7 способів заощадити більше грошей для подорожей

7 способів заощадити більше грошей для подорожей

Мет Кепнес, автор книги “Як подорожувати світом за $50 в день” і автор блогу про подорожі Nomadic Matt написав про основні способи мати більше грошей для подорожей. Ми ділимось його ідеями з вами.

Давайте почнемо з невеличкої вправи. Візьміть блокнот і ручку і зробіть список обов’язкових витрат для вашої подорожі, наприклад, віза, страхування, квитки, рюкзак, поповнення мобільного і так далі. Підрахуйте їх.

А у стовпчику поруч напишіть свої «стихійні» витрати. Це те, що ви витрачаєте на каву в McDonald’s, їжу, нічні клуби чи кіно, цигарки і так далі. Якщо вам складно зробити це зараз — спробуйте записувати свої витрати протягом тижня — двох. А потім додайте їх. Вийшла кругленька сума, правда? Думаю, ви навіть здивовані, як так вийшло. Фінансисти називають такі витрати «фантомними». Долар тут — долар там — і бачимо круглу суму.

Яке відношення ці витрати мають до подорожей? Зі свого досвіду, а також з досвіду своїх друзів скажу, що зазвичай основною причиною, чому люди не подорожують, є відсутність грошей.«Я не можу собі це дозволити» — так частіше говорять чи «В мене занадто багато витрат, на разі подорожувати — не моя основна мета». Проте знаєте, у чому основний момент? Більшість витрат, які у нас є на цей момент, можна скоротити без роздумів. І гроші для подорожей відразу з’являться.

nomadic-matt

Не важливо, наскільки дешевою ви плануєте зробити свою подорож, гроші вам всеодно знадобляться. Ось декілька порад, як можна заощадити і підготувати свій бюджет до найближчої поїздки:

Пийте менше кави

Обожнюєте McDonald’s? А McDonald’s обожнює ваші гроші. «Кава з собою» це такі щоденні дрібні витрати, які навіть не наводять вас на думку, що ви витрачаєте забагато. Але, ви знаєте, та щоденна кава за $5 — це $150 на місяць або $1800 на рік. А на ці гроші можна 2 місяці відпочити в Південній Азії. Що цікавіше — щодня пити каву чи насолоджуватись відпочинком у Тайланді чи подорожувати на острова поруч? Спробуйте чай замість кави :)

Навчіться готувати

Звісно, нам усім потрібно правильно харчуватись. Але щодня вечеряти в ресторанах — занадто дороге задоволення. Щоб зменшити ваші місячні витрати на їжу, спробуйте час від часу готувати вдома. Я навчився готувати ще в коледжі і поступово став харчуватись десь в ресторанах чи кафе лише двічі на тиждень. Сьогодні навчитись готувати дуже легко – мільйони сайтів, блогів чи відео-курсів. Пробуйте.

Робіть менше перекусів

Снеки, які ми любимо під’їдати протягом дня не лише додають нам зайвої ваги, але й поступово збільшують наші щомісячні витрати. Ми цього не помічаємо, оскільки це невеличкі витрати, але згодом бачимо немаленькі суми витрат на рахунках. Правильно харчуйтесь вранці, в обід та ввечері — і снеків багато навіть не хотітиметься.

Купуйте речі «з історією»

Або кажучи простіше — дозвольте собі інколи придбати секондхенд. Знаходьте їх, наприклад, на Amazon (книги чи електроніка зі знижками), сайтах з купонами, платформах, де люди обмінюються речами і так далі.

Продавайте непотрібні речі

У вас точно вдома є якийсь старий телевізор чи диван, телефон, яким ви давно не користуєтесь чи пара взуття, розмір якого вам не підійшов. Замість того, щоб тримати їх у себе в гаражі, продайте їх. Сьогодні є безліч платформ, де це можна зробити. Шерингова економіка працює.

Киньте палити

Паління не лише вбиває вас, як це люблять писати на пачках цигарок, а й вбиває ваші гроші. Так, пачка цигарок за $10 – це понад $3.650 на рік. Навіть половини цих коштів вистачить, щоб прожити 2 місяці в Центральній Америці. Якщо вам не хочеться кинути палити заради здоров’я — зробіть це заради подорожей.

Спробуйте заробити більше

Шерингова економіка дозволяє сьогодні заощадити, а інколи і заробити додаткові гроші. Наприклад, ви можете здавати квартиру чи кімнату на Airbnb, заощадити на подорожах з BlaBlaCar, продавати чи обмінятись речами на шерингових платформах. Ось тут я зробив список шерингових сайтів, які вам знадобляться під час подорожі до Європи чи Америки.

А як ви заощаджуєте, щоб подорожувати більше?

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

*Фото з блогу Nomadic Matt.

Find out more about

Подорожі

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride