BlaBlaStory з Ольгою Подорожною: подорожі Україною – це завжди нові знайомства та нові емоції

BlaBlaStory з Ольгою Подорожною: подорожі Україною – це завжди нові знайомства та нові емоції

BlaBlaStory – це історії про людей, які не уявляють своє життя без подорожей Україною та світом, нових знайомств і цікавих історій в дорозі та користуються сервісом BlaBlaCar.

Цього тижня ми говорили з Ольгою Породожною, яка обожнює подорожувати Україною та дуже любить гори.

Розкажи кілька слів про себе: чим ти займаєшся, ким працюєш, що любиш.

Мене звати Оля. Працюю в інтернет рекламі вже досить тривалий час. Обожнюю подорожувати, люблю спорт. Я за здоровий спосіб життя!

blablacar_olya1

Коли і як ти вирішив приєднатися до BlaBlaCar. Для яких поїздок зазвичай використовуєш сервіс?

Вперше скористалась BlaBlaCar в 2015 році, коли необхідно було в новорічні свята поїхати з Києва до Івано-Франківська. На потяг квитків вже не було, ось я і почала шукати альтернативні варіанти, так дізналась про BlaBlaCar. Виїжджати необхідно було на наступний день і я швидко знайшла зручний по часу варіант та поїхала. Тепер навіть не уявляю, як би тоді без вас провела святкові дні.

У тебе є звичний маршрут? Куди їздиш найчастіше?

Люблю подорожувати західною Україною. Дуже часто їду маршрутом Київ – Івано-Франківськ. Мене це місце з’єднує з горами та коханими людьми.

blablacar_olya2

У тебе є цікаві історії з поїздок? Наприклад, незвичайні попутники, пригоди в дорозі і т.д.

Подорожі – це завжди нові знайомства та нові емоції. спільних поїздках це особливо помітно. Всі попутники різні – від офісних працівників до мандрівників-екстремалів. Люди різні та дуже цікаві. Хтось порадить, де безкоштовно взяти велосипед з корзинкою напрокат на цілий день, хтось розповість про новий маршрут та покаже дорогу. Кожна поїздка – це нова історія. Впевнена, що багато цікавих пригод ще попереду, адже я планую поїхати закордон разом з попутниками.

Кілька слів для скептиків :) Чому тобі подобається BlaBlaCar? Чому варто спробувати подорожувати за допомогою сервісу іншим?

Для мене BlaBlaCar – це оптимальне вирішення декількох питань. Часового: доїхати з пункту А в пункт Б в зручний для мене час. Питання ціни – дуже часто поїздка буде дешевшою, ніж інший транспорт (часто в Вінницю так виходить). А інколи – це просто порятунок, коли ти спонтанно вирішив поїхати кудись на вихідні. Також, це необмежена кількість можливостей. Можливість подорожувати, знайомитись з людьми і так відкривати для себе світ.

blablacar_olya3

Дай пару порад початківцям користувачам. На що звернути увагу, з чого почати?

Треба просто почати і все :) Але увімкнути мозок, коли плануєш поїздку. Окрім зрозумілих речей, які надає сам сервіс (такі як відгуки, стаж водія, інформація в профілі) поділюсь з вами наступними рекомендаціями.

Програма максимум (скажу чесно, що сама не завжди їй слідую, але питання безпеки завжди в зоні вашої відповідальності, тож вирішуйте самі):

  • Знайти попутника в соц. мережах за номером телефону, або за фотографією в профілі. Інтернет зберігає дуже багато інформації про кожного і за бажанням можна щось знайти. Так, одного разу я знайшла майбутнього попутника, і у нас виявився спільний знайомий. Тож я без проблем “навела довідки”. Можна й самому запитати про профіль, адже, якщо людина надійна, їй не важко буде поділитись посиланням.
  • Вже при зустрічі перевірити номер машини, сфотографувати чи просто відправити його рідним.
  • Проговорити маршрут поїздки та ще раз його узгодити, повідомити про можливі зміни своїх рідних.
  • Можна також поцікавитись документами водія (правами чи паспортом) і показати свої. Це додаткова можливість перевірити, наскільки надійний попутник поїде з тобою.

І наостанок, невелике прохання. Обов’язково залишайте відгуки та просіть залишити їх вам. Пишіть чесно і якомога детальніше. Не бійтесь образити водія чи отримати менший бал, якщо в вашій поїздці дійсно були нюанси. Якщо водій всю дорогу слухає шансон, просто напишіть про це. На якість поїздки чи на її оцінку це не вплине, але вуха майбутніх попутників вже будуть готові до такої музики :)

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

BlaBlaStory

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride