BlaBlaStory з Анною Гриненко: як подорожувати на BlaBlaCar з малюком

BlaBlaStory з Анною Гриненко: як подорожувати на BlaBlaCar з малюком

Про любов до сімейних подорожей та бажання показати малюку весь світ

BlaBlaStory — це історії про людей, які не уявляють своє життя без подорожей Україною та світом, нових знайомств і цікавих історій в дорозі та користуються сервісом BlaBlaCar. Цього тижня ми поспілкувались з Анною Гриненко – чудовою мамою, яка обожнює подорожувати всією сім’єю і знає, як організувати поїздку з малюком.

grynenko-1

Розкажи декілька слів про себе: чим займаєшся, що любиш.

Мене звати Анна Гриненко, я — щаслива жінка і мамя чудового сина. Наша сім’я любить подорожувати і з народженням малюка для нас це стає стилем життя. Віримо в те, що найкраще, що ми можемо дати дитині — це показати їй світ.

Як часто вдається подорожувати?

Дивлячись, що вкладати в слово «подорож». Виїзди по Україні ми робимо раз в місяць, терміном від трьох до десяти днів. А подорожі тривалістю від 10 днів до місяця — приблизно раз в три місяці. У жовтні плануємо велику поїздку по США та Латинській Америці на 3-5 місяців.

В тебе є звичний маршрут? Куди їздиш найчастіше?

Так, є звичний маршрут Київ — Полтава (с. Пальчиківка), де живуть батьки мого чоловіка. Раз в місяць ми стараємось до них приїжджати.

Згадай декілька цікавих історій з подорожей. Траплялись незвичні попутники?

Насправді кожна поїздка — це шанс познайомитись з цікавими людьми і отримати досвід, друзів і просто гарно провести час у дорозі. Думаю, запорука успіху — це бути відкритим новим знайомствам.

Пригадую один випадок, коли ми їхали маршрутом Чернівці — Кам’янець — Подільський — Київ і познайомились з Олександром, який був у відрядженні. За час нашої поїздки з Чернівців до Кам’янця-Подільського ми так швидко увішли в довіру один до одного і порозумілися, що він запропонував залишись на ніч у його орендованій квартирі, а на наступний день ми їхали до Києва вже як близькі друзі. Як результат, дружимо тепер сім’ями. А ще ми з чоловіком згадуємо молодого українського хлопця Антона, який вчиться у Німеччині і приїхав на 2 тижні до Києва і прямував до Полтави. Дорога була насичена розмовами про подорожі, освітню систему України і Німеччини, плани і мрії. Мене всю дорогу розпирало відчуття гордості за таких амбітних, цікавих та інтелегентних молодих українських парубків. Ну, звісно його увага до нашого сина мене також підкупила.

Як правильно обрати водія?

Зважайте і перевіряйте рівень досвіду та надійності водія. Я б виділила 3 фактори:

  • Заповненість профілю: людина яка з серйозними намірами заходить у цю систему, знайде час заповнити свій профіль. А для нас, мамочок, це важливо. Тут ви можете знайти доволі повну інформацію про людину: від віку до професії.
  • Кількість відгуків, отриманих від попутників. Високий рейтинг – це запорука спокою мами і дитини. Скажу від себе, без відгуків я з водієм не зв’язуюсь. Якщо у показниках я бачу: адекватний водій, пунктуальний, то 100% довго зволікати нема чого. Бронюю місця і їду.
  • Тривалість користування сервісом. Довготривалі стосунки – це чудово.

Як мамі з малюком забронювати місце в авто?

Тут я нічого кращого придумати не змогла як, писати в лоб і всю правду у запиті до водія. Зазвичай я пишу наступний текст:

«Доброго дня. Наша сім’я (два дорослих і дитина віком 1,8 років) хотіла б з вами доїхати до міста Х. Адекватні і чемні, можемо бути балакучими і мовчазними. Син у нас гарно переносить дорогу (зазвичай спить), але всяке може бути. Маємо два туристичних рюкзака. Візьмете таких попутників?»

Зазвичай протягом 30 хвилин водій відповідає або телефонує після підтвердження запиту. У телефонній розмові ми уточнюємо місце зустрічі. Скажу від себе, що я надаю перевагу телефонному дзвінку, бо так я можу почути голос і зрозуміти, «клеїться розмова чи ні», комфортно мені говорити з водієм чи ні, я задаю уточнюючи питання: чи відповідає реальності заявлена марка машини в анкеті, чи працює кондиціонер, скільки людей буде в машині тощо. Якщо мені не комфортно або я відчуваю якийсь «подвох» – я скасовую поїздку і шукаю інший варіант.

Після подорожі я завжди залишаю відгук про водія. Таким чином я допомагаю майбутнім попутникам у пошуках водія і піднімаю свій рейтинг «адекватна мамаша». Можливо з часом BlaBlaCar окрім статусу «Амбасадор» введуть ще і статус «Адекватна мама»;)

quote-gryn

Сервісом BlaBlaCar користуються люди, які щонайменше знають про існуванні Інтернету, а це вікова категорія 18-50 років. Ці показники вже говорить про якусь сучасність у мисленні і адекватність у спілкуванні. Більшість водіїв, яких я зустріла це 22 – 45 років. Вік такий, що більшість одружені і мають дітей. Тому я б сказала, що завжди відчуваю kids-friendly атмосферу і певні поблажки: довозили до дому, підкидали до місця проживання, давали поради де і що подивитись в місті, зупинялися при необхідності. Одним словом, мої страхи і переживання, що «baby on board» відлякуватиме водія вщент розвіяні. Такий формат поїздок виявився набагато комфортнішим, лояльнішим і швидким. Мамочки, подорожуйте, надихайтесь і будьте інформовані.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

BlaBlaStory

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride