BlaBlaStory зі Сергієм Сучко: найкраща поїздка — спонтанна та незапланована

BlaBlaStory зі Сергієм Сучко: найкраща поїздка — спонтанна та незапланована

Про подорожі Європою, шерингову економіку і натхнення

BlaBlaStory — це історії наших користувачів про подорожі, натхнення, пригоди і нові знайомства. Ми поспілкувались з Сергієм, Амбасадором BlaBlaCar, про те, як комфортно і безпечно подорожувати Європою; чим зайнятись у черзі на митниці та як шерингові сервіси допомагають заощадити.

Розкажи декілька слів про себе: чим займаєшся, що любиш.

Мене звати Сергій, мені 25. Народився у чудовому та мальовничому місті Луцьк. По закінченню вишу працював на державній службі, але оскільки не знайшов там себе, вирішив кардинально все змінити і розпочати з нуля у сусідній Польщі. Зараз я живу і працюю у Варшаві і разом з товаришем розвиваю власну справу. Обожнюю подорожі, волейбол, історію та, звичайно, автомобілі.

Як часто ти подорожуєш? Як обираєш нове місце для подорожей?

Не можу сказати, що подорожую рідко, оскільки намагаюсь кожну вільну мить використати та перетворити в поїздку в якісь нові для себе місця. Мені імпонує активний відпочинок на автомобілі, хоча дехто з моїх колег, цінителів лежачого способу проведення часу на морі, цього не розуміють. Що стосується вибору місця для подорожі — тут все просто. Найкраща поїздка — спонтанна та незапланована: відкрив мапу Європи, «тицьнув» пальцем і поїхав. Нашвидкоруч зібрався, взяв попутників і вперед за новими враженнями.

У тебе є цікаві історії подорожей? Чи знайомився з цікавими людьми під час них?

З мого досвіду, користувачі BlaBlaCar — це люди різного віку та різних професій, часто і студенти. Тому і кожна поїздка — це як новий аркуш з цікавими та пізнавальними історіями, дискусіями, обміном досвідом, а інколи — з кумедними дорожніми ситуаціями. З більшістю попутників я спілкуюся до сьогодні, а з деякими дружу.

Цікава історія з подорожей? Таких безліч :) Одного разу я їхав в Україну з трьома попутниками. Під’їхавши до митниці, ми зрозуміли, що застрягли надовго і замість того, щоб сумувати чи злитись, взяли гітару і почали співати. Підняли настрій і собі, і оточуючим, котрі теж були в черзі.

А дорогою до Австрії взяв попутників до Відня. Як і я, хлопці їхали на вихідні і, дізнавшись про мій маршрут, вирішили скласти компанію на всю подорож з поверненням до Варшави.

Без чого ти не уявляєш своїх подорожей? Як піклуєшся про власну безпеку в дорозі?

Свої подорожі не уявляю без комфорту, кави, гаджетів, інтернету ну і звісно без хорошої компанії попутників. Під час поїздок безпека це головне, адже ти відповідаєш не тільки за себе, але й за людей котрі подорожують з тобою разом. Для мене безпека — це хороший сон перед поїздкою, справність авто та правильна швидкість.

Чи користуєшся сервісами шерингової економіки? Чи є у тебе лайфхаки, як можна заощадити подорожах?

Звісно :) Найчастіше це Booking.com, BlaBlaCar, TrafiCar, 4 Mobility та ряд інших. Я не зупиняюсь в готелях — це дорого і нудно. Мені імпонують хостели, де можна познайомитись з людьми, цікавіше провести час. Я рідко буваю в ресторанах у інших країнах — частіше куштую домашню кухню на ярмарках або у супермаркетах. Таким чином я заощаджую кошти для наступних подорожей або екскурсій на місцях. А найулюбленіший мій лайфхак — експериментуйте, довіряйте попутникам, запитуйте про все, що турбує, до початку поїздки та залишайте відгуки.

Яке місто/місце вразило найбільше? Що порадиш обов’язково відвідати?

Країна, яка мене вразила найбільше — Австрія. Це міста, дороги, а також мальовничі Альпи. Наприклад, запам’яталось селище Санкт-Мартін-ем-Тенненсбірге завдяки його незвичному місцю розташування між Лінцом і Зальзбургом. А взагалі у кожному місті, де я побував, є на що подивитись. Берлін, Прага, Відень — одні з таких. Я вдячний творцям BlaBlaCar, завдяки якому можна розділити подорож з новими людьми і прекрасно провести час.

Find out more about

BlaBlaStory

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride