9 з 10 українців почали частіше слухати україномовні пісні з початку повномасштабної війни – дослідження BlaBlaCar

9 з 10 українців почали частіше слухати україномовні пісні з початку повномасштабної війни – дослідження BlaBlaCar

Українці стали слухати частіше пісні українських виконавців рідною мовою, а ще вмикати музику в дорозі, щоб підняти настрій та відволіктися від поганих новин. BlaBlaCar дослідив як змінилися уподобання та звички українців в музиці за останні 9 місяців.

Українці стали слухати частіше пісні українських виконавців рідною мовою, а ще вмикати музику в дорозі, щоб підняти настрій та відволіктися від поганих новин. BlaBlaCar, найбільший маркетплейс для автодорожніх поїздок, який об’єднує поїздки з попутниками та на автобусах, дослідив як змінилися уподобання та звички українців в музиці за останні 9 місяців.

Вмикають музику, щоб підняти настрій

Понад 75% опитаних відзначають, що часто вмикають музику, щоб підняти настрій. При цьому, понад 40% українців вмикають музику, щоб відволіктися від поганих новин або заспокоїтися.

Найчастіше слухають музику в дорозі

За результатами дослідження BlaBlaCar, переважна частина українців слухає музику в дорозі про це заявило 83% респондентів. При цьому, 62% зазначають, що слухають музику постійно.

YouTube Music – фаворит серед музичних майданчиків для прослуховування

Серед сервісів для прослуховування музики найбільш популярним є Youtube music – ним користуються 47% опитаних. Другим за популярністю є Spotify (18%), а за ним Apple Music – його обирають 15% користувачів. При цьому понад 35% не використовують жодних сервісів та завантажують музику на телефон. Сервісом для пошуку музики Shazam користується 15% опитаних користувачів.

У 89% українців стало більше україномовних пісень

Серед найулюбленіших виконавців та гуртів відмічають – Скрябін, Океан Ельзи, Бумбокс, Без Обмежень. Також українці стали частіше слухати починаючих українських виконавців, серед них найбільш популярна – KOLA.

Найпопулярніша пісня – “In The Shadows Of Ukraine” –  Kalush Orchestra & The Rasmus

Наша команда проаналізувала всі-всі відповіді та створила плейліст на основі ваших вподобань. Серед композицій плейліста пісні Скрябіна, The Hardkiss, Kalush та багатьох інших улюблених виконавців! А також трек-бонус від нас – реліз нового синглу виконавиці PETROVOCHKA – «Викликай БлаБлаКар».

Скоріше забирайте добірку з собою в ідеальну подорож! ❤️

Завантажити плейліст:

Методологія

Дослідження проводилось методом онлайн-анкетування. Відбувалося з 18 листопада до 2 грудня 2022 року серед користувачів BlaBlaCar в Україні. В ньому взяли участь 13 001 респондентів.

Find out more about

Події

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride