Де катати в Україні: траси в Закарпатській області

Де катати в Україні: траси в Закарпатській області

Рахів, Пилипець, Поляна… Ще більше гірськолижних курортів, до яких легко дістатить на авто

Гірськолижний сезон 2016-2017 офіційно відкрито, а це означає, що час планувати поїздки в гори і точити канти. Ми запускаємо серію матеріалів про гірськолижні курорти України, які є альтернативою Драгобрату і Буковелю. Адже існує ще безліч місць, де можна круто і бюджетно покатосити.

Нагадаємо, що в першій частині ми розповіли, де можна класно відірватися у Львівській області. Сьогодні продовжуємо говорити про гірськолижні курорти Закарпатської області. Поїхали!

Як доїхати

На сьогоднішній день найкращою трасою в бік Закарпаття є траса Київ-Чоп (М06), яку відремонтували до Євро-2012. За останні кілька років відремонтували і другу трасу — Львів-Мукачево (Н09), по якій найзручніше добиратися до Івано-Франківська. Досвідчені автомобільні мандрівники радять заздалегідь спланувати свій маршрут, не покладаючись на найкоротші шляхи GPS навігатора. Тут правило «Тихіше їдеш – далі будеш» працює на ура.

Рахів

Біля Рахова розміщений географічний центр України, а для любителів зимових видів спорту — це досить невеликий гірськолижний курорт Закарпатської області, куди їдуть в основному початківці лижники і сноубордисти. Чому? В Рахові знаходяться лише три траси на горі Менчул, де зручно тренуватися. Довжина траси не перевищує 1 000 метрів, а підйоми — максимум 230 м. На курорті є два витяги — бугельний і мультиліфт. Дорога до Рахова відмінна, тому зручно добиратися автомобілем. Є автомобільна стоянка, кілька пунктів прокату спорядження, приватні готелі і ресторани.

Міжгір’я

Глибоко в горах Міжгірщини знаходяться два лижних комплекси — Альянс та Кам’янка. Альянс знаходиться на горі Маковиця, а траси довжиною від 2000 до 3000 метрів проходять через ліс з безліччю дерев, що додає адреналіну лижникам. Сноубордистам теж є чим зайнятися в Міжгір’ї, адже тут знаходиться один із найбільш екстремальних чорних спусків для любителів стрибків і швидкості, довжиною 1500 метрів. Є трехкресельний підйомник, який працює і в літній сезон, а внизу є кілька колиб, ресторанів і автомобільних стоянок.

Пилипець

Між селами Міжгір’я та Воловець знаходиться Пилипець, який так само славиться своєю різноманітністю трас для лижників і сноубордистів. Траси різного рівня складності знаходяться на схилах двох гір — Гимба і Ряпушка. Велика частина спусків рівна, але є чорні траси з трамплінами та крутими поворотами. Найдовша траса — 4000 м, а внизу є кілька коротких трас для новачків. На Пилипець можна їхати зі Львова (190 км) та Ужгорода (135 км). Є кілька бугельних підйомників, довжина яких від 440 до 1500 метрів.

pylypets3

Подобовець

Практично всі гірськолижні курорти Закарпаття знаходяться один біля одного, і Подобовець — не виняток. Цей гірськолижний курорт знаходиться всього лише в 10 км від Воловця. Траси в Подобовці різного рівня складності, а довжина схилів — близько 4000 метрів. Внизу схили розраховані для початківців лижників і сноубордистів, а нагорі траси круті, з різкими поворотами і навіть трамплінами. Подобовець, на відміну від інших курортів України, привертає фрирайдеров своїми “Тунель”-трасами, які проходять через ліс. У Подобовці можна досить дешево взяти спорядження в прокатних центрах, відпочити в колибах поруч зі спусками та смачно поїсти. Є кілька бугельних підйомників, на деяких трасах працює освітлення для комфортних вечірніх катань.

Поляна

Цей український гірськолижний курорт відноситься до найменших. На території розміщені два комплекси — «Катерина» і «Урочище ведмежий» з довжиною трас близько 800 метрів. Є кілька бугельних підйомників, а також готелів і колиб для відпочинку. На горі також працює мультиліфт, кілька гірськолижних шкіл з інструкторами. На горі є освітлення. Відстань курорту від Мукачева — 35 км.

Готові відправитись у нову подорож?

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Місця

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride