Куди поїхати восени: рекомендуємо міста і події

Куди поїхати восени: рекомендуємо міста і події

Ми зібрали найцікавіші події цієї осені в Україні, які приємно відвідати для відпочинку.

Ось і настав момент, коли всі батьки можуть зітхнути з полегшенням. Багато часу та сил було витрачено на підготовку до Дня Знань, адже це важливе свято в житті кожного. Тепер, коли всі клопоти вже позаду, можна приділити трохи часу відпочинку. Радимо скористатись теплою погодою перших місяців осені та поїхати на декілька днів до одного з мальовничих куточків України. Ми підготували добірку подій та міст, які приємно буде відвідати, насолодитись гостинністю місцевих жителів і просто відпочити.

Одеса

Odessa_1

Якщо влітку не вдалося відпочити на морі, ще є чудова нагода це зробити восени. У вересні туристичний сезон в Одесі в розпалі: тепле море, чудова погода та завжди веселий настрій місцевих жителів. Навіть якщо погода внесе свої корективи, завжди є можливість просто прогулятисьпогуляти містом, відвідати декілька екскурсій, помилуватись видом морського вокзалу, Оперного Театру та інших видатних місць. Якщо поквапитись, можна встигнути на святкування дня міста. Щороку на початку вересня Одеса масштабно святкує свій день народження. Різні концерти, фестивалі, феєрверки розважатимуть жителів та гостей міста протягом декількох днів з 2 по 4 вересня. Також перегляньте місця, до яких варто заїхати по дорозі в Одесу.

Карпати

Karp

Восени в Карпатах неймовірно: серед вічнозелених лісів, красивих пейзажів, гірських схилів та стрімких водоспадів. Усім, хто шукає гармонію з природою, чи просто втомився від міського шуму, рекомендуємо хоч на декілька днів поїхати в гори. В Карпатах знайдеться місце як активному туризму з екстремальними підйомами на вершини, так і тихому відпочинку в затишному готелі. Наприклад, в невеликому місті Яремче кожен може знайти щось для душі. Поціновувачі тихого полювання будуть в захваті від розмаїття грибів та ягід, а для екстремалів завжди знайдеться декілька квадроциклів.

Кам’янець-Подільський

Kam

Невелике місто Кам’янець-Подільський стає все популярнішим серед туристів. Восени там заплановано декілька цікавих подій:

  • Фестиваль вуличного мистецтва “Республіка” (2 — 4 вересня), яких збере молодих і талановитих митців України та світу. Головною ідеєю фестивалю є привернення уваги громадськості до проблем невеличких міст та сприяти їх розвитку, а вилучені кошти організатори використають на стріт-арт та розвиток міста.
  • Видовищний фестиваль повітроплавання з 7 по 9 жовтня, під час якого в небі літатимуть десятки повітряних куль.

Також можна прогулятись мальовничими вулицями старого міста та відвідати фортецю, що належить до «Семи чудес України» та покуштувати місцеву кухню в ресторанах та кафе.

Львів

Lviv

Місто Лева по праву займає почесне звання туристичного центру України. Європейське місто неймовірної краси прагне побачити багато туристів. На кожному кроці вас чекає будівля зі історією, пам’ятник, гарний сквер чи романтичний ресторанчик.

Цікавою подією буде 10-й ювілейний фестиваль «На каву до Львова», який відбудеться з 22 по 25 вересня. У місті заплановано багато різноманітних заходів на цей період, серед яких — нагородження найкращої кав’ярні. Також, трохи пізніше, можна відвідати щорічне гастрономічне свято Сиру та Вина, яке святкуватимуть 21-23 жовтня.

Також перегляньте місця, куди варто заїхати по дорозі у Львів.

Мукачеве

Derynu

Пивоваріння з кожним роком набуває все більшої популярності, особливо на західній Україні. Тому з 15 по 18 вересня найкращі пивовари країни вирішили зібратись в невеликому місті Мукачеве, щоб почастувати гостей фестивалю та разом відсвяткувати. На тому ж тижні у місті відбудеться велогонка «Grand Prix Mukachevo 2016», на яку приїдуть спортсмени з різних міст.

Ужгород

Uzh

З 14 по 15 листопада в Ужгороді відбудеться свято молодого вина «Закарпатське Божоле» для справжніх поціновувачів. Кожен відвідувач фестивалю зможе продегустувати різні вина та страви закарпатської кухні, яка не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана.

Миргород

Myrgorod

Спокійне та приємне місце, де ви зможете відпочити від рутинних справ та зайнятись здоров’ям. Миргород ніби створений для прогулянок біля річки та приємних роздумів. Багато санаторіїв гостинно зустрічають туристів з усіх куточків країни вже багато років. Про користь мінеральних вод відомо навіть за межами України, тож саме час впевнитись в цьому і на своєму досвіді.

Коростень

Mukacheve

Деруни — це відома страва української кухні, а в м. Коростень Житомирської області їх готують справжні умільці. Щоб поділитись вмінням та навчити новачків мистецтву приготування дерунів, 10 вересня пройде восьмий фестиваль на честь цієї страви. Кухарі з усіх куточків країни пригощатимуть гостей різними стравами з картоплі та змагатимуться, чий дерун кращий. До речі, в Коростені так люблять деруни, що створили навіть пам’ятник деруну, біля якого полюбляють фотографуватись туристи.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Події

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride