разом з альпіністами. Для останнього в Коростишеві є декілька скелелазних маршрутів висотою до 10 м, а також інструктори і школи альпінізму для новачків.

Правда, є нюанс – приїжджати сюди варто якомога раніше, інакше буде складно знайти зручне місце для зйомки і відпочинку. Також навколо каньйону є ліс, а там гриби, чорниця, якими вже щосили торгують місцеві жителі біля траси. Для фотозйомок і спостережень за чистою смарагдовою водою з озера прекрасно підійде “Високий камінь” в селі Новогородецьке, поруч з Коростишевим.

Як доїхати

Поїздка з Києва до Коростишева на автомобілі (E40 / M06) займе не більше двох годин. Загальна відстань – приблизно 100 км. Під’їжджаючи до селища, важливо не пропустити поворот наліво, а далі 10-15 хвилин, і ви опинитеся поруч з каньйоном. Якщо у вас є одне-два вільних місця в машині, опублікуйте поїздку на BlaBlaCar і візьміть попутників. На зворотному шляху зручним місцем зустрічі буде зупинка прямо на виїзді з селища. Середня вартість поїздки для одного пасажира – 60-70 гривень. Заощаджені гроші на пальному, а також приємні розмови в дорозі вам забезпечені.

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Канівське водосховище

Ще одне місце вихідного дня – Канівське водосховище, одне з шести найбільших водосховищ на Дніпрі, знаходиться частково в Черкаській та Київській областях, в місті Канів. Його довжина становить близько 120 км, а максимальна глибина – 21 м. Саме тут кілька століть назад процвітала Київська Русь, поруч знаходяться відомі Трахтемирів, Трипілля і Заруб.

Незважаючи на чутки, вода тут чиста, а природа – дуже різноманітна. Тут живуть птахи і дикі тварини, а люди з Києва, Черкас та інших міст приїжджають відпочити на вихідні. Крім пасивного відпочинку тут можна зайнятися водними видами спорту або відправитися в міні подорож по річці на моторних катерах і яхтах, водних мотоциклах і рибальських човнах.

Як доїхати

Найшвидший і зручний маршрут з Києва до Канівського водосховища – по трасі H01. Дорога на автомобілі займе близько 2 годин. Вільне місце в автомобілі для попутника буде коштувати від 60 до 80 гривень, а для водія райдшеринг – це хороша можливість розділити дорожні витрати в приємній компанії.

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Мезинський національний природний парк

Мезинський національний природний парк – це одне з найкрасивіших місць в Україні, на території якого розташовано 17 (!!) сіл, а між ними тече Десна. Найпопулярніша частина парку – «Мезинська Швейцарія», куди можна доїхати як автомобілістам, так і тим, хто добирається за допомогою громадського транспорту. На початку травня в річці вже можна купатися, а любителі активного відпочинку можуть сплавлятися на байдарках.

Щоб побачити це мальовниче місце повністю, можна піднятися на найвищу гору Свердловка, розташовану між Мезином і Деснянським. Звідси видно звивисту Десну, зелені поля і ліс, який відноситься до Сумської області.

Як доїхати

Мезинський парк знаходиться в с. Коропське Чернігівської області. Дорога на автомобілі по трасі Е101/М02 займе до 4 годин (290 км). Вартість одного місця в автомобілі на BlaBlaCar становить в середньому 150 гривень. Висадити, а також зустріти попутників для поїздки назад до Києва можна біля входу в парк.

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Садиба Терещенків

У 20 км від Житомира, в селі Червоне Житомирської області серед непримітних сірих будинків стоїть справжній палац. Це відома садиба Терещенків, яка оточена старовинним парком і високою металевою огорожею. У 18 столітті відомий у той час магнат Грохольський побудував палац для себе, а пізніше передав його своєму братові, Ф. Терещенко, який трохи переробив палац, а також реконструював знаходиться поруч цукровий завод. Крім цього, довгий час родина Терещенків займалася тут виробництвом і ремонтів аеропланів.

З цим місцем пов’язано багато легенд, одна з яких говорить про скарб, заритий десь поблизу. Сьогодні в палаці відкрито жіночий монастир, а реставраційні роботи припинені. На території є кілька чавунних скульптур і фонтанів, які, правда, в даний момент не працюють.

Як доїхати

Вирушаючи до садиби Терещенків, рекомендуємо обрати Житомирську трасу Е40/М06. Час у дорозі становитиме менше 2 годин (177 км). Середня вартість за місце для попутника на BlaBlaCar складе близько 150 гривень. Попутників можна висадити на в’їзді в село Червоне, а сама садиба знаходиться на вул. Заводський.

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Замок в Радомишлі

Радомишль – одне з найвідоміших міст в Житомирській області, де можна цікаво і пізнавально провести вихідні. Почати рекомендуємо з давнього замку, в якому в 16 столітті працювала паперова фабрика і друкувала перші в Україні книги. У наш час відновленням замку зайнялася лікар і меценат Ольга Богомолець. Поруч з замком є ​​музей зі старовинними предметами і іконами, зібраними з усього світу. Неподалік можна відпочити в ландшафтному парку біля води і подивитися на пам’ятник засновнику Папірні Єлисею Плетенецькому, який, до речі, є єдиним пам’ятником на рухомій воді в Україні.

Як доїхати

Радомишль знаходиться поруч з трасою Е40/М06, по дорозі до Житомира. Дорога з Києва займе не більше 1,5 години (100 км). Середня вартість поїздки на BlaBlaCar для одного попутника складе близько 80 гривень. Точна адреса замку – вул. Плетенецька, 15. Попутників на зворотний шлях можна підібрати безпосередньо біля замку.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Усі фото у матеріалі взяті з Wikipedia та інших інтернет ресурсів.

Find out more about

Вихідні

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride