В Європу на BlaBlaCar: 10 міст, куди можна з’їздити на вихідні

В Європу на BlaBlaCar: 10 міст, куди можна з’їздити на вихідні

Ми попросили користувачів BlaBlaCar європейських країн назвати міста, які варто відвідати на вихідних. Про 10 найпопулярніших розповідаємо вам нижче.

Обожнюєте подорожі і вже встигли побувати у всіх європейських столицях? Не проблема, адже захоплюючі краєвиди, комфортні курорти і жваві вулиці є і в невеличких містах. Ми попросили користувачів BlaBlaCar європейських країн порадити міста, які варто відвідати на вихідних. Про 10 найпопулярніших розповідаємо вам нижче, а ви тим часом перевіряйте візи і плануйте подорож на вихідні.

МАМАЯ, 230 КМ ВІД БУХАРЕСТУ

europe_1

Місто розташоване на румунському узбережжі Чорного моря і відоме вражаючими пляжами понад 8 км завдовжки та комфортними курортними зонами. Мамаю ще називають Ібіцою Східної Європи. Ідеальний вибір для любителів приємного і спокійного відпочинку неподалік.

ЗАДАР, 158 КМ ВІД СПЛІТА

europe_2

Заповнений римськими руїнами і середньовічними церквами, а також космополітичними кафе і ультра-сучасними архітектурними спорудами, Задар, безумовно, варто відвідати. Це інтригуюче місто не надто людне, а тому підходяще для подорожей з рідними і дітьми. Обов’язково подивіться на захід сонця — враження незабутні.

ЛЮБЛІН, 169 КМ ВІД ВАРШАВИ

europe_3

Люблін виглядає, як повноцінний знімальний майданчик для середньовічних фільмів. Більше того, ви будете здивовані кількістю замків і відреставрованих споруд, в які можна потрапити. Заплануйте маршрут старим містом і проведіть декілька днів, вивчаючи його історію і сучасне життя.

ЛЬВІВ, 540 КМ ВІД КИЄВА

europe_4

Химерні вулиці з бруківкою і будівлями Ренесансу — це особливий шарм Львова, який неможливо передати словами. Приїжджайте на вихідні та насолоджуйтесь магією процвітаючого міста України, усмішками місцевих жителів і гостей.

ЛІСАБОН, 313 КМ ВІД ПОРТУ

europe_5

Залитий сонцем Лісабон, безумовно, місце, куди хочеться повертатись, завітавши хоча б раз. Його чарівні міські пейзажі пастельних тонів і красива берегова лінія варта того, щоб провести декілька днів там.

БРАЙТОН, 85 КМ ВІД ЛОНДОНА

europe_6

Коли ви думаєте про острів, то Англія — далеко не перше, що спадає на думку. Проте, у Брайтоні, що неподалік від Лондона, є все, щоб сміливо вважати цю частину Королівства справжнім островом. Яскраві узбережжя, пірси, атракціони, морська їжа і скелі — це все, що потрібно для відпочинку. Додайте ще шопінг і нічне життя — і ву-а-ля, план на вихідні готовий.

БЕЛГРАД, 379 КМ ВІД БУДАПЕШТА

europe_7

Белград розташований на перетині річок Сава і Дунай і входить в топ найцікавіших столиць Європи. Прогуляйтесь жвавими вулицями міста, завітайте до історичної перлини міста — Цитаделі Калемегдан.

МАЛАГА, 530 КМ ВІД МАДРИДА

europe_8

Це портове місто, яке може похвалитись аж 324 сонячними днями у році, не дарма місцеві жителі завжди доброзичливі і усміхнені. Будинок Пікассо, римські руїни і безліч споруд, що нагадують про давні коріння міста — місця, в яких варто побувати.

КАРЛОВІ ВАРИ, 127 КМ ВІД ПРАГИ

europe_9

Шукаєте щось спокійніше? Спробуйте розслабляючі ванни і спа в Карлових Варах, які популярні серед туристів і місцевих жителів. Обов’язково завітайте до гейзеру Прамен, висота якого понад 12 м.

ОЗЕРО БАЛАТОН, 104 КМ ВІД БУДАПЕШТА

europe_10

Приблизно за годину від Будапешта є озеро Балатон, куди у літню спеку місцеві жителі приїжджають займатись водними видами спорту. Окрім того, поруч з озером кожного літа проходить музичний фестиваль Balaton Sound.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Вихідні

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride