Різдвяні ярмарки в Європі: вирушаємо на BlaBlaCar

Розпочніть Різдво в автомобілі з найкращою компанією

Зима – чи не найпрекрасніша пора, щоб відвідати найкрасивіші європейські столиці. Якщо ви шукаєте різдвяні подарунки рідним та друзям, або просто хочете поринути в атмосферу глінтвейну, медового печива, мандарин і Санта Клаусів – тоді починайте планувати маршрут заздалегідь.

Заощадити на подорожі та зібрати найкращу компанію вам допоможе BlaBlaCar.

Загреб, Хорватія

У 2015 популярний туристичний сайт Best European Destinations назвав Загреб найкращим містом для святкування Різдва завдяки численним подіям, прикрашеним яскравими ілюмінаціями, лампочками та іграшками вулицям та неймовірній кількості туристів з усіх куточків планети.

За традицією найбільша різдвяна ярмарка Хорватії відбувається у центрі Загреба – Площі Бана Єлачича. Найрізноманітніші вироби від хорватських майстрів, подарункові набори, медове печиво (licitar), ялинкові прикраси і безліч іншого. А ще вулична їжа, зігріваючий глінтвейн і чай, музика і розваги.

В парку Зріневац (Zrinevac) місцеві жителі щороку 25 грудня святкують Католицьке Різдво. Особливо тепло поруч з Музичним павільйоном, де протягом вихідних можна почути як традиційні різдвяні пісні, так і виступи місцевих гуртів. А для любителів активного відпочинку на площі Kralja Tomislava протягом всієї зими працюють льодові ковзанки.

Страсбург, Франція

Страсбург вважається різдвяною столицею Франції. Найстаріший ярмарок в Європі відбувся саме тут ще у 1570 році. Цього року свято проходитиме з 25 листопада до 31 грудня на 12 локаціях по всьому місту. 300 будиночків розмістяться на території центральної площі, щоб почастувати відвідувачів гарячими напоями, смаколиками та запропонують безліч цікавих сувенірів.

Страсбург також буде чудовим вибором для культурного відпочинку, адже тут відбувається безліч музичних та культурних заходів.

Відень, Австрія

З середини листопада до кінця грудня вулиці та площі Відня перетворюються на різдвяні ярмарки. Аромат випічки та гарячого пуншу створює різдвяну атмосферу ще задовго до свята. Один із найвідоміших ярмарків – це традиційний ярмарок “Віденська магія”, що перетворює Ратушу на сяючу казку. Вас чекають традиційні солодощі та зігріваючі напої, каруселі та розваги для дітей. Дерева у парку біля мерії прикрашені вогниками та помітні ще здалеку, що залишає враження, які складно забути.

Дрезден, Німеччина

Якщо ви любите Різдво, тоді точно закохаєтесь у Дрезден. Всього у місті відбувається 11 ярмарок, тематики яких різняться від Середньовіччя до гірськолижних альпійських хатинок. Різдвяні звуки наповнюють місто, театри представляють святкові вистави, музеї – виставки, а Ельбою пропливають сяючі човни. Насолодившись такою атмосферою, хочеться, щоб Різдво тривало ще довго.

Таллінн, Естонія

Кожного року мешканці та гості Таллінна зачаровуються різдвяною атмосферою міста. Це справжня казка: новорічна ялинка, розташована на головній площі міста, оточена маленькими будиночками, де продаються різдвяні смаколики та сувеніри.

Для дітей цікавими будуть каруселі та Дід Мороз. На головній сцені виступатимуть співаки та танцюристи, а по всій площі відчуватиметься аромат імбирних пряників та глінтвейну.

Заощаджуйте на подорожах з попутниками

Знайти поїздку   Запропонувати поїздку

Find out more about

Події

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride