Як подорожувати на BlaBlaCar з домашніми улюбленцями

Як подорожувати на BlaBlaCar з домашніми улюбленцями

Плануєте поїхати в інше місто з улюбленцем? Не проблема!

Обирайте водіїв, які вказали, що готові брати попутників з тваринами – в їх профілі стоїть значок песика в зеленому кружечку.

Dod_icon

Поради пасажирам з тваринами:

  • Не відправляйте тварин з водіями, якщо самі не будете супроводжувати. Ви перекладаєте відповідальність на водія, а улюбленцю без вас буде не комфортно.
  • Не годуйте собак перед мандрівкою. Навіть якщо тварина добре переносить транспорт, на порожній шлунок мандрувати їй буде значно краще. Будь-яка, за розміром, собака з легкістю обійдеться без їжі протягом доби. А от поїти тварину необхідно.
  • Беріть в дорогу спеціальний чохол на сидіння, куплений в зоомагазині. Дуже зручна річ.
  • Не забудьте про намордник, навіть якщо ваша собака дуже добра. Якщо під час поїздки інші пасажири будуть не проти – ви завжди зможете його зняти з улюбленця. Намордник має бути зручним та підібраним таким чином, щоб собака могла висунути в ньому язика та подихати, інакше вона може отримати тепловий удар, якщо в машині буде дуже жарко.

Ми попросили нашу спільноту поділитись досвідом поїздок з тваринами і вони не тільки розказали нам свої історії, а й дали корисні поради іншим пасажирам та водіям, які збираються подорожувати з тваринами. Ми зібрали їх в цьому пості.

Історії пасажирів

Їздила з метисом лайки, 2,5 роки по різним, досить довгим, маршрутам. Собака завжди вела себе чудово, більшу частину дороги спала чи дивилась у вікно. Тільки одного разу дозволила собі випросити картоплю фрі у водія :) До речі, не всі водії брали гроші за собаку. А одного разу їхали з водієм, який віз свого песика – двоє собачників та дві собаки в одній машині, міні-клуб по інтересам, це взагалі краща поїздка була.
- Єлена Бірюкова

Наша поїздка була дуже вдалою. Водій доброзичливий, довіз акуратно, швидко та комфортно. І на зворотному шляху їхали з ним також. Наш улюбленець покірно сидів на задньому сидінні. Єдине, що водій попросив застелити сидіння ковдрою. Ми дуже вдячні сайту та водію!
- Алла Шубіна

Мені пощастило – пасажирами були тільки я і моя собака, такса. Також дуже пощастило з водієм, хлопець 20 років :) Їхав дуже акуратно і коли я просила вивести собаку на вулицю, завжди зупинявся. Шкодую тільки, що не записала його номер, оскільки дуже часто їжджу! Дякую тобі, Нікіта.
- Оксана Муся

Завжди подорожую зі своєю улюбленицею. Цього літа ми вперше відкрили для себе BlaBlaCar. Дуже сподобалось! Не дивлячись на те, що собака велика (45 кг), багато водіїв були згодні нас взяти, навіть багато з тих, хто не вказував тварин у профілі. Всі водії виявились дуже уважними та чуйними людьми, а пасажири виявляли інтерес до собаки, що дуже її тішило. Єдине, чого я боялась в дорозі, це потрапити в затор під сонцем, в машині без кондиціонера, але цього не сталося.
- Марина Ніконорова

Знайти поїздку

Поради водіїв, котрі беруть пасажирів з тваринами

  • Не беріть тварин без власників. Це зайва відповідальність і якщо в дорозі щось трапиться, буде досить важко розібратись
  • Тварин завжди возіть в спеціальній переносці, якщо це можливо. Деякі водії вважають, що на дорозі є місця, де тварини можуть відреагувати та скочити на ноги.
  • Якщо переноски немає, то намагайтесь тримати їх на задньому сидінні, щоб тварини не заважали вам. Завжди уточнюйте у всіх пасажирів, чи немає в них алергії на тварин, якщо їдете зі своїм улюбленцем чи з пасажирами, що подорожують з маленькими друзями.
  • Перед поїздкою просіть пасажирів помити собаку – це дозволить уникнути чи зменшити запах в салоні.

Історії водіїв

Везла якось даму з двома песиками: одна розміром з вівчарку, друга як йорк. Сиділи всі разом на передньому сидінні. Тваринки спокійні, проте великому явно було тісно. Машина потім була в шерсті, проте скотч та вологі серветки здатні на чудеса.
- Наталія Булічева

В мене є попутниця з котом, з якою вже декілька разів подорожували разом. Він настільки тихий, що навіть не ясно є він чи немає :) З собакою також возив, але ця собака була не більше кота. Проблем ніяких не було. А останній раз попросили перевезти цуцика в коробці без власника. Я не став ризикувати та відмовився, мало що з ним в дорозі могло трапитись.
- Влад Иванов

Зі мною їздила дівчина з маленькою та дуже милою собачкою, котра розмістилась у неї на колінах. Ніяких проблем не виникло, поїздка була 600 км, кожні 200 км (через 2 години) зупинялись та трохи розминались. Всі мої сумніви зникли при зустрічі. Проте я б робив поправку на шкіряний салон, де легко можна прибрати “маленькі неприємності”. В профілі в мене вказано – без тварин, до речі. Для користувачів, що готові відповідати за свого улюбленця, думаю, не буде великою проблемою подзвонити та дізнатись готовність водія зробити виключення.
- Сергій Медведчиков

Я везла сімейну пару з французьким бульдогом та одного разу – дівчину з двома маленькими цуценятками :) Першим, звісно, було трохи тісно втрьох на задньому сидінні Соляріса, та всі доїхали добре. Проте, їсти собачці не давали, щоб її не знудило та вигулювали на всіх зупинках. А з малюками взагалі чудово – вони ще не ходили, тільки повзали по простирадлу та в ногах у власниці. Єдиний мінус – після французького бульдога машина була в шерсті, так що майте на увазі!
- Іріша Амірханова

Одного разу віз чоловіка з двома породистими котами на виставку, в обидві сторони. Мало хто хотів його брати. Я врятував котів та допоміг їх прославити. А ось це було чудо – вівчарка проїхала зі мною 800 км:) На задньому сидінні та ще з двома хлопцями, які чергували поряд з нею. Суть в тому, що собака спокійно сиділа, тільки коли її хтось обіймав. Дорогою виходили гуляти, годували та поїли. Також возив трьох морських свинок, породистих. Навіть фотка є, де вони у дружини на руках сидять, різнокольорові :) Все норм, буду ще возити тварин при нагоді.
- Віталий Романюга

Заощаджуйте на подорожах з попутниками!

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Плануйте свої поїздки також за допомогою мобільних додатків BlaBlaCar!

Find out more about

Поради

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride