Маршрут Київ – Харків: місця, куди слід заглянути по дорозі

Маршрут Київ – Харків: місця, куди слід заглянути по дорозі

Відстань між Києвом та Харковом 479 км, по часу шлях займе близько шести годин. Найпоширеніший маршрут через Полтаву, дорогами Е40 і М03. Не можна сказати, що шлях від сучасної до колишньої столиці України – Харкова кишить визначними місцями, втім, ми знайшли, на що подивитися.

Маршрут: Київ – Пирятин – Миргород – Полтава – Харків

Відстань від Києва до Харкова: 479км.

Приблизний час у дорозі: 6 годин.

156 км від Києва, заправка, на якій знімали фільм «Королева бензоколонки», Пирятин

«Королева бензоколонки» – комедійний фільм, знятий у 1962 році кіностудією Довженка з Надією Румянцевою в головній ролі. Мало знайдеться людей які не бачили хоча б раз у житті, чи не чули про цю відому стрічку. Тож на цій заправці, яка й досі функціонує у місці Пирятин, багато років тому й було знято славнозвісний фільм з талановитою актрисою Румянцевою. Якщо ви любитель старого доброго кіно чи просто прихильник Румянцевої, вам необхідно сюди зазирнути.

202 км від Києва, Спасо-Преображенський Мгарський монастир, Полтавська область

Kiev-Hark2

Згідно з легендою, монастир в селі Мгар існував ще в ХІІІ столітті. Заснований коштом Раїни Вишневецької, і побудований Ісаєю Копинським у 1916 році в стилі українського бароко. Розписом будівлі займався український художник І. Максимович.

До монастиря в свій час навідувалось багато українських гетьманів, значна частина яких виділяла гроші для його утримання, а також більшість українських літературних класиків XIX-ХХ століть. Знаходиться споруда в живописному місці, за бажанням можна прогулятися округою.

250 км від Києва, «Миргородська калюжа», Миргород

Kiev-Hark3

Цей невеличкий ставок в самому центі міста неподалік церкви отримав свою назву від Миколи Гоголя, який в описав його в своїй повісті «Как поссорился Иван Иванович с Иваном Никифоровичем». В 2009 році тут був відкритий скульптурний комплекс з нагоди двохсотліття Миколи Васильовича Гоголя. В центрі комплексу – великий триметровий пам’ятник письменнику. Неподалік «калюжі» можна подивитися будиночок, в якому й відбулась знаменита сварка.

274 км від Києва, Великі Сорочинці, Полтавська область

Kiev-Hark4

Славнозвісне село, що прославилось здебільшого завдяки М. Гоголю, зустрічає приїжджих пам’ятником письменнику. Село Великі Сорочинці вважається батьківщиною Миколи Васильовича. Найкраще завітати сюди в час, коли проходить грандіозна, знаменита Сорочинська ярмарка (останній тиждень серпня щороку): старі українські хатини, дівчата та хлопці в національних костюмах якнайкраще передають національний колорит. Тут все збереглось в такому вигляді, в якому було в гоголівські часи. Також можна відвідати будинок-музей, в якому народився і виріс Гоголь.

334 км від Києва, Диканька, Полтавська область

Kiev-Hark5

Чергове гоголівське містечко, описане ним в книзі «Вечори на хуторі біля Диканьки». По істині українське село, що омивається водами річки Ворскла. Тут можна відвідати ландшафтний парк «Диканський» з його прекрасними краєвидами та пам’ятками архітектури ХІІІ-ХІХ століть.

Матеріал створений разом з uFest.in.ua.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Подорожі

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride