Як українці подорожували цього літа на BlaBlaCar

Як українці подорожували цього літа на BlaBlaCar

Ми проаналізували динаміку використання сервісу BlaBlaCar з червня по серпень 2016 року і вибрали найцікавіші результати.

Ми проаналізували динаміку використання сервісу BlaBlaCar з червня по серпень 2016 року і вибрали для вас найцікавіші результати. Інфографіка доступна за посиланням або на сторінці нижче.

Кількість українців, які все частіше подорожують на власних автомобілях по Україні, досліджуючи нові міста і території, активно зростає. Так, цього літа власники автомобілів запропонували в 3 рази більше поїздок на сервісі BlaBlaCar, ніж минулого літа. Наприклад, тільки за маршрутом Київ <—> Одеса на одні з вихідних водії пропонували понад 4000 тисяч місць в своїх автомобілях. Це не багато не мало, близько 100 додаткових вагонів потяга.

ТОП 5 найпопулярніших маршрутів з червня по серпень 2016 року очолили:

  • Київ <—> Одеса
  • Дніпро <—> Запоріжжя
  • Київ <—> Львів
  • Львів <—> Івано-Франківськ
  • Черкаси <—> Київ

Найбільшу кількість подорожей українці запланували на липень. Такий тренд можна пояснити завершенням навчального року у студентів, активним сезоном на морському узбережжі (Одеса, Затока, Бердянськ та інші міста південної частини України), а також великою кількістю фестивалів і концертів, які відбувалися у цьому році в Києві, Львові, Дніпропетровську та інших містах. Трохи менш активним місяцем на подорожі став серпень, за ним — червень.

За результатами проведеного опитування серед спільноти BlaBlaCar в соціальних мережах, понад 35% водіїв і пасажирів використовували влітку сервіс для робочих поїздок в інші міста, близько 30% їздили до батьків і близьких, а ще 20% відправлялися відпочивати з друзями.

infographics-summer-blablacar

Згідно з результатами недавнього опитування, проведеного сервісом BlaBlaCar спільно з GFK серед українців, трьома причинами, які впливають на використання BlaBlaCar замість іншого транспорту, є наступні:

  • Зручніше
  • Дешевше
  • Швидше

Наприклад, 5-годинна поїздка в комфортному автомобілі з Києва в Одесу за допомогою BlaBlaCar обійдеться українцям в середньому 250 гривень в порівнянні з 7-годинним експресом другого класу за 310 гривень. Зі Львова до Києва за допомогою сервісу можна комфортно дістатися за 240 гривень за 6 годин. Поїзд «Інтерсіті» йде зі Львова до Києва близько 7 години і коштує 315 гривень. Крім того, ми бачимо, що українці все частіше намагаються самостійно керувати власним часом, не підлаштовуючись під розклад міжміського транспорту, та обирають найбільш підходящі до свого графіку поїздки з сотень запропонованих на BlaBlaCar.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Що нового?

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride