5 пляжів України, про які мало хто знає

5 пляжів України, про які мало хто знає

Ви вже вирішили, куди поїдете на вихідні? Ми знайшли 5 пляжів України, де поки ще мало людей, але чиста вода і красива природа.

Цього року модно відпочивати в Україні. Зрозуміло, що плани багатьох підкоригувала фінансова криза, але зате у нас з’явилося бажання відкривати свою країну. А в Україні стільки всього красивого.

Напередодні вихідних ми зробили для вас підбірку кращих пляжів України, де можна недорого і весело відпочити всією сім’єю. При цьому, місця з нашого списку поки не дуже розкручені в Україні, тому натовпів відпочиваючих тут немає. Правда, і цивілізація присутній не скрізь, але це компенсується розкішними пейзажами, тишею і чистою водою.

Голубі озера в селі Олешня, Чернігівської області

BlaBlaCar_Places_1

Тут на тебе чекають чистісінька вода і прохолода соснового лісу. Озера — їх чотири, площа найбільшого — 25 га — утворилися після затоплення кар’єрів, де добували кварцовий пісок. Водойми знаходяться в хвойному лісі, завдяки чому повітря тут вважається цілющим. Місце вже трохи облагороджене: можна відпочивати не тільки з наметами, а й в готелях неподалік.

Озеро Віта в селі Нижній Студений, Закарпатської області

BlaBlaCar_Places_2

Той щасливий випадок, коли в Карпатах є де купатися. Озеро знаходиться на території однойменної бази відпочинку в горах на висоті 800 м над рівнем моря (висота вважається ідеальною для здоров’я). Саме озеро дуже глибоке — місцями до 15 метрів. Але від нього зробили відведення і побудували два розкішних басейни: для дорослих і дитячий. Частина пляжу — привізний пісок. І все це в оточенні лісу. До найближчого села 2 км.

Біле озеро біля села Рудка, Рівненській області

BlaBlaCar_Places_3

Водойму, до речі, називають озером молодості, тому що в воді багато гліцерину, і шкіра після купання стає дуже м’якою. Її навіть свого часу возили в бочках по залізниці польським дівчатам. Та й сьогодні вода в озері дуже чиста — проглядається на 2 метри, для водойми з піщаним дном це багато. На березі побудовані кілька пансіонатів і баз відпочинку, але можна відпочивати і з наметами. Інфраструктура розвинена непогано — є де поїсти-потанцювати, працюють прокати човнів і катамаранів.

Бакотська затока біля Кам’янця-Подільського, Хмельницької області

BlaBlaCar_Places_4

Привертає особливим мікрокліматом, красивими скелястими берегами і цілющими мінеральними джерелами. На Бакотській затоці багато сонця і практично немає вітру — завдяки скелям, які оточують місцевість. На 1 квадратний метр тут, до речі, доводиться стільки тепла, скільки і в Ялті. Найвища скеля — Біла — 120 метрів! У ній за часів Київської Русі був вирубаний монастир, поруч з яким досі б’ють мінеральні джерела.

Бирючий острів на Азовському морі, Херсонська область

BlaBlaCar_Places_5

Знаходиться в самому кінці Федотової коси, яка розділяє Азовське море і Утлюцького лиман. Для тих, хто трохи знайомий з регіоном, — це приблизно за дев’ять кілометрів від відомої в Україні Кирилівки. Натовпи туристів на Бирючий поки не дісталися, так що його багатокілометрові пляжі ще можна назвати безлюдними. Особливості відпочинку — можливість побачити антилоп і оленів в Азово-Сиваському національному природному парку, а також побувати в незвичайній Школі Вітрів і дізнатися, що таке кайтсерфінг.

(via)

Заощаджуйте на подорожах з попутниками!

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Подорожі

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride