Тревел-лайфхак: як подорожувати з одним рюкзаком

Тревел-лайфхак: як подорожувати з одним рюкзаком

І взяти при цьому все необхідне

Бекпекінг – філософія подорожей без зайвого багажу. З одним рюкзаком. В той час, коли лоукостери закручують гайки на перевезення ручної поклажі, а в автомобіль з попутниками декілька великих валіз – точно забагато, подорож з рюкзаком дозволяє зробити поїздку комфортнішою. Але як бути взимку, коли необхідно взяти багато об’ємних речей?

Альона Дєньга, амбасадор BlaBlaCar та засновниця та головний редактор Veter Do It, медіа про подорожі Україною та світом, поділилась порадами, про те, як подорожувати з рюкзаком і при цьому брати зі собою все необхідне.

  • Багатошаровість. Беремо не лише ті речі, які комбінуються між собою, але й ті, що можна вдягнути шарами, щоб утеплитися або навпаки. Унісекс класика: футболка + сорочка + світшот.
  • Термобілизна. В подорожах термобілизна може стати в пригоді: займає менше місця і добре зігріває. Для прогулянок по місту краще обирати білизну із вмістом бавовни.
  • Компактна куртка-пуховик або жилетка. Ще одна дуже практична річ, яка згортається в невеликий мішечок. Такий пуховик можна носити як окрему курточку або надягнути під верхній одяг. Місця в багажі займає мало, зате здатна суттєво додати тепла.
  • Вакуумні мішки. Ні, надягати їх на себе не потрібно, а ось зменшити обсяг речей в багажі з їхньою допомогою рекомендуємо. Якщо під рукою немає пиловсмоктовуча, щоб видалити зайве повітря — просто беремо і притискаємо пакет з речами.
  • Все найбільш об’ємне надягаємо на себе. Куртки, худі, светри та шарфи беремо в салон літака. Окрім зменшення обсягу ручної поклажі, теплі речі стануть в пригоді, адже в літаках працює кондиціонер.
  • Речі можна докупити на місці. Якщо ви подорожуєте до міст Європи, то майже будь-де знайдуться мас-маркети з недорогим одягом. За €10-20 можна придбати светр або худі, якщо відчуєте, що ваших речей не вистачає.
  • Скручуйте речі. Щоб одежа займала менше місця в рюкзаку, рекомендуємо скручувати її на кшталт шаурми. Так вони займатимуть менше місця в рюкзаку.

Є дорога? Будуть попутники

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Поради

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride