BlaBlaStar Олександр Ваховський: BlaBlaCar робить людей ближчими

BlaBlaStar Олександр Ваховський: BlaBlaCar робить людей ближчими

BlaBlaStar (або Ambassadors) – це водії і пасажири, які мають високий рейтинг на BlaBlaCar, давно користуються сервісом і мають безліч хороших відгуків від попутників.

Хто, як не вони, дадуть правильні поради і рекомендації новачкам та розкажуть історії з подорожей? Сьогодні ми говоримо з Олександром Ваховським про подорожі Україною і цікавих попутників.

Розкажи кілька слів про себе: чим ти займаєшся, ким працюєш, що любиш.

Моя кар’єра присвячена фінансовій сфері, але коло моїх інтересів точно не обмежене тільки цим. Мені цікаві напрямки пов’язані з вже популярними на сьогодні ІТ-технологіями, так і напрямки, які поки малорозвинені, але за якими велике майбутнє, такими як робототехніка. У вільний час я віддаю перевагу активному відпочинку в Україні та інших країнах.

Коли і як ти вирішив приєднатися до BlaBlaCar. Для яких поїздок зазвичай використовуєш сервіс?

Сервісом BlaBlaCar я почав користуватися в той час, коли це ще були Podorozhniki.com – більше трьох років тому. Спочатку рідко вдавалося знайти попутників, особливо якщо йшлося про специфічні напрямки. І саме тому часто виникало питання, як подорожувати по Україні – автомобілем або потягом, які я так не люблю.

Сьогодні ж, за наявності вільних місць в автомобілі, жодна моя поїздка не обходиться без пасажирів. І питання вибору – потяг чи автомобіль – для мене вже давно втратив актуальність. Машина і, однозначно, з компанією.

У тебе є звичний маршрут?

Куди їздиш найчастіше? Маршрут №1 в моєму списку – це Одеса, туди я їжджу по 5 разів на рік. Окрім цього, неодноразово були поїздки в західні регіони – Івано-Франківськ, Львів, Буковель.

Де любиш зупинятися на дорозі? Є улюблені місця, заправки?

Я не великий любитель розтягувати поїздки, тому намагаюся звести кількість зупинок до мінімуму – одна, дві від сили. При цьому, звичайно, важливість того, де зупинитися, зростає. Ось мій особистий список кращих місць для піт-стопів. Краща кави, на мій погляд, на заправках WOG, а якщо незвично перекусити – то це однозначно Socar. Шаурма там, напевно, найкраща в Україні. Мені за рекламу бонуси дадуть? ;)

У тебе є певні правила для пасажирів, з якими ти подорожуєш?

Що вітається в дорозі, а що – категорично ні? Правил, насправді, мінімум. Я намагаюся проговорити їх на старті поїздки: це запланована кількість зупинок і дотримання порядку в автомобілі – не палити, не пити алкоголь, не смітити. У тебе є цікаві історії з поїздок? Наприклад, незвичайні попутники, пригоди в дорозі і т.д. За час користування сервісом у мене було безліч цікавих попутників – від всесвітньо відомої моделі і не менш відомого дизайнера, до компанії медиків – хірургів і протезистів. Протягом поїздки, яка триває 4 – 6 годин можна дізнатися стільки нюансів і особливостей з різних сфер і професій, якими займаються твої попутники, скільки б ти не дізнався, напевно, і за пару років. Та й, банально, я навряд чи виділив би ці кілька годин на спілкування у повсякденному житті. Тому практично кожна поїздка стає для мене мега-цікавою.

Кілька слів для скептиків :) Чому тобі подобається BlaBlaCar? Чому варто спробувати подорожувати за допомогою сервісу іншим?

Іноді я просто дивуюся, наскільки різноманітні інтереси мають молоді люди в нашій країні. Всі ми, як правило, зводимо кола своїх інтересів до спілкування з друзями та колегами з близьких нам сфер, не помічаючи, скільки всього цікавого проходить повз нас. У цьому плані BlaBlaCar – це просто унікальний майданчик не лише для спільних подорожей, але і для нескінченного розширення кола знайомств, інтересів, та й просто кругозору. І хоч як це парадоксально, BlaBlaCar – це онлайн сервіс, який, на відміну від багатьох інших сервісів, не позбавляє людей живого контакту, а, навпаки, дозволяє вийти в офлайн і дійсно робить людей ближчими один до одного.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками!

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

BlaBlaStory

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride