BlaBlaStory з Марією Канівець: «Спілкуйтеся з людьми, а не з гаджетами»

BlaBlaStory з Марією Канівець: «Спілкуйтеся з людьми, а не з гаджетами»

Про подорожі Європою та людей, які зустрічаються під час них

BlaBlaStory — це історії про людей, які не уявляють своє життя без подорожей Україною та світом, нових знайомств і цікавих історій в дорозі та користуються сервісом BlaBlaCar. Цього тижня ми поспілкувалися з Марією Канівець про подорожі, стан, натхнення перед дорогою, та цікавих людей, які зустрічаються у поїздках.

  image-(1).2

Як ти плануєш свою подорож?

Ми разом з коханим намагаємося планувати подорожі заздалегідь. Адже все завжди починається зсередини: у той момент, коли ти в емоційно виснаженому стані і ні на що вже нездатний; коли ти відчуваєш, що потрібні зміни, і ці зміни — щось більше, ніж нова стрижка чи покупка ще однієї пари взуття. Тоді ми відкриваємо сервіси для планування подорожей, пошуку квитків та обираємо наступний пункт відповідно до найбільш вигідних пропозицій.

Обираємо ми серед країн Європи, в яких ще не були і де можна провести 5-7 днів та не засумувати. Так ми опинилися в Брюсселі та Амстердамі, а до Польщі, яка була таким собі транзитним пунктом, ми доїхали з BlaBlaCar, проїжджаючи Київ та Львів.

image-(5).2

У тебе є цікаві історії з поїздок?

В Україні сервісом BlaBlaCar ми користувалися, плануючи подорож на відносно короткі відстані. Проте навіть за 6 годин подорожі можна багато дізнатися про попутника, хоча інколи траплялися люди, метою яких було комфортно доїхати з точки А до точки Б, а не поговорити про щось цікаве.

Одного разу ми їхали з пасажиром, який не переставав говорити по телефону всю дорогу з Києва до Львова. Хоча ні, все ж була невеличка перерва на ланч.

У кожній подорожі закордон ми знайомились з цікавими і привітними людьми. Особливо запам’яталася поїздка з Людмилою, якій було за 50 років. Ми ризикнули взяти її в дорогу без фотографії у профілі, а ще мали сумніви, чи буде їй комфортно їхати понад 10 годин, тим паче — стояти на кордоні.

Але все пройшло добре і Людмила навіть запропонувала нам ночівлю та смачний обід, щоб ми могли відпочити перед вечірнім вильотом. Я була здивована її добротою і чуйністю. Ми погодились, не вагаючись, і у Варшаві відпочили в однокімнатній затишній квартирі з садом. 

Коли малознайомі люди роблять такі пропозиції після декількох годин знайомства — це цінується вдвічі більше та запам’ятовується надовго.

image-(2).2
Іншими незабутніми попутниками стали дві пасажирки з Кракова — подруги-українки, які співали та розмовляли всю дорогу до Львова. А коли вони вдвох заспівали декілька пісень з репертуару «Океан Ельзи» — ми вже не дивувались.

Тим, хто користується BlaBlaCar як пасажир, я б дала декілька порад:

1) Спілкуйтеся з людьми, а не з гаджетами. Нові знайомства часто бувають корисними у майбутньому.

2) Не відволікайте водія довгими та голосними розмовами, адже для них концентрація надзвичайно важлива.

3) Не забувайте і про оплату, заздалегідь підготувавши необхідну суму грошей.
Якщо ж ви – водій, не забувайте про музику в дорозі. Вона може навіювати як веселий, так і сумний настрій. Тому їдучи з попутниками, зверніть увагу на свій плейлист.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

BlaBlaStory

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride