10 способів заощадити на подорожах до інших міст

10 способів заощадити на подорожах до інших міст

Ми знаємо, як організувати бюджетну поїздку

Фінанси «співають романси», а поїхати в відпустку до іншого міста хочеться? Ми знаємо не з пліток, як спланувати незабутній тур чи поїздку містами України з мінімальними витратами часу і грошей.

savings-pic1

Погодьтесь, що мрія сучасного туриста — не лише комфортно і весело відпочити, а й витратити при цьому невеликі суми грошей. І ми можемо із впевненістю підтвердити, що це — реально. Проте потрібно буде виділити час для планування найдрібніших деталей подорожі, оптимізації витрат і ще кількох речей, про які разом з Doba.ua розповідаємо нижче. Але воно того варте, правда ж?

Плануйте відпочинок завчасно

«Заздалегідь запланована поїздка — спокій для вашого гаманця», скаже вам справжній експерт у подорожах. Зорієнтувались у датах і взяли відпустку? Тоді пора знайти попутників, які розділять з вами кошти на пальне, скориставшись сервісом BlaBlaCar, а також завчасно забронювати хорошу квартиру чи будинок, скориставшись Doba.ua.

Обирайте для подорожі будні дні

У вихідні та святкові дні туристичні міста України переживають справжній бум. Якщо у вас є можливість вирушити в подорож у будні — зробіть це. Або комбінуйте, що теж інколи корисно.

Не в сезон дешевше

Подорожуйте не в сезон, це заощадить ваш бюджет як мінімум вдвічі. Наприклад, щоб побачити Карпати, не обов’язково їхати взимку, а тим паче — в сезон відкриття гірськолижних курортів. Карпати прекрасні у всі пори року, а влітку там своя, особлива атмосфера. Хочеться зимових гір? Радимо запланувати подорож до чи після новорічних свят.

Організуйте власну екскурсію

Усім відомо, що екскурсії, а тим паче екскурсійні тури, коштують недешево. Якщо таке задоволення вам не по кишені, можна відвідати місцевий інформаційний туристичний центр, або ж скористатися путівником по Україні. Популярні мобільні додатки, наприклад, Maps.me допоможуть зорієнтуватись у місцевості і підкажуть популярні місця.

Мобільні додатки — наше все

Щоб бути у всеозброєнні і легко та з задоволенням проводити час, відвідуючи найцікавіші місця курорту, рекомендуємо завантажити на смартфон тематичні мобільні додатки для подорожуючих по Україні.

Наприклад, з Google Maps ви дізнаєтеся розклад руху громадського транспорту, а Triposo може стати вашим путівником в дорозі. З сервісом BlaBlaCar ви легко знайдете попутників на зворотню дорогу, а мобільна версія сайту Doba.ua допоможе знайти зручний варіант житла. “2event” розповість про заплановані заходи, Go2yourdream допоможе спланувати ваш відпочинок від А до Я.

Знаходьте альтернативи по пересуванню

Рекомендуємо заздалегідь дізнатись про можливості та види громадського транспорту у місті, куди ви плануєте вашу подорож. Міські автобуси, трамваї чи електрички у новому місті — це завжди відчуття чогось нового, можливість познайомитись з місцевими жителями чи навіть підслухати їхні розмови. Зазвичай розклад громадського транспорту можна переглянути на офіційних сайтах міст.

Бронюючи житло у центрі міста, вам буде зручніше гуляти пішки, що інколи навіть краще. А якщо ви взяли автомобіль напрокат, забронюйте житло подалі від центру. Насолода від автомобільної поїздки нічним містом та заощадження на паркуванні і оренді квартири вам гарантовані.

Візьміть в дорогу щось смачне

Всі ми обожнюємо під’їдати під час подорожі кудись, правда ж? Потурбуйтесь про невеличкий “пайок” з бутербродами, горішками чи крекерами. Вони особливо стануть у пригоді, якщо поблизу немає підходящого кафе чи продуктового магазину.

Харчуйтеся розумно

Спробуйте орендувати апартаменти з кухнею, де можна приготувати їжу самостійно. А від походів на місцеві продуктові ринки ви отримаєте особливе задоволення: спілкування з місцевими жителями, колорит, відчуття місцевої культури і традицій жителів (особливо, якщо ви у місті, яке зовсім не схоже на ваше).

Ресторани для туристів — це не те, що вам потрібно, якщо ви плануєте дізнатись більше про місто, до якого приїхали. Знаходьте недорогі домашні кафе, де обідають чи снідають місцеві жителі. Це не лише допоможе вам заощадити кошти, а й скуштувати справжню традиційну кухню, подивитись, як проводять час місцеві. Дедалі популярнішою стає вулична їжа, проте тут потрібно бути обережними і заздалегідь дізнаватись про “перевірені” місця.

savings-pic3

Користуйтеся студентським

Про всяк випадок, візьміть з собою студентський квиток, інколи це стає у нагоді. Наприклад, знижки на квитки, дешевші екскурсії. Спробуйте заздалегідь знайти інформацію про додаткові можливості для студентів.

Отримуйте приємні сюрпризи при заселенні

Безкоштовний WIFI — одна з найважливіших опцій орендованої квартири для кожного з нас. А ще – економія кругленької суми вашого мобільного трафіку.

А ще інколи власники квартир обожнюють робити приємні подарунки з приводу свята чи визначної дати – дня вашого народження, медового місяця чи річниці. Це може бути безкоштовний сніданок, пляшка шампанського в холодильнику, фрукти, кава, або просто хороша знижка на проживання.

Як заощаджуєте на подорожах ви?

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Поради

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride