Маршрут Київ – Львів: найцікавіші місця, куди варто заїхати по дорозі

Маршрут Київ – Львів: найцікавіші місця, куди варто заїхати по дорозі

Ми підібрали для вас найвидатніші замки і споруди, поруч з якими варто зупинитись, якщо ви обрали маршрут Київ – Львів.

Маршрут Київ – Львів на сьогоднішній день стає дедалі популярнішим не тільки серед українців, а й серед туристів і гостей, адже кількість цікавих архітектурних споруд, гір і пагорбів, невеликих міст і сіл протягом подорожі вражає. Ми підібрали для вас найвидатніші замки і споруди, поруч з якими варто зупинитись, якщо ви обрали маршрут Київ – Львів.

260 км від Києва, Корецький замок, Рівненська область

BlaBlaCar Marsh Маршрут

Корецький замок вважається одною з найвидатніших архітектурних споруд України. Збудований замок у 1386 р. князем Федором Острозьким у місті Корець. Сьогодні від колишнього замку залишились руїни, які поступово реконструйовуються, а на території діє Троїцька церква та монастир.

380 км від Києва, Дубенський замок, Рівненьська область

BlaBlaCar_Marsh

Замок князів Острозьких XV ст. В м. Дубно – один із найстаріших замків України, який до цього часу несе у собі риси середньовіччя. За сотні років вдалося зберегти підземні коридори і тунелі, де раніше зберігалась вода і продовольство. Іноді в підземеллях жили місцеві жителі. Сьогодні це основна фортеця Дубна, з якої відкривається мальовничий вид на все місто.

470 км від Києва, Олеський замок, Львівська область

BlaBlaCar_Marsh2

Олеський замок – це один з найдавніших і найвідоміших замків України, якому більше 700 років. Сьогодні це музей-заповідник, до якого щодня приїжджають кілька сотень туристів з усіх куточків України. Олеський замок користується популярністю і серед українських режисерів, які неодноразово використовували архітектурну споруду для зйомки фільмів. Наприклад, Кіностудія імені Довженка знімала тут епізоди для фільмів «Овід», «Час збирати каміння», а Одеська кіностудія – епізоди для «Д’Артаньян і три мушкетери». На території Олеського замку розташований парк, виставка скульптур з каменю і декілька музеїв.

483 км від Києва, Підгорецький замок, Львівська область

BlaBlaCar_Marsh3

Підгорецький замок зі своєю унікальною архітектурою Ренесансу до сьогодні історики називають польським Версалем. У XVII столітті в замку влаштовуватись пишні банкети і прийоми європейських монархів і королів. Саме він виступив у ролі Лувра під час зйомки декількох епізодів фільму «Д’Артаньян і три мушкетери». На території замку знаходяться декілька парків та садів.

501 км від Києва, Золочівський замок, Львівська область

BlaBlaCar_Marsh4

Золочівський замок вважається одним з найвизначніших архітектурних споруд в Україні і частиною «Львівської галереї мистецтв». Якщо ви не відвідали його під час шкільної екскурсії, пора це зробити зараз. Замок належить до пам’яток типу «palazzo in fortezzo», тобто поєднує функції оборони та житла. До сьогодні на території замку зберігся Китайський палац, який є єдиним в Україні прикладом східної архітектури і традицій. А біля каменів з зашифрованими написами туристи люблять загадувати бажання.

540 км від Києва, Замкова гора, Львів

BlaBlaCar_Marsh5

Замкова гора, або гора «Високий замок» – це найвища точка Львова (413 м над рівнем моря) та одне з найулюбленіших мість туристів і львівян. Цей штучний пагорб насипали ще у 1900 році, тоді ж був створений парк “Високий замок”, який проходять туристи, піднімаючись вгору. Сьогодні від замку зберігся лише фрагмент кам’яної стін, яка стояла на в’їзді до замку.

Матеріал створений разом з uFest.in.ua.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Подорожі

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride