BlaBlaStory з Тарасом Винником: «В дорозі ти відчуваєш зміни»

BlaBlaStory з Тарасом Винником: «В дорозі ти відчуваєш зміни»

Про автомобільні подорожі за кордон «за ціною кави», натхнення і рух.

BlaBlaStory — це історії наших користувачів про подорожі, натхнення, пригоди і нові знайомства. Ми поспілкуватись з Тарасом Винником про 19 країн на авто з BlaBlaCar, постійний рух та важливість хорошої компанії в дорозі.

Мої пригоди почались після того, як три роки тому я вирішив залишити університет «Львівська політехніка». Провчившись там 1 курс, я зрозумів, що сидіти в 4 стінах — це не моє. Я відкрив власний бізнес — швейне виробництво молодіжного одягу, яким займаюсь досі. З поступовим розвитком бізнесу почали з’являтись можливості для подорожей. До 18 років я не бував за межами країни, тому було дуже велике бажання розвідати щось нове. Зараз мені 21, я вже встиг побувати у 19 країнах і маю ціль відвідати таки всі. Побачимо, що з цього вийде.

Розкажи про свій досвід на BlaBlaCar. Як почав користуватись? Куди найчастіше їздиш?

Про BlaBlaCar я дізнався завдяки університету. Я родом з Івано-Франківська, тому дуже часто використовував цей сервіс для поїздок додому і був в якості пасажира. Зараз ж активно використовую власне авто як для робочих поїздок, так і для подорожей, тому тепер я вже в ролі водія. Обожнюю знайомитись з цікавими людьми — від цього ловлю особливий кайф.

>> Читайте також: BlaBlaStory з Максимом Заселяном: рух, емоції, зміна картинок — ось, що мене бадьорить

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Нещодавно з друзями, з котрими ми часто подорожуємо разом, заснували проект «Travel Bastards». Ми показуємо людям, що подорожувати насправді дуже легко і доступно, головне — це бажання. У нашому каналі в Telegram ми розповідаємо, як це — подорожувати світом і при цьому не витрачаючи космічних бюджетів. До речі, слоган нашого проекту – «шалені подорожі за ціною кави».

У квітні ми повернулись з автомобільної подорожі Європою, під час якої побували у шести країнах: Польщі, Чехії, Австрії, Німеччині, Ліхтенштейні та Швейцарії. Маршрут був побудований природніми локаціями, від яких перехоплювало подих. Обирали природні місцини, переважно озера чи гори. Серед особливих хочеться відмітити озеро Konigsee в Німеччині, гірські вершини в карликовій країні Ліхтенштейн, озеро Plansee в Австрії та озеро в місті Люцерн, Швейцарія. Лише уявіть: зліва гори, справа озеро, а позаду — місто. Це надихає.

Ми підбирали попутників на БлаБлаКар і таким чином непогано зекономили на пальному, яке за кордоном дорожче, ніж в Україні.

Усі попутники, з якими ми подорожували, по-своєму цікаві. У кожної людини своя історія, з кожною людиною можна порозмовляти про що завгодно. Завдяки цьому дорога «пролітає» набагато швидше.

>> Читайте також: BlaBlaStory з Орестом Зубом: «Моя подорож починається заздалегідь до приїзду кудись»

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

У травні в нас запланована поїздка у Балкани. Ми проїдемо Словенію, Хорватію, Італію, Косово, Боснію і Герцеговину, Чорногорію, Македонію та Сербію. Дорогою назад плануємо заскочити у Румунію та Угорщину.

Зараз я все краще усвідомлюю, що у подорожах хороша компанія — на вагу золота, адже з чудовими і цікавими людьми будь-які труднощі здаються чимось легким.

Без яких гаджетів чи сервісів не уявляєш своїх подорожей?

Під час подорожей ми завжди користуємось навігаторами (Google Maps чи MapsMe), фото— та відеотехнікою, яка вже стала невід’ємною частиною нашої команди. Ну і звісно, нікуди без запасних акумуляторів для смартфонів та ноутбуків.

Коли відправляюсь в автомобільну подорож, завжди маю з собою не лише аптечку першої допомоги, а й додаткові ліки, як от препарати від отруєння чи від грипу. Завжди краще мати це все з собою, про всяк випадок. Окрім того, в багажнику є запаска та елементарні інструменти, щоб при потребі можна було швидко залагодити поломку. Перед далекою дорогою завжди перевіряю авто на СТО в спеціалістів. Мені здається, це один  з найважливіших пунктів, які треба виконати перед поїздкою.

Я дуже люблю рух і не можу довго сидіти на одному місці. Коли в дорозі — ти відчуваєш зміни, хочеш вдосконалюватись, встигати за всім, що відбувається. Словом, не пасеш задніх. У цьому мені дуже допомагають подорожі, бо саме вони загартовують.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

BlaBlaStory

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride